Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jak więcej błędów nie popełnić...... 12:36, 04 paź 2019

Do góry
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:36, 04 paź 2019

Do góry
Mam pytanie - jak ukryc na dzialce, po srodku trawnika przykrywke od kanalu? Cala z betonu. Obmyslilam sobie, ze postawie niezbyt ciezkie kamienie, jakas grupe a wokol nich ze trzy trawy, szybko startujace wiosna. Myslalam nad montanka, ale za mala i mi tam zniknie. Hakone pozno startuje. The beatles u mnie nie rosnie i wydaje sie tez za mala. Myslalam, nad Festuca mairei.Sprawdza sie? Moze ma ktos jeszcze inne propozycje?Narazie jest tam koniec slizgawki ale jak zdemontujemy domek dzieci to jeszcze bardziej bedzie ta przykrywke widac.
Tajemniczy Ogród 11:57, 04 paź 2019

Do góry
Wczoraj mój kochany Antoni (synek nr 2) pomógł mi przekopać ziemię pod pierwszą śliwą - czekała tam jeszcze do dosadzenia dwi piękne sadzonki hakone i kombinowałam jeszcze z jakimś rozjaśniaczem, bo to dość mroczne miejsce - więc pomiędzy trawy wsadziłam białe wysokie jeżówki - wygląda to bardzo fajnie, tylko mam nadzieję, że wystarczy im słońca. Specjalnie dość blisko brzegu rabaty sadziłam.
Wysadziłam stamtąd kilka sadzonek kuklika Bell Bank - posadzony w głębi bez słońca cierpiał - słabo kwitł i chorował. Kolorystycznie bardzo mi pasował pod tymi pissardi, ale jednak za ciemno. Choć mam jeszcze jedną wielgaśną kępę do rozsadzenia, może dam gdzieś na brzegu pod tymi śliwami... - uwielbiam go
A mowa o tym miejscu (fota przed zmianami z września chyba, tak się wczoraj spieszyłam, że nic nie cyknęłam po):

A te sadzonki kuklika trochę intuicyjnie wsadziłam plamami na front pod klony - tam jeszcze sporo miejsca do wypełnienia czymś kwitnącym na wiosnę, ciekawa jestem czy zgrają się wiosną z szałwiami i bodziszkiem Zobaczymy, najwyżej przesadzę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:54, 04 paź 2019

Do góry
Witam.

Proszę o rady jakie drzewa posadzić na działce.

Dziękuję z góry.

Po lewej jest już klon i dąb.
Na wprost domu są garaże też bym chciała je czymś zasłonić.
Może jakieś krzewy?
...uDany ogród 11:40, 04 paź 2019

Do góry
Ostatnio częściej jestem w lesie niż w ogrodzie...

Tu resetuję umysł
...uDany ogród 11:38, 04 paź 2019

Do góry
Wczoraj późnym popołudniem wyskoczyliśmy z M na ogródek i znów mi serce bardziej zabiło. No kocham to miejsce ponad wszystko i chyba nic tego nie zmieni.
Co do przepompowni prowadzą rozmowy z sąsiadami, chyba będą chcieli ugrać działkę w innym miejscu. Zobaczymy?
Ja się nie poświęcę dla dobra ogółu...

Mój raj jesienią. Cisza, ptaki i szum traw powoduje że mogłabym tam mieszkać pod gołym niebem.
A wiecie, że mieszkanie pod mostem jest zgodne z prawem ,a już w domu gospodarczym, za który płacisz podatki na własnej działce już nie. No paranoja jakaś!

Podmiejski ogródek 11:28, 04 paź 2019

Do góry
W niedoczasie jestem, zdjęcia jeszcze wrześniowe, i tylko dwa bo reszta paskudna (zwłaszcza po relacji z ogrodu Ani)...

Ogródkowe perypetie:) 11:09, 04 paź 2019

Do góry
abiko napisał(a)

Ile pięknych jesiennych kadrów, a na drugim zdjęciu jakiś rarytasik

Nie wiem czy zdążę coś jesiennego u mnie cyknąć totalny brak czasu.
Pozdrawiam całą rodzinkę
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:39, 04 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
EM pojechał odebrać transport drzew i przysłał mi takie foto . Tego wiąza już też nie ma...

A miałam nadzieję, że go zostawią... śliczny był...
No i muszę zweryfikować swój plan nasadzeń bo ten kupiony wczoraj buczek da mi cień dopiero za parę lat... Oprócz żywopłotu muszę szybko kupić duże już drzewo z gęstą koroną.

Idiotyzm i bezmyślność
Ogród bez reguł 10:33, 04 paź 2019

Do góry
Nie pada (na razie), wychodzi słonko zza chmur. Prognozy na weekend obiecujące - słońce, bez opadów, z jednym wyjątkiem - temperatura nad ranem +1-0C... Z jedne strony - zrobi się kolorowiej , z drugiej - będzie po niektórych wrażliwcach... Czyli sobota i niedziela zapowiadają się pracowicie
Czekam na przesyłki dwie - astry, dereń Sibirica, parocja Persian Spire, świdośliwa Ballerina i barbula Hint of Gold. Muszę jeszcze zamówić szybciutko mączki i hydrożel, przesiać kompost i może wreszcie minie zastój
Jesień
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:17, 04 paź 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
EM pojechał odebrać transport drzew i przysłał mi takie foto . Tego wiąza już też nie ma...

No i muszę zweryfikować swój plan nasadzeń bo ten kupiony wczoraj buczek da mi cień dopiero za parę lat... Oprócz żywopłotu muszę szybko kupić duże już drzewo z gęstą koroną.

Wielka szkoda, że takie duże drzewo usunięto...
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:13, 04 paź 2019

Do góry

Hortensjowo 09:11, 04 paź 2019

Do góry
No i po daniach w domu Jakoś teraz większa ochota na domowe ciasto Zwłaszcza z jabłkami

Hortensjowo 09:10, 04 paź 2019

Do góry
Po trawniku już widać, że jesień
Ogród pod lasem 09:06, 04 paź 2019

Do góry
Zana napisał(a)

tak sobie wracałam do fotek z ostatniego spotknania u Ciebie i Anula sfociła taką o to piękność... czyżby to był Herkules ?
Skąpana w słońcu 09:01, 04 paź 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Asiu, ja przycinam mu zwłaszcza końcówki. On kwiaty zawiązuje bliżej środka. Kwitnie u mnie od niedawna i nie jestem specjalistą w jego kwestii

teraz tak wygląda

Liście zaczynają przebarwiać się na śliczny czekoladowy kolor

No listki cudnej urody są, zaraz cały będzie jak czekoladka
Mus owocowy w miejskiej dżungli 08:29, 04 paź 2019

Do góry
Jesiennie w północnym zakątku, który ciągle ma status "work in progres"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:41, 04 paź 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
A to Bolek i Lolek( Bolek może okazać się Bolką)

No cudeńka, śliczne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:23, 04 paź 2019

Do góry
A to Bolek i Lolek( Bolek może okazać się Bolką)

Aksa bardzo Ich pilnowała

no teraz to już chyba zaspokoiłamjesienne kolory i nie tylko
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:16, 04 paź 2019

Do góry
I dla Miry
pestka z dyni piżmowej do porównania wielkości, słodziuteńkie były, skórka mięciutka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies