Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:52, 23 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Ja sobie irysy żyłkowane też kupiłam.Przyszły już jakiś czas temu ..położyłam i normalnie zapomniałam jaki kolor wybrałam ..,stawiam,ze chyba granat lub ciemny fiolet
Gdzie posadzę...też jeszcze nie wiem,ale pamiętam jak bardzo podobały mi się one wiosną u Małej Mi i strasznie zapragnęłam je mieć .

Pozdrowionka

Mnie irysy urzekły u Any Ona ma w odcieniach fioletu
Myślę, że już teraz trzeba zacząć zastanawiać się gdzie posadzić cebulowe
Ja modlę sie o ładną pogodę aż do listopada ... bo w przeciwnym razie nie wyrobię się z tym sadzeniem ... tym bardziej, że doświadczenia brak
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 12:07, 23 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Uwielbiam tą różę Małgosiu
Moja młodziutka teraz nie kwitnie ... ale może jej się jeszcze uda ... ma kilka pąków a raczej pączków
Ślicznie z nią masz w ogrodzie:

PS Zobaczyłam QoS i zapomniałam, że przyszłam obejrze ć kompozycję dyniową

Też ja lubie coraz bardziej choc jeszcze młoda i nieduża jest, licze że za rok, da pokaże na co ją stać

Reniu nie sfotografowałam kompozycji bo juz szaro na dworze jest jak wracam po pracy, foty w ogrodzie jeszcze jako tako da sie zrobic, choć i tak licho to wygląda a na tarasie to juz całkiem cmroczno...może w sobote od rana cyknę i wrzuce...ale i tak z fotka czy bez fotki zapraszam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:00, 23 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym uczyć się od laika
Wydaje mi się, że czosnki mogą tu zagrać i nawet fajnie, że te już w maju kwitną bo nie planowałam tu tulipanów ... choć fakt ciut dalej będą białe zwykłe tulipki ... nawet jeśli jeszcze będą kwitły tulipany to i tak fiolet z białym jest ok Czyż nie?

Ależ tak dobrze kombinujesz. No i dobrze że tu nie ma tego czerwonego, chociaż w pierwszej wersji byłam własnie za tym kolorem.
A biały i fiolet pasują do siebie, róż też Mała Mi pisała że tulipany by cię tu denerwowały przez zasychające liście...To w końcu gdzie sadzić najlepiej tulipany? Na pewno trawy, hortensje i co jeszcze...?
A propo irysów, masz jakąś inspiracje z nimi? ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. Mała Mi podobno miała irysy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:40, 23 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jest żółty, jasnofioletowy i ciemnofioletowy ... a mi się coś ubzdurało, że bordowy hihi ... to taki zestaw może być? Dałabym irysy przy lawendzie i dalej pociągnęłabym przed świerki

myślę, że może być
masz na rabacie odcienie fioletu i do kontrastu kolor żółty
dobrze że nie ma tego bordowego
Ogród na glinie 11:10, 23 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

mam werbenę z nasion i już nie będę kupować
zobaczę co przeżyje do wiosny i rozsadzę starą lub też nowe siewki poprzesadzam i zobaczymy za rok jak to będzie wyglądało
szkoda że tak długo trzeba czekać

No właśnie jeszcze sie wysiewa ta werbena, która teraz jest na rabatach ... a na wiosnę można przesadzić siewki tam gdzie się chce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:07, 23 wrz 2015

Do góry
kreska napisał(a)
Renia, to czekam jak ty będziesz tego świerka przycinała w stożek, może i ja się czegoś nauczę. Fajna sprawa to przycinanie, tylko umiejętności i wiedzy brak.
Czosnki w trawach super będą wyglądały, tylko czy ten akcent czerwony tutaj na rabacie do fioletu będzie pasował...(czy już się koncepcja zmieniła, bo nie nadążam)irysy?
Pozdrowienia zostawiam

No ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym uczyć się od laika
Wydaje mi się, że czosnki mogą tu zagrać i nawet fajnie, że te już w maju kwitną bo nie planowałam tu tulipanów ... choć fakt ciut dalej będą białe zwykłe tulipki ... nawet jeśli jeszcze będą kwitły tulipany to i tak fiolet z białym jest ok Czyż nie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:58, 23 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

no to tutaj wygląda na 2 kolory a nie 3

Jest żółty, jasnofioletowy i ciemnofioletowy ... a mi się coś ubzdurało, że bordowy hihi ... to taki zestaw może być? Dałabym irysy przy lawendzie i dalej pociągnęłabym przed świerki
Ogród na glinie 09:16, 23 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Zawilce są śliczne Kupię je sobie w przyszłym sezonie Tak jak wszyscy piszą, daj im jeszcze szanse i ... do tego werbena i będzie bajecznie ... jak dla mnie ... co Ci szkodzi spróbuj ... werbena to nie jest duża inwestycja finansowa a efekt rewelacyjny
Tak jak pisałam u siebie ja gorąco polecam werbenę
Pozdrawiam

mam werbenę z nasion i już nie będę kupować
zobaczę co przeżyje do wiosny i rozsadzę starą lub też nowe siewki poprzesadzam i zobaczymy za rok jak to będzie wyglądało
szkoda że tak długo trzeba czekać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:15, 23 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja uwielbiam werbenę i widzę u siebie jaki piękny akcent kolorystyczny daje od lata chyba do przymrozków Bezproblemowa roślina, nic z nią nie robię, może tak rośnie bo ją dostałam?Polecam Zaraz do Ciebie idę
A co do irysów to juz takie zamówiłam - wczoraj doszła paczka z benexa
To są te: http://cebule-kwiatowe.pl/89-irys/iris-reticulata-zylkowany-mix-10-szt.html

no to tutaj wygląda na 2 kolory a nie 3
Ogród na glinie 09:13, 23 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Dobra, będę myśleć. Jasne już jest - 5 miskantów na ciemnym tle.
Może dam szansę zawilcom, bo 1 egzemplarz wypuścił długi pęd i ma kilka pąków.
No i jak Renia mówiła może więcej werbeny i będzie kolor?
Z odcieniami czerwieni nie chcę tu wchodzić. Bardziej w fiolet, mocny róż.

Zawilce są śliczne Kupię je sobie w przyszłym sezonie Tak jak wszyscy piszą, daj im jeszcze szanse i ... do tego werbena i będzie bajecznie ... jak dla mnie ... co Ci szkodzi spróbuj ... werbena to nie jest duża inwestycja finansowa a efekt rewelacyjny
Tak jak pisałam u siebie ja gorąco polecam werbenę
Pozdrawiam
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:06, 23 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
A tak rosnąca obok Queen of Sweden...

Uwielbiam tą różę Małgosiu
Moja młodziutka teraz nie kwitnie ... ale może jej się jeszcze uda ... ma kilka pąków a raczej pączków
Ślicznie z nią masz w ogrodzie:

PS Zobaczyłam QoS i zapomniałam, że przyszłam obejrze ć kompozycję dyniową
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:01, 23 wrz 2015

Do góry
rozark napisał(a)
byłam

Dzięki Reniu
Pamiętaj o mnie proszę w kwestii mojej Pastelli bo ja nie mam pojęcia jak przygotować ją do zimy Na razie dobrze jej u mnie rośnie sobie i kwitnie cudnie choć za wysoka to już nie będzie w tym sezonie
Pozdrawiam

PS. Podoba mi sie bardzo jej kolor cieszę się, że ją wybrałam, dzięki Tobie i ... Edytce
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:54, 23 wrz 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
zabiłaś mi gwoździa z pomnożeniem werbeny na mojej variegatusowej
myślę teraz o tym....

