Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 23:58, 03 paź 2014

popcarol napisał(a)
Fajne kitki Kawał dobrej roboty odwaliłaś! I ogródek fajnie wygląda jesień idzie, nieodwołalnie, niestety

pozdrawiam!!

Dzięki za dobre słowo
Miłego weekendu !
Margarete 00:07, 04 paź 2014

paniprzyroda napisał(a)
Na co komu trawnik To juz nie narzekam na brak miejsca Tylko kto przełoży mi kostkę, bo drugi raz nie będę jej układać
Pięknie, jesiennie, powiedziałabym nostalgicznie Ale też działasz i widać efekty Buziaki

Działam, działam choc trochę mniej mam powera niz na początku tworzenia ogrodu......nie mniej cieszy mnie bardzo to wszystko co rośnie, kwitnie, kitkuje sie, zmienia kolory itd. itp........ogród i jego zmienność w kolejnych porach roku czy etapach wzrostu roslin bardzo mnie raduje, ciekawi, angażuje.......sprowadza sie to do tego na przykład, że każda odwiedzająca mnie osoba m u s i obowiązkowo obejrzeć ogród, m u s i posłuchac co a mam do powiedzenia na temat poszczególnych roslin......... nie wazne czy ją to interesuje czy jest kompletnym abnegatem w tym temacie, troszkę jak terrorysta zaczynam sie zachowywac, czy juz powinnam sie swoim zachowaniem niepokic....czy to się leczy .........

Mariolko - u ciebie miejsca jeszcze dużo, póki co kostki nie przekładaj ale za 2-3 lata to kto wie, kto wie ...
Miłego weekendu !
Rench 00:31, 04 paź 2014

Margarete napisał(a)
A teraz donice z kompozycjami jednorocznych roslin........to ich ostatnie chwile.....
........bazylia + wilec + złocień.........całe lato w dobrej kondycji ....

...............rozplenice vertigo + białe niecierpki.......

Jak przechowujesz te vertigo,mam je pierwszy raz, nie wiem gdzie ją ulokowac na zimę
polinka 07:11, 04 paź 2014

Margarete napisał(a)

Działam, działam choc trochę mniej mam powera niz na początku tworzenia ogrodu......nie mniej cieszy mnie bardzo to wszystko co rośnie, kwitnie, kitkuje sie, zmienia kolory itd. itp........ogród i jego zmienność w kolejnych porach roku czy etapach wzrostu roslin bardzo mnie raduje, ciekawi, angażuje.......sprowadza sie to do tego na przykład, że każda odwiedzająca mnie osoba m u s i obowiązkowo obejrzeć ogród, m u s i posłuchac co a mam do powiedzenia na temat poszczególnych roslin......... nie wazne czy ją to interesuje czy jest kompletnym abnegatem w tym temacie, troszkę jak terrorysta zaczynam sie zachowywac, czy juz powinnam sie swoim zachowaniem niepokic....czy to się leczy .........

Mariolko - u ciebie miejsca jeszcze dużo, póki co kostki nie przekładaj ale za 2-3 lata to kto wie, kto wie ...
Miłego weekendu !

Małgosiu u mnie brama wjazdowa zamykana na klucz. Jeśli ktoś chce się do mnie dostać, musi dzwonić i czekać aż wyjdę i otworzę. I zawsze odwiedziny każdy zaczyna od zwiedzenia ogrodu Taki mały terror jak u Ciebie Najgorzej jak ktoś mało zainteresowany roślinami i widzę, że kieruje już swoje kroki do drzwi wejsciowych a ogród ciągnie się dalej. Wtedy dziwnie się na niego patrzę.Na szczęście większość znajomych kocha ogrody
eM jak wraca z pracy to już wie, że musi choć luknąć do ogrodu aby wiedzieć co w danym dniu zostało przesadzone, podcięte itd.

SPokojnego weekendu MAłgosiu
Madziarzeszow 06:52, 05 paź 2014

Małgosiu twój terror jest bardzo przyjemny , w końcu kontakt z naturą uspokaja widzę ,że montowałaś eko bordy , kupowałaś jakieś specjalne by uzyskać okrąg? te bardziej plastyczne? Mam zamiar kupić , wczoraj patrzyłam w jednym miejscu 10 zł za m , myslę że podobne ceny wszędzie ....
Madzenka 07:22, 05 paź 2014

Małgosiu ