Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:48, 02 wrz 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękne dalie
Ja tez je bardzo lubię.
A u ciebie jest ich bardzo dużo.Jest co podziwiać.
I nie tylko dalie
Podwórkowa rehabilitacja 06:42, 02 wrz 2019

Do góry
ryska napisał(a)
I teraz we wrzesień wchodzimy z przytupem lub z rozwianym włosem jak kto woli.

No pięknie w każdym calu
Zielony zakątek z Antonówką 06:05, 02 wrz 2019

Do góry
katel napisał(a)
Aniu dziś już na spokojnie dziękuję za zaproszenie do Twojego pięknego ogrodu - wstawiam kilka fotek które zrobiłam podczas odwiedzin.
Cudowne hosty, różne kolory, niektóre bardzo duże:

Same piękności
W moim małym ogródeczku - Dorota 06:01, 02 wrz 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Miło mi, że mój ogródek Ci się podoba, ale przecież Twój też jest śliczny. Co to za czarny scenariusz przedstawiasz? Co tam poknociłaś z bananem? Miałaś tylko podlewać wodą po namoczonych bananach. Jak byś nie zrobiła i tak będzie dobrze.

Przepiękne widoczki.
Jezowkowo ba bogato i pięknie
Róże też masz śliczne
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 05:52, 02 wrz 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

Zadna trawa jeszcze u mnie nie kwitnie tylko Memori daje czadu.Nie bardzo widać jak jest piękna .

Nom, piękna jest
Cydalima perspectalis - ćma bukszpanowa 23:51, 01 wrz 2019

Do góry
Czy to ćma bukszpanowa?

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:21, 01 wrz 2019

Do góry
Temat heliotropu mamy chyba opanowany,

czas na przegląd donic, begonie te ze słońca mi już wypadają i inne - żurawki mam w pogotowiu - jakoś teraz to je lubię - zwykle na wiosnę gdzieś w ogrodzie rośnie, pobieram sadzonki i na jesień gotowe

jutro wykopuję irysy w celu odmłodzenia i przy okazji posadzenia w innym miejscu

trochę w ostatnim czasie uzbierałam wszelkiego dobra bo troszkę się pospotykałam a to zwykle kończy się sadzonkami z ogrodu i czasem wizyta w szkółce.

Oczywiście są tez smakołyki
od Katki mam przepis na pasztet z cukini a od Agaty Lurowiśni nie mam przepisu na zupę krem paprykowy - będę mieć ? będę

Kończy się skwarne i upalne lato, za chwilę będzie zimniej i mam nadzieję deszczowo bo u mnie sucho bardzo.

Robi się mocno jesiennie, w ogrodzie kipią wszelkie kolory a astry szykują się do kwitnienia.Zaczyna się pracowita jesień w ogrodzie - chciałoby się.

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:11, 01 wrz 2019

Do góry
Rench napisał(a)
Piękny masz ogród Miro, bardziej niż angielski
Heliotrop siałam czasem,ale jego trzeba wcześnie siać żeby w lecie już kwitł. Ostatnio kupuję gotowce, po majowych przymrozkach. Kwitną najlepiej w półcieniu i nie obsychają im tam liście. Od maja,aż do samych przymrozków. Te które ja siałam w marcu ,dopiero zawiązują pączki, nie wiem czy zdążą zakwitnąć jeszcze.
Dalie masz Prześliczne,moje w donicach eM uśmiercił podczas mojej nieobecności.
Tylko jedna w gruncie się ostała. Na drugi rok mam w planie wszystko do gruntu.
Widziałaś może dalię storczykową Pink Giraffe ?

Renia dzięki za komplementa - z angielskich ogrodów podglądam praktyki ogrodnicze które dla mnie sprowadzają się głównie do uprawy ziemi - banał ale ja jakoś stale mam z tym problem - właśnie pasuje się rozejrzeć za jakim dobrem

Dalię storczykowa jak piszesz zobaczyłam pierwszy raz w tym roku - jest inna i mnie nie doprowadziła do omdlenia - chyba bym ją na daliowisku nie sadziła a raczej gdzieś w rabaty wkomponowała - o może z jakąś rożą to tak

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 01 wrz 2019

Do góry
Rench napisał(a)

Uchachałam się bardzo, masz Miro rację, całkiem fiśnięci.
Kiedyś kupiłam tulipany końcem listopada i nagle z dnia na dzień przymroziło ziemię. Waliłam motyką, aż iskry szły, a mój eM stwierdził- dobrze, że sąsiedzi tego nie widzą, bo zadzwoniliby na pogotowie psychiatryczne Nie wspomnę o śmianiu się do monitora podczas czytania postów

Poczytałam sobie troszkę na wstecznym u Ciebie i kiedy doszłam do cosmocu cupcakes, przypomniało mi się,że miałam zebrać nasiona. Mam aż 2 krzaczki
Ale były tylko na 2 kwiatach dojrzałe. Myślisz,że mogę zerwać takie zielone w środku i one dojrzeją? A tak na marginesie,jak normalny cosmos może być wysoki ? W jednym miejscu u mnie wyrósł taki wysoki jak ja 170cm . Sądziłam,że
to te pełne takie olbrzymy rosną,ale wczoraj zakwitł jeden pąk i jest taki najzwyklejszy kwiatek. Jakiś mutant mi wyrósł chyba.

Renia ....a śnieg nie grabiłaś żeby szybciej stopniał albo krokusy szybciej się pokazały

Zielone kosmosy nie - musza dojrzec i być brązowe

Kosmosy rosną wysokie i niskie zalezy od domiany - tez miałam takie krzaki wysokie - a z tych od Ciebie jest jedna sadzonka co nie zakwitła i na pewno ma 170 cm albo lepiej

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:55, 01 wrz 2019

Do góry
Poziomka napisał(a)

"różowa noga" - Praire gold podstawowym kolorem jest zółty

a Carnival kwitnie tak

muszę mu zrobić kolejne zdjęcie bo w miarę przekwitania zmienił kolor.

Dzięki Jasiu - no to nogi nie mam - za mało dzielżanów też.czekam teraz na astry ale moje jakieś późniejsze więc na razie mało.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 01 wrz 2019

Do góry
Urszulla napisał(a)

Siałam późno chyba w kwietniu. Sadzonki małe były i tylko ostały się te co ma zdjęciu Ci wklejam. Na dodatek zero kwitnienia, daję sobie spokój. To nie wyzwanie dla mnie, chciałam mieć kwiatki

Ula piękne te sadzonki może przechowaj. Siałaś za późno, nasiona długo kiełkują, ja myślę że w lutym to trzeba wysiać najpóźniej.Ja bym uszczykiwała to się zageści.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 01 wrz 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

U nas, po miesiącu z tej biblioteki mało by zostało Polska to nie Anglia jednak, u nas co leży - to się bierze jak swoje. Też bym tak zrobiła, ale kasy brak na kupowanie bez końca. Wszyscy ludzie odwiedzający - nie uszanują niestety tego. I to jest duży ból. Wiem coś o tym

Danusiu wiem o czym myślisz, zawsze jest przykro jak się staramy i serce się wkłada. Ja myślę że wszędzie są amatorzy cudzego. Widziałam w ogrodach holenderskich inną atrakcję np, sprzedawane za małe piedziądze stare książki albo całe roczniki gazet.
Przyjdzie jeszcze taki czas że książki ogrodnicze będa ludzie oddawać - na razie mamy wciąż jeszcze młody rynek książek ogrodniczych - tak mi się wydaje

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:41, 01 wrz 2019

Do góry
Anabell napisał(a)
Ja też wysadzam heliotrop z własnego siewu. jest b. wrażliwy na zalanie lubi ciepło do kiełkowania.

Obiecuję sobie kupić wiosną gotowe w doniczkach, tylko siła wyższa początek lutego sieję.

Potem lubi przyprószone światło i wilgotno, nie znosi patelni.
Muszę mieć ze względu na kolor i długie kwitnienie.
Nasiona nieraz uzyskam tylko zapominam zebrać.

Mira! już zaczyna się daliowo i cieszy ich widok.
Georginia kojarzy mi się z wielkimi głowami, sama nie wiem dlaczego teraz używam nazwy dalie, może krótsza nazwa:

Dziś po deszczach czyściłam z opadających kwiatów.
Zastanawiam się czy nie dać im jeszcze nawożenia.

Oj Hania nawożenia dać pewnie mam nadzieję że teraz daliami będziemy sie cieszyć - u mnie w ub roku 30 września był przymrozek a potem cudny październik brr oby tak nie było

Dzięki za uwagi o heliotropie - trzeba go wcześnie siać - spróbuję

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:36, 01 wrz 2019

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Miro, ja też siałam heliotrop z powodzeniem, tak jak pamiętałaś, z nasion ogólnodostępnych w sklepach. Pamiętam, że zaskoczył mnie wysokością (spodziewałam się niższego) i u siebie zapachu nie czułam. Myślę, że było to spowodowane tym, że w młodym ogrodzie nie ma odpowiednich ram, które ten zapach by zatrzymywały.

Gratuluję - zapach zależy od odmiany no i oczywiście od nagrzania miejsca

poszłam na targ po coś tam i kupiłam teraz

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:34, 01 wrz 2019

Do góry
ryska napisał(a)

Wstawiłam, strona 966 u mnie.
Mogę zebrać więcej nasion i się podzielić ale mój to zwykły heliotrop.
Pamiętam, przechowywałam przez zimę. Nawet się udało ale wczesną wiosną zaatakowały go mszyce i słabo wyglądał.

Dzięki byłam widziałam, nasionka już kupiłam też nie odmianowy.Właśnie problemem są mszyce które na wiosnę je atakują.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:31, 01 wrz 2019

Do góry
sierika napisał(a)
Sarah nie ma w ofercie? jakoś nie pamiętam ale byłyście w świątyni nasion..
podglądam, że ma jakąś piękna odmianę-sadzonki.

jak byłam u Sarah to jeszcze mnie starzała amora heliotropu nie dopadła
nawet nie wiem
nasiona kupiłam teraz ale pisze że peruwiański a to chyba nie o to mi chodzi - posadziłam 3 sztuki i doniczka pięknie wygląda - może przechowam a jak nie to spokojnie po bratkach kupię, no i spróbuję z siewem

szukaj może znajdziesz

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:12, 01 wrz 2019

Do góry
Danusiu, bardzo dziękujemy za cudnie spędzoną niedzielę,za możliwość obejrzenia Waszego ogrodu, ogrodu w którym czuć pasję i miłość do roślin w każdym jego zakątku. Za czas, który nam poświęciłaś, za podzielenie się z nami swoimi planami ogrodowymi na przyszłość, ciężko nam sobie wyobrazić to wszystko o czym mówiłaś. Mamy jednak nadzieję, że będzie nam dane obejrzenie gotowych realizacji już na żywo.
To ogromna przyjemność spotykać się z takimi ludźmi jak Wy, ja zawsze po takich spotkaniach ładuję akumulatory i dostaję kopa. Cudne miejsce tworzycie.
Andrzej dziękuje za kąpiel w stawie, zrobił na nim olbrzymie wrażenie, kto by pomyślał bo to zagorzały przeciwnik wody w ogrodzie
Jeszce raz WIELKIE dzięki i mamy nadzieję, że do zobaczenia

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:02, 01 wrz 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Dorotka ja dziękuję za nieśmiałe kwitnienie róż każdy by tak chciał. U mnie też kwitną mają dużo pączków, ale to ciepło właściwie skwar nie da im długo kwitnąć mimo najlepszej pielęgnacji.

Dorotka masz pięknie nic dodać nic ująć. Zawilce obłędne.

Dorotka, chciałam zasięgnąć wiedzy od ciebie odnośnie niezapominajek.
Posialam w maju niezapominajki i ładnie po wschodzily. Co mam teraz z nimi zrobić czy posadzić na stałe miejsce czy zadoniczkowac i wysadzić wiosna do gleby. Jeżeli zadoniczkowac to zadołować te doniczki.
Roślinki spore ok 10 cm i ile flancow wsadzić na jedną kępkę.
Jutro zrobię fotkę moich niezapominajek to dam znać abyś pooatrzyla. Co z tym zrobić.
Sporo róż już miało drugie kwitnienie i te już przycięłam. Ten upał znacznie skraca kwitnienie wszystkich roślin.
Dziękuję za piękne i ciepłe słowa, to właśnie one sprawiają, że dalej chce się dbać o ten zielony przydomowy kawałek.
Odnośnie niezapominajek, jak się trochę ochłodzi przesadź od razu na docelowe miejsce. Dobrze wyglądają jako lamówka na rabacie. Sadź co około 15 cm. Nie sadź do doniczek, kiepsko wyglądają po zimie. (podsychają) Sadź po 1 sadzonce, one bardzo ładnie się rozrastają.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:48, 01 wrz 2019

Do góry
jesien zaczyna sie astrami

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:45, 01 wrz 2019

Do góry
najbardziej wpadla mi w oko ta ciezarowka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies