Asiu widzę,że masz duże oczekiwania ale chyba niestety będę musiała Cię rozczarować ..noo szału nie ma w tym moim ogrodzie Ale na pocieszenie masz kwiatka
Mój warzywnik w tym roku dostał nowe miejsce.Jest większy .Co służy lepiej warzywkom bo lepiej i ładnie obrodziły.I papryczki ostre też.
Włąsne warzywka bardzo cieszą i lepiej o niebo lepiej smakują niż te ze sklepu.
Dziękuję Jolu za te miłe słowa.
Pozdrawiam
Naprawdę brzydko brązowieją, jestem nimi rozczarowana jesienią, fakt w lecie są iczne bialutkie i nie za wysokie. Mam jeszcze hortki Phantom i one są białe lekko limonkowe ale na jesień lekko różowieją, nie wiem czy Ci to odpowiada.
Limki mam w słońcu i są ładne nie przypadają się.
Co do układu rabaty, moja ma ok. 3 m szerokości więc w sumie sporo. Moim zdaniem układ na przemian derenie z miskantami Memory to średni pomysł bo derenie zjedzą liście i piekny pokrój Memory. Kwiatostany będą widoczne, tak jak u mnie. Niestety nie widać liści Memory od połowy lata, kiedy derenie są już kolosami Generalnie tak źle i tak nie dobrze, chyba że tak jak u mnie będziesz liczyć tylko na kwiatostany.
U mnie Memory są za dereniami.
Lipiec
Memory jest jeszcze bez kwiatostanów, widać tylko kępy szerokich liści, za to widoczne są trzcinniki Overdam, których potem w sierpniu już nie widać.