Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:14, 26 wrz 2014

Do góry
Doniu moja rabata ma 1,65 m. szerokości- od siatki do kostki.
Smaragdy od następnej wiosny będę cięła w poziomie aby tworzyły regularny żywopłot i tak samo będę postępować z pęcherznicą, tylko pęcherznica będzie prowadzona na niższy żywopłot
Tak to wygląda teraz. Limki są w tym roku okropne ale to tylko i wyłącznie moja wina ponieważ zle je na wiosnę przycięłam. W kolejnym roku będę mądrzejsza

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:12, 26 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Toszka pisała o ciekawym sposobie na czyszczenie bukszpanów.

Potwierdzam Metoda w 100% skuteczna i bezproblemowa

Piękna ta rabata Polinko, a bukszpany Ci się odwięczą za ten zabieg.
Masz bardzo zdrowe roślinki, widać że bardzo o nie dbasz.
pozdrawiam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:07, 26 wrz 2014

Do góry
aga_pe napisał(a)
i tak trzymać.....Twój mąż ma 100% rację

Chyba będę się częściej słuchać eMa
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:57, 26 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Pięknie, kwieciście u Ciebie Joanko
Spokojnej nocy.

Pogoda sprzyja roślinon i jeszcze fajnie kwitną Polinko.
Narazie oznak jesieni w ogrodzie prawie nie widać.
Lubię jak ogród jest taki barwny.
pozdrówka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:08, 26 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Też tak kombinowałam ale eM stwierdził, że jestem na swoim podwórku, w swoim ogrodzie i będziemy robić na co mamy ochotę Jak będzie miał taki kaprys to nawet trawnik będzie odkurzał

Jak człowiek w nocy biega z latarką po ogrodzie w poszukiwaniu opuchlaków, zdjęcia jednej rabaty robi w 100 różnych pozycjach, w czasie deszczu biegam z konewką i podlewam to myślę, że sąsiadów odkurzacz w bukszpanach nie zdziwił

Dobre dobre
Jestem tego samego zdania co twój eM. A tak nawiasem mówiąc ja tez chyba dla moich sąsiadów nie jestem całkiem "normalna", fotki też robię bardzo często, po kilka razy tym samym roslinom, pędzelkuję chwasty, latam z łopatą czy grabiami w niedziele, a w tym roku nawet w Boże Ciało..., podlewam nawozem w czasie deszczu, robiłam areacje sanadłową w czasie deszczu - w wielkiej pelerynie i z kijem od szczotki jako podporą żeby sie nie wywalić, a w ubiegłym roku sadziłam cebulowe późnymi popołudniami z latarką - czołówka na głowie...więc jakbym zaczęła odkurzac....spoko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:01, 26 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
O odkurzaniu bukszpanów pisała u kogoś Toszka tylko nie pamiętam gdzie
Ogólnie chodzi o to aby pozbyć się wszystkiego suchego ze środka, wtedy kulka ma ''przewiew'' i miejsce na zdrowe liście. Również działa to zapobiegawczo przeciw różnym chorobom.
Jutro piątek- Toszka często ma piątki wolne, może zajrzy i dokładnie Wam wyjaśni

O ! to dobrze wiedziec, jak już odrobie inne zaległości ogródkowe to może i ja sie za "odkurzanie" kulek wezmme
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:59, 25 wrz 2014

Do góry
Pięknie, kwieciście u Ciebie Joanko
Spokojnej nocy.
Przedwiośnie ogrodu..:) 22:54, 25 wrz 2014

Do góry
Z tego co czytałam to lawendę zostawiamy na zimę, dopiero na wiosnę przycinamy.
Zakątek z fioletową ławeczką 22:41, 25 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Polinkowianek miał być naturalny, ale problem jest z jarzębinąmoże jutro coś wykombinujęA sliwowiśnia cięta kilka razy w roku, bo tak nieciekawa sie robiła

O trudnym zdobyciu jarzębiny też coś wiem Niestety u nas też nie ma. Śliwę wiśniową też cięłam bo bez tego koślawa się robi
Szybkiego uporania się z prasowaniem
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:36, 25 wrz 2014

Do góry
Oj to wino wiekowe to byłby skarb Też zajadam się rogalikami ale niestety kupne
Tak naprawdę przyszłam do Ciebie po poradę. JAk dobrze pamiętam jakiś czas temu miałeś problem ze złodziejem roślin. Sprawa została wyjaśniona czy sprawca nie został ujęty?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:27, 25 wrz 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Niedawno zastanawiałem się co by powiedzieli/pomyśleli moi sąsiedzi gdyby mnie zobaczyli z odkurzaczem z rurą wepchniętą w bukszpany ... patrząc na Twoje zdjęcia natchnęło mnie, że mógłbym to zrobić niepostrzeżenie sprzątając samochód

