Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Moja codzienność - ogród Oli 08:55, 12 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
piękne zdjęcia i jak czyściutko!
Ola jakie wymiary ma Twoja ścianka i czy bloczki były pionowo układane, bo tak jakoś to przebija spod kleju, a może mi się wydaje?

Ścianka ma wymiar 270x50x24 bloczki klejone poziomo
Czyżby klub budujących ścianki się powiększał ?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:06, 11 kwi 2015

Do góry
rośnie nowe pokolenie ogrodników - trzeba się cieszyć, lepiej niż gdyby mieli w gry ciągle grać.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:01, 11 kwi 2015

Do góry
napad na plantacje zrobiłaś? hehe
Mój ogród pod górkę... 23:00, 11 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

tego mint curls nie znalam, ale bardzo fajny jest, pozostałe dwa carexy też będę kupować.
A napisz na prive gdzie zaopatrzyłaś się w te trawki i w jakich cenach były.

Byłam w sprawach rodzinnych w Kielcach i były tam targi Dom i Ogród - ceny od 6 do 10 zł
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:00, 11 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o kurde, ale poszaleliście, a zdjęcia bendom?
Na prv pisz o tych buksach gdzie co i za ile, bo też mi dużo trzeba i muszę znaleźć za taką cenę co by kieszen jak najmniej obciążyły

hahah jeszze 100 na mnie czeka wiec nic.nie zostanie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:56, 11 kwi 2015

Do góry
o kurde, ale poszaleliście, a zdjęcia bendom?
Na prv pisz o tych buksach gdzie co i za ile, bo też mi dużo trzeba i muszę znaleźć za taką cenę co by kieszen jak najmniej obciążyły
Moja codzienność - ogród Oli 22:53, 11 kwi 2015

Do góry
piękne zdjęcia i jak czyściutko!
Ola jakie wymiary ma Twoja ścianka i czy bloczki były pionowo układane, bo tak jakoś to przebija spod kleju, a może mi się wydaje?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:46, 11 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
no i to jest dobre podejście. Z tego co piszesz to dużo dziś zrobiliście, u mnie też cały dzień na dworze, pracy dużo, ale pogoda świetna, więc to był bardzo miły dzień.

Oj bardzo i ... jeszcze ze znajomymi się spotkałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:44, 11 kwi 2015

Do góry
no i to jest dobre podejście. Z tego co piszesz to dużo dziś zrobiliście, u mnie też cały dzień na dworze, pracy dużo, ale pogoda świetna, więc to był bardzo miły dzień.
Mój ogród pod górkę... 22:41, 11 kwi 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Carex ice dance, carex mint curls, carex buchanani

tego mint curls nie znalam, ale bardzo fajny jest, pozostałe dwa carexy też będę kupować.
A napisz na prive gdzie zaopatrzyłaś się w te trawki i w jakich cenach były.
Chwasty w trawniku 10:33, 11 kwi 2015

Do góry
Proszę doradźcie jak postąpić z naszym młodym trawnikiem.
Siany był w październiku ubiegłego roku, poschodził nierówno, są miejsca gdzie są łyse prześwity, a teraz wiosną pojawiło się sporo chwastów - miejscami trawnik wygląda jak łączka kwiatowa. Czytałam, że oprysk chwastów warto robić dopiero od drugiego roku.
Czy powinnam wyrwać ręcznie te największe chwasty, potem wygrabić trawnik, a następnie kosić?
Nie robiliśmy z nim jeszcze żadnych zabiegów, bo było bardzo mokro, właściwie dopiero teraz można po nim przejść bez grzęźnięcia.
Czy teraz można go jeszcze czymś nawozić czy za późno?
Trzeba chyba zrobić jakąś miejscową dosiewkę?
Mamy też wał z kolcami, ale czy można go użyć do tak młodego trawnika?
Ale w jakiej kolejności te prace teraz wykonać, żeby było dobrze i żeby trawnik szybko zrobił się ładny?

"W kolorze blue" 09:07, 11 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Marzenka a to Yara Mila to takie specjalne do trawników, czy to ogólne?
Nie, to zrównoważony nawóz do wszystkich roślin Nie powoduje zasolenia. Ja tak samo jak Marzena, uzywam go do wszystkiego, oprócz rh, róż i hortensji, i bukszpanów
"W kolorze blue" 09:02, 11 kwi 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ensata pomysł na lustro i buksiki przy ścianie wyśmienity. I Ty się dziwisz, ze ja mysle o stali na ścianie wodnej? I mi z betonem wyjeżdżasz?

Trawnik miodzio. Ja jednak mój 4 letni trawniczek juz nie kopie taką dawką azotu na start.... Bo potem mi sie brzydki latem robił mimo systematycznego nawozenia i podlewania. Teraz będzie dostawal cały czas yara mile.

Marzenka a to Yara Mila to takie specjalne do trawników, czy to ogólne?
Tu ma być ogród :) 21:59, 10 kwi 2015

Do góry
na razie tarasik Kasiu, a pergola za jakiś miesiąc, bo czekam w kolejce na ekipę co mi ją wyczaruje.
A dzieje to się u Ciebie, byłam, widziałam i podziwiam bo pracy macie od groma!
Mój ogród pod górkę... 16:55, 10 kwi 2015

Do góry
i ja zachowam sobie tego posta w jakimś pliku, bo dużo mądrości Anitko nam sprzedałaś i też potwierdzam o Mopsilanie - najszersze spektrum działania, taki "must have" w kolekcji środków chemicznych do ogródka.
Tu ma być ogród :) 14:01, 10 kwi 2015

Do góry
jalos napisał(a)
hej, konstrukcja będzie drewniana. Dziś mam spotkanie z wykonawcom i chyba musze podjąć ostateczne decyzje

U mnie nie ma co podglądać....
Nic sie nie dzieje.

To daj znać co tam uzgodnisz, ja już mam ofertę i wycenę, także możemy porównać.
Mój ogród pod górkę... 13:56, 10 kwi 2015

Do góry
hej Kasia, ja dziś byłam u K. w Mikołowie, widziałam takie cisy jak Twoje, też z takimi zbrązowieniami i rozmawiałam z Panem, który twierdził, że jeśli gałązka nie jest ususzona, igły nie oblatują tylko mają brązowy kolor to jest to przyczyna fizjologiczna związana z przesadzaniem i zmianą pory roku, że z czasem wrócą do normalności - także może nie masz czym się martwić.
Tu ma być ogród :) 01:03, 10 kwi 2015

Do góry
hej Jalos, tego pina znam
Konstrukcję pergoli będziesz mieć drewnianą malowaną na szary kolor czy np. metalową?
Skoro Ty już startujesz w przyszłym tygodniu to będę u Ciebie podglądać, ja muszę czekać dłużej na swoją ekipę, prawdopodobnie do połowy maja.
Tu ma być ogród :) 22:30, 09 kwi 2015

Do góry
ja skłaniam się też do drewnianych belek nad sufitem tej pergoli, a jeśli to nie będzie wystarczające to może wtedy coś takiego jak na zdjęciu 2, 3, 4 na poniższej stronie, ale to na pewno nie w tym roku:

http://bramyabr.pl/blog/tag/markizy/

Mąż w ogóle nie chce zadaszenia nad tą pergolą, więc na razie jeszcze musimy ustalić wspólny front, a wiem, że będzie ciężko

Sytuacja obok naszego domu zmienia się niesamowicie szybko, jak wychodziłam do pracy na budowie tuż za naszym tarasem były same fundamenty domu, jak wróciłam, stały już ściany na wysokość 1,5 m, także niedługo się przekonam na ile ten nowy dom ograniczy nam dostęp do słońca.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:03, 09 kwi 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, piękne te Twoje buksy, który to Milicz? Nie wiesz czy wysyłkowo działają?
Podaj namiar na prive

Jakie to miłe tyle komplementów w jeden dzień usłyszeć
Zaraz wyślę namiary

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies