Ja uwielbiam werbenę i widzę u siebie jaki piękny akcent kolorystyczny daje od lata chyba do przymrozków Bezproblemowa roślina, nic z nią nie robię, może tak rośnie bo ją dostałam?Polecam Zaraz do Ciebie idę
A co do irysów to juz takie zamówiłam - wczoraj doszła paczka z benexa
To są te: http://cebule-kwiatowe.pl/89-irys/iris-reticulata-zylkowany-mix-10-szt.html
Dzięki Reniu
Pamiętaj o mnie proszę w kwestii mojej Pastelli bo ja nie mam pojęcia jak przygotować ją do zimy Na razie dobrze jej u mnie rośnie sobie i kwitnie cudnie choć za wysoka to już nie będzie w tym sezonie
Pozdrawiam
PS. Podoba mi sie bardzo jej kolor cieszę się, że ją wybrałam, dzięki Tobie i ... Edytce
Renia, to czekam jak ty będziesz tego świerka przycinała w stożek, może i ja się czegoś nauczę. Fajna sprawa to przycinanie, tylko umiejętności i wiedzy brak.
Czosnki w trawach super będą wyglądały, tylko czy ten akcent czerwony tutaj na rabacie do fioletu będzie pasował...(czy już się koncepcja zmieniła, bo nie nadążam)irysy?
Pozdrowienia zostawiam
Jest żółty, jasnofioletowy i ciemnofioletowy ... a mi się coś ubzdurało, że bordowy hihi ... to taki zestaw może być? Dałabym irysy przy lawendzie i dalej pociągnęłabym przed świerki
No ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym uczyć się od laika
Wydaje mi się, że czosnki mogą tu zagrać i nawet fajnie, że te już w maju kwitną bo nie planowałam tu tulipanów ... choć fakt ciut dalej będą białe zwykłe tulipki ... nawet jeśli jeszcze będą kwitły tulipany to i tak fiolet z białym jest ok Czyż nie?
Ja sobie irysy żyłkowane też kupiłam.Przyszły już jakiś czas temu ..położyłam i normalnie zapomniałam jaki kolor wybrałam ..,stawiam,ze chyba granat lub ciemny fiolet
Gdzie posadzę...też jeszcze nie wiem,ale pamiętam jak bardzo podobały mi się one wiosną u Małej Mi i strasznie zapragnęłam je mieć .