Też tak kombinowałam ale eM stwierdził, że jestem na swoim podwórku, w swoim ogrodzie i będziemy robić na co mamy ochotę Jak będzie miał taki kaprys to nawet trawnik będzie odkurzał

Jak człowiek w nocy biega z latarką po ogrodzie w poszukiwaniu opuchlaków, zdjęcia jednej rabaty robi w 100 różnych pozycjach, w czasie deszczu biegam z konewką i podlewam to myślę, że sąsiadów odkurzacz w bukszpanach nie zdziwił
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:18, 25 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Polinko, wzdłuż ogrodzenia mam posadzone szmaragdy, co prawda jeszcze nie są wielkieprzed nimi hortensje(dwie pinky i dwie krzewiaste anabell), obok przy kratce z różą jest rozplenica, a dalej taki misz masz. Rozchodniki, kosmos czekoladowy, pysznogłówka, odętka, zawilec. Te byliny chyba przesadzę na inną rabatętaki bałagan mi się zrobił na tej rabacie

Doniu idę do Ciebie, może masz na zdjęciu pokazane to miejsce?
Wiesz, ja mam problem w ogrodzie ale sama ze sobą, jak już mam za dużo różnych roślin na jednej rabacie to nerwy moje nie wytrzymują tego i wywalam. eM się już tylko śmieje, że nawet nie zdąży zapamiętać nazwy rośliny, która w danym miejscu rośnie a już gdzie indziej jest przesadzona
Moja "przyziemna" :) pasja 22:17, 25 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Na spokojnie muszę nadrobić Twoje rozważania brzozowe bo temat jak najbardziej dla mnie interesujący. Brzozy planuję na kolejny rok i jestem ciekawa co do nich planujesz? Jakiś czas temu pisałaś o lustrze i wodnej ścianie, muszę się koniecznie cofnąć do tych rozważań
Powodzenia przy cisach

Zapraszam, może w czymś będą pomocne .

Poli, lustra u mnie nie będzie (nie przekonuje mnie ), ale już ściana wodna... mam wielką nadzieję, że powstanie.
Ogród cichy i przytulny 22:06, 25 wrz 2014

Do góry
Asiu cieszę się, że Cię poznałam i mogłam gościć w Twoim ogrodzie. Mam ogromną nadzieję, że wrócisz.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:00, 25 wrz 2014

Do góry
Miłego i spokojnego odpoczynku Uwielbiam morze jesienią i zimą.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:57, 25 wrz 2014

Do góry
Na spokojnie muszę nadrobić Twoje rozważania brzozowe bo temat jak najbardziej dla mnie interesujący. Brzozy planuję na kolejny rok i jestem ciekawa co do nich planujesz? Jakiś czas temu pisałaś o lustrze i wodnej ścianie, muszę się koniecznie cofnąć do tych rozważań
Powodzenia przy cisach
Zakątek z fioletową ławeczką 21:50, 25 wrz 2014

Do góry
Uwielbiam wianki na furtkach ogrodowych Kojarzą mi się z gościnnością, otwartością właścicieli.
Śliwę wiśniową masz przepiękną, ładny akcent kolorystyczny w ogrodzie.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 21:43, 25 wrz 2014

Do góry
Małgosiu jestem Poczytałam o skrobaniu szybek, u nas też lekko przymroziło, na szczęście bez żadnych strat.
Życzę troszeczkę oddechu od życia w biegu i słonecznej pogody na weekend w ogrodzie. Ściskam
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:40, 25 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Będę wdzięczna za każdą fotkęA jaka masz szeroką tę rabatę? U mnie troche problem, bo nie mam prostej linii, tylko fale

Jak dobrze pamiętam to 2m. ale głowy nie dam sobie uciąć Więcej na pewno tam nie będzie. Jutro zmierzę.
Na falującej rabacie może tył posadzić prosto a np. trawki tak jak idzie fala?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:34, 25 wrz 2014

Do góry
O odkurzaniu bukszpanów pisała u kogoś Toszka tylko nie pamiętam gdzie
Ogólnie chodzi o to aby pozbyć się wszystkiego suchego ze środka, wtedy kulka ma ''przewiew'' i miejsce na zdrowe liście. Również działa to zapobiegawczo przeciw różnym chorobom.
Jutro piątek- Toszka często ma piątki wolne, może zajrzy i dokładnie Wam wyjaśni
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies