Pada . Przez noc napadało 20l/m2. To już jest coś. Inna sprawa, że dosyć obrzydliwie jest, bo 13 st.C i wiatr, ale opad mi to równoważy, poza tym siedzę dziś w pracy do 18, to co mi tam . Może teraz róże wezmą się do powtórki z rozrywki
bo zrobiło mi się trochę łyso - prócz zawilców i jeżówek nic nie daje koloru...
Asia je wiem czy tak dobrze ja miałam kilka prób i klapa.Może tobie się uda trzymam kciukiNajszybciej do pozyskania dużej ilości sadzonek jest podział karp choć nie wszystkie rozchodniki się szybko rozrastają.
Ja np.tego podzieliłam i bardzo wolno przyrasta.
Róże im starsze tym lepiej rosną i kwitną . Tę ze zdjęcia szczególnie polecam, mam jeszcze jedną różę, która kwitnie bez przerwy to Hansestadt Rostock, ale akurat nie mam jej zdjęcia. właśnie ma spory wysyp kwiatów. Zaraz wyjdę i cyknę jej fotę bo warta jest pokazania.
Do stip nadają się tylko niskie róże, a takich mam tylko 3 sztuki. Mnie też podoba się to połączenie. W sumie to myślę, że stipa pasuje do wszystkiego. Tu masz pokazane moje początki z wykonywaniem kałuży.
Niestety woda bardzo szybko zielenieje, wymieniam ją 2 x w tygodniu podczas upałów. Wodę wykorzystuję do podlewania roślin i dolewam nowej. Niby jest to problem, ale obserwowanie przemykających jaszczurek do wodopoju, lub kąpiących się ptaków wynagradza wszystko. Nawet rozróżniam już swoje ptaki i te przylatujące czasami.
Jakie baterie polecacie, jakiej firmy? Chciałabym może powoli coś kupować. Zestawy prysznicowy, wannowy, do 2 umywalek, do bidetu? Help? Chętnie jedna firma jedna seria, podtynkowe?
Łazienka. Uwagi? Deszczownica będzie na krótkiej ścianie nie umiem tego zrobić w tym programie niestety. reszta chyba tak? Wejście do łazienki na wprost umywalki. W oryginalnym projekcie WC i umywalka są zamienione miejscami.