tych irysów to chyba za dużo kolorów chcesz dać w jednym miejscu

Ja uwielbiam werbenę i widzę u siebie jaki piękny akcent kolorystyczny daje od lata chyba do przymrozków Bezproblemowa roślina, nic z nią nie robię, może tak rośnie bo ją dostałam?Polecam Zaraz do Ciebie idę
A co do irysów to juz takie zamówiłam - wczoraj doszła paczka z benexa
To są te: http://cebule-kwiatowe.pl/89-irys/iris-reticulata-zylkowany-mix-10-szt.html
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:39, 23 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam! Fajnie jest, jak zwykle. Masz oko

Dziękuję i pozdrawiam Karola
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 08:39, 23 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Oj ładne te kwitnące trawiszcza masz

Też je lubię w tej fazie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:36, 23 wrz 2015

Do góry
admete napisał(a)

Hej kochana.
Biegałam po wątku z doskoku przez kilka dni
Znaleźć jakieś zdjęcie u Ciebie to nie lada wyczyn hahahaha.
Gadułki się tutaj zebrały

szałwiowa wyszła Ci cudowna.
Minimalizm - ale w jakim wydaniu - super!!!!!!

i co ja widzę co Pani upolowała
cudowne

ja kupiłam na wiosnę wysyłkowo - i nie dość że małe to jeszcze różowe się okazały
będę teraz jeszcze zamawiac pare byli i mam nadzieję trafię na te cudowności

woooow na tą kompozycję - super!!!

Bardzo mi się podoba jak tworzysz ogród , konsekwentnie a efekty sa powalające !!!!

-----------------
zakupy lipcowe - jeżówki, ostróżki i inne dobra - prześliczne!!!!

-----------------

Trawnik rewelacja!!!
Ja niestety jak przyjechałam z wakacji nie miałam takiej niespodzianki
Był mocno poprzypalany

------------------

Czadersko wygląda z obwódką

czytam że je ciachać trzeba - boziu ja moich cały sezon nie ruszyłam - bo nawet nie wiedziałam że muszę hahahahaha, wiesz jak się za to zabrać?

-----------------

Reniu dobiegłam do końca
Jestem pod wrażeniem Pani poczynań.
Wszystko przemyślane (nie to co u mnie ) i wspaniale wykonane - a efekty sama wiesz - obłędne - a jak się rozrośnie - będziemy podziwiać i podziwiać

będę zaglądać już na bierząco , bo może i ja co nie co z Twoich pomysłów uszczknę
wczoraj siedziałam u mnie nad pomarańczową - z doskoku bo najmłodszego w domu miałam - i będąc od 3 dni u Ciebie na wątku, byłam załamana moim misz maszem i cały dzień łaziłam nie w sosie nie wiedząc jak to ugryźć , coś tam w końcu wymyśliłam, bo nie mam czasu stać nad rabatą i dumać cały dzień, ale tak chciałam miec plan - z którym Ty działasz , ale taki juz mój los z tym moim morzem bylinowym który teraz musze ujarzmić, najwyżej za rok będę dalej przesadzać hahahahaha.

pozdrówka zostawiam

Noo kochana dwa razy przeczytałam Twojego posta ... takie miłe rzeczy mi tu napisałaś, że nie mogłam sobie odmówić Cieszę się bardzo, że Ci się podoba u mnie. Przyjemne są takie pochwały. Muszę się przyznać, że rzadko cofam się w swoim wątku a Ty to zrobiłaś I oczywiście nie masz powodu wpadać w zły nastrój z powodu moich poczynań ... widzisz ja dzisiaj też będę zmieniać i przesadzać Czytam, że nie udało Ci się zdobyć krwawnika terrakotta - w tej sprawie napiszę Ci wieczorem na priv. A z cięciem to chodzi o graby? - nie wiem jeszcze jak się do tego zabrać, ale się dowiem
Oj dałaś mi dzisiaj kopa do pracy
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:24, 23 wrz 2015

Do góry

Hej kochana.
Biegałam po wątku z doskoku przez kilka dni
Znaleźć jakieś zdjęcie u Ciebie to nie lada wyczyn hahahaha.
Gadułki się tutaj zebrały

ren133 napisał(a)
A oto gotowa rabata szałwiowa

szałwiowa wyszła Ci cudowna.
Minimalizm - ale w jakim wydaniu - super!!!!!!

i co ja widzę co Pani upolowała
cudowne

ja kupiłam na wiosnę wysyłkowo - i nie dość że małe to jeszcze różowe się okazały
będę teraz jeszcze zamawiac pare byli i mam nadzieję trafię na te cudowności

woooow na tą kompozycję - super!!!

Bardzo mi się podoba jak tworzysz ogród , konsekwentnie a efekty sa powalające !!!!

-----------------
zakupy lipcowe - jeżówki, ostróżki i inne dobra - prześliczne!!!!

-----------------

Trawnik rewelacja!!!
Ja niestety jak przyjechałam z wakacji nie miałam takiej niespodzianki
Był mocno poprzypalany

------------------

Czadersko wygląda z obwódką

czytam że je ciachać trzeba - boziu ja moich cały sezon nie ruszyłam - bo nawet nie wiedziałam że muszę hahahahaha, wiesz jak się za to zabrać?

-----------------

Reniu dobiegłam do końca
Jestem pod wrażeniem Pani poczynań.
Wszystko przemyślane (nie to co u mnie ) i wspaniale wykonane - a efekty sama wiesz - obłędne - a jak się rozrośnie - będziemy podziwiać i podziwiać

będę zaglądać już na bierząco , bo może i ja co nie co z Twoich pomysłów uszczknę
wczoraj siedziałam u mnie nad pomarańczową - z doskoku bo najmłodszego w domu miałam - i będąc od 3 dni u Ciebie na wątku, byłam załamana moim misz maszem i cały dzień łaziłam nie w sosie nie wiedząc jak to ugryźć , coś tam w końcu wymyśliłam, bo nie mam czasu stać nad rabatą i dumać cały dzień, ale tak chciałam miec plan - z którym Ty działasz , ale taki juz mój los z tym moim morzem bylinowym który teraz musze ujarzmić, najwyżej za rok będę dalej przesadzać hahahahaha.

pozdrówka zostawiam

Tu ma być ogród :) 22:20, 22 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
Czytam ,że się napracowałaś ... ale rabata prawie gotowa a z tymi trawami to myślę, że jeszcze trochę i nikt Cię nie zagnie A i wyjazd Ci się szykuje
Fajnie To tylko nie zapomnij zrobic zdjęcia nowej rabaty

Ostatnio trawy na topie, w wielu wątkach tematy dotyczące ich kwiatostanów i błędnej identyfikacji, przy okazji można się cos podszkolić.
Rabate pokaże za jakis czas jak dosadze brakujące rosliny, teraz szkoda nawet focic.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:19, 22 wrz 2015

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wszystko zależy od tego jaki chcesz osiągnąć efekt Jeśli to ma być wąski i strzelisty stożek to chyba już od następnego sezonu
Gdzieś ten stożek ze świerka u kogoś widziałem ale gdzie ? Może dziewczyny pomogą bo ja już się gubię w wątkach

Ok
Rozumiem już jak należy to robić Spróbuję delikatnie w przyszłym sezonie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:07, 22 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

jeszcze troszkę i będzie wymuskana
Fajny pomysł z tym ograniczaniem wzrostu Ale mam to robić już od przyszłego sezonu czy trochę później?

Wszystko zależy od tego jaki chcesz osiągnąć efekt Jeśli to ma być wąski i strzelisty stożek to chyba już od następnego sezonu
Gdzieś ten stożek ze świerka u kogoś widziałem ale gdzie ? Może dziewczyny pomogą bo ja już się gubię w wątkach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies