Przedogródek Agniechy973
14:43, 24 sty 2012
A Mariusz nie ma tej kostrzewy owczej?
na trawki.pl kostrzewa owcza jest po 3.5 zł. jak na ozdobne to tanio, a firma rzetelna
noe wiesz, kostrzewa sina jest ok, ale nie wiem czy wiesz jak bardzo ozdobna jest kostrzewa owcza. ma cudny kolor- butelkowa zieleń i pokrój- slicznę okragłe kępy. Jak uda mi się doprowadzic do stanu używalności aparat, zrobię zdjęcia.
A jak Cie nie przekonam, może być sina ( choć bywa krókowieczna gdy ma za mokro) no i kontrast ze żwirem będzie mniejszy.
to rysunek jutro.
Jak cień nie za cienisty, to miskant Morning L. będzie ok.
Funkie chciałam w łanie, zamiast bluszczu żeby tam z nim kłopotu nie było , żeby się nie rozłaził. Ale jak będziesz go wycinać kiedy się zacznie rozłazić, to możesz posadzić też funkie kępami w bluszczu.
W suchej rzece mogą być plamy rojników, kępy sucholubnych, niewielkich traw- kostrzewy niebieskie, kostrzewa owcza, nawet owies wieczniezielony.
Tylko nie zrozumiałam tego:
'Jeszcze trzeba uwzględnić, że szambo jest na równi z boiskiem i całą lewą częścią ogrodu, a po prawej teren lekko opada. '
Na tym pierwszym zdjęciu , można sobie wyobrazić takie drzewko posadzone w fali jednego koloru. Wydaje mi się ,że będzie ładnie ....... Magnolia czekamy na diagnozę
Chyba musisz zaczekać na pomysłodawczynie czyli Magnolię.
Ja np. czuję, że te nasadzenia powinny być mniej wiecej równe na wysokość i niezbyt wysokie, bo dynamizm uzyskujesz liniami. Poza tym najlepszy efekt jest wtedy gdy te pasy widać w całości. Gdy pasy bedą różnej wysokości (a do tego jest to skarpa) to wyrafinowany rysunek dostrzegalny będzie z lotu ptaka ew. ze strychu.
A Magnolia może mieć całkiem inny pomysł.