Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

rozark 08:42, 23 wrz 2015

byłam
ren133 08:54, 23 wrz 2015

Malgosik napisał(a)
zabiłaś mi gwoździa z pomnożeniem werbeny na mojej variegatusowej
myślę teraz o tym....

tych irysów to chyba za dużo kolorów chcesz dać w jednym miejscu

Ja uwielbiam werbenę i widzę u siebie jaki piękny akcent kolorystyczny daje od lata chyba do przymrozków Bezproblemowa roślina, nic z nią nie robię, może tak rośnie bo ją dostałam?Polecam Zaraz do Ciebie idę
A co do irysów to juz takie zamówiłam - wczoraj doszła paczka z benexa
To są te: http://cebule-kwiatowe.pl/89-irys/iris-reticulata-zylkowany-mix-10-szt.html
ren133 09:01, 23 wrz 2015

rozark napisał(a)
byłam

Dzięki Reniu
Pamiętaj o mnie proszę w kwestii mojej Pastelli bo ja nie mam pojęcia jak przygotować ją do zimy Na razie dobrze jej u mnie rośnie sobie i kwitnie cudnie choć za wysoka to już nie będzie w tym sezonie
Pozdrawiam

PS. Podoba mi sie bardzo jej kolor cieszę się, że ją wybrałam, dzięki Tobie i ... Edytce
Malgosik 09:15, 23 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Ja uwielbiam werbenę i widzę u siebie jaki piękny akcent kolorystyczny daje od lata chyba do przymrozków Bezproblemowa roślina, nic z nią nie robię, może tak rośnie bo ją dostałam?Polecam Zaraz do Ciebie idę
A co do irysów to juz takie zamówiłam - wczoraj doszła paczka z benexa
To są te: http://cebule-kwiatowe.pl/89-irys/iris-reticulata-zylkowany-mix-10-szt.html

no to tutaj wygląda na 2 kolory a nie 3
kreska 10:34, 23 wrz 2015

Renia, to czekam jak ty będziesz tego świerka przycinała w stożek, może i ja się czegoś nauczę. Fajna sprawa to przycinanie, tylko umiejętności i wiedzy brak.
Czosnki w trawach super będą wyglądały, tylko czy ten akcent czerwony tutaj na rabacie do fioletu będzie pasował...(czy już się koncepcja zmieniła, bo nie nadążam)irysy?
Pozdrowienia zostawiam
ren133 10:58, 23 wrz 2015

Malgosik napisał(a)

no to tutaj wygląda na 2 kolory a nie 3

Jest żółty, jasnofioletowy i ciemnofioletowy ... a mi się coś ubzdurało, że bordowy hihi ... to taki zestaw może być? Dałabym irysy przy lawendzie i dalej pociągnęłabym przed świerki
ren133 11:07, 23 wrz 2015

kreska napisał(a)
Renia, to czekam jak ty będziesz tego świerka przycinała w stożek, może i ja się czegoś nauczę. Fajna sprawa to przycinanie, tylko umiejętności i wiedzy brak.
Czosnki w trawach super będą wyglądały, tylko czy ten akcent czerwony tutaj na rabacie do fioletu będzie pasował...(czy już się koncepcja zmieniła, bo nie nadążam)irysy?
Pozdrowienia zostawiam

No ja na Twoim miejscu nie ryzykowałabym uczyć się od laika
Wydaje mi się, że czosnki mogą tu zagrać i nawet fajnie, że te już w maju kwitną bo nie planowałam tu tulipanów ... choć fakt ciut dalej będą białe zwykłe tulipki ... nawet jeśli jeszcze będą kwitły tulipany to i tak fiolet z białym jest ok Czyż nie?
Malgosik 11:40, 23 wrz 2015

ren133 napisał(a)

Jest żółty, jasnofioletowy i ciemnofioletowy ... a mi się coś ubzdurało, że bordowy hihi ... to taki zestaw może być? Dałabym irysy przy lawendzie i dalej pociągnęłabym przed świerki

myślę, że może być
masz na rabacie odcienie fioletu i do kontrastu kolor żółty
dobrze że nie ma tego bordowego
Olili 11:42, 23 wrz 2015

Ja sobie irysy żyłkowane też kupiłam.Przyszły już jakiś czas temu ..położyłam i normalnie zapomniałam jaki kolor wybrałam ..,stawiam,ze chyba granat lub ciemny fiolet
Gdzie posadzę...też jeszcze nie wiem,ale pamiętam jak bardzo podobały mi się one wiosną u Małej Mi i strasznie zapragnęłam je mieć .

Pozdrowionka

Malgosik 11:51, 23 wrz 2015

ja też planowałam wiosną fioletowe irysy
moje wsadzę między żółte wrzośce?
bo myślałam najpierw o krokusach....