Też kupiłam 60 cebulek kolorowych irysów w L. Nie wiem, gdzie wsadzę. Cebul wszystkich swoich zachomikowanych jeszcze nie policzyłam. Schowałam w ciemnym kącie w garażu przed M, za radą Marzenki. Wsadzę cichcem
Ależ tak dobrze kombinujesz. No i dobrze że tu nie ma tego czerwonego, chociaż w pierwszej wersji byłam własnie za tym kolorem.
A biały i fiolet pasują do siebie, róż też Mała Mi pisała że tulipany by cię tu denerwowały przez zasychające liście...To w końcu gdzie sadzić najlepiej tulipany? Na pewno trawy, hortensje i co jeszcze...?
A propo irysów, masz jakąś inspiracje z nimi? ciekawa jestem jak to będzie wyglądało. Mała Mi podobno miała irysy.
Mnie irysy urzekły u Any Ona ma w odcieniach fioletu
Myślę, że już teraz trzeba zacząć zastanawiać się gdzie posadzić cebulowe
Ja modlę sie o ładną pogodę aż do listopada ... bo w przeciwnym razie nie wyrobię się z tym sadzeniem ... tym bardziej, że doświadczenia brak
Ślicznie będzie między wrzoścami
Krokusy planuję na froncie między evergoldami i między wrzosami - czyli w pobliżu miejsc często uczęszczanych ... i może jeszcze częściowo przy rabacie z jałowcami przed golden tuffet
Tylko żebyś w tej konspiracji nie pomieszała czegoś bo wiosną będzie misz masz
Mój zobaczyl wczoraj paczkę z benexa i się za głowę złapał ... powiedział tylko, że nie chce wiedziec ile to kosztowało ... ale zastanawia go kiedy to wszystko posadzę Najgorsze, że mnie też to zastanawia Jak pogoda nie bedzie sprzyjać to marnie to widzę
Zajrzyj do Any ... bo ona jest specjalistką od cebulowych ... tylko ostrzegam oczopląsu można dostać (wiosna u niej zaczyna się jakoś od str 1750) ... tam są tez sposoby na zasychające liście tulipków ... i inspiracja z irysami