Renia, pamiętam to miejsce niemal puste, gdy zastanawialaś się, czy jałowców nie dosadzić. I proszę, jakie cudo stworzyłaś Bardzo mi się podoba Pieknie, kolorowo i tak - elegancko
I widzę, że jalowce się dzielnie trzymają - moje kolejne 2 poszly na tyły - obeschły od dołu, ogólnie brzydkie się zrobiły. Ale Twoje super wyglądają
Kasiu
A mogłabyś każdego z osobna obfocić z jednej i drugie strony? Wyglądają nieźle ... może jednak coś z nich będzie ... Ty chciałabyś kulki? Ktoś radził żeby uzupełnić braki tym co zetniesz ... i to chyba jedyne rozwiązanie bo takich sadzonek porządnie ukorzenionych już tam nie wciśniesz - korzeń główny przecież jest szeroki ... zresztą sama próbowałam i się nie da
O,o, o to juz lepiej, jak możesz to przesadż tego dużego aurea nana i będzie git, i znajdziesz miejsce na wymarzone gracki...
Ja swoje cisy (mam ich całe 6 sztuk) kupowałam u naszej/twojej pani bylinowej, doradziła mi własnie takie na ekranik, z tym że ja wtedy miałam ograniczenia finansowe i nie tylko gatunek ale i rozmiar wybierałam pod kątem kasy jaka mogłam na to przeznaczyc, moje mają teraz około 50cm wysokości od ziemi, przez 1i pól sezonu trochę pogrubiały ale tez nie za duzo, bo je cięłam 2 razy w tym czasie, widac że to lubią bo po cięiu ładnie odbijają w tych miejscach ( gatunku nie pamietam - mam w notatkach gdzies)
Z brgenii nie rezygnuj, to wdzięczna roslina, łatwa w uprawie, kwitnie wiosną na rózowo i przebarwia liście na jesien, zobacz jak ładna jest u Mandżen... ja mam u siebie pod lasem ale nie kupowałam - dostałam od Karoli- podpytaj ja mże znów bedzie rozsadzac - moja jeszcze za mało urosła na rozsadzanie wiec ci nie zaproponuje póki co.
Kurcze ale to trzeba robic od razu jak jest malutki....mój sie rorósł, jest szerokachny u podstawy, cieniuje mi dopływ słonca do hortensji.....ale teraz jak bym go pocieła to bedzie brzydactwo....od srodka ma brązowe igły albo nie ma ich wcale, a do tego jest wysoki i szeroki na dole to do górnych głezi nie ma dostepu, nawet z drabiny.........że też ja od razu tak nie ciełam..........ale wtedy jeszcze nie wiedziałam o tym, ba nie miałam żednych planów na robienie ogrodu........
widziałaś jak ja narysowałam czarna kreską kształt rabatki żwirkowej ....
Tak czy siak miskanty będą to obstawiacie 9 sztuk czy jeszcze więcej?
Musiałabym zamówić i będę ustawiać i cykać fotki i się Was radzić
Chciałam ... tylko pomyślałam, że ta przegroda wyrośnie mi dopiero gdzieś w czerwcu ... dlatego wymyśliłam żeby posadzić tam cisa a między cisem a aurea nana ze trzy trawy - może być nawet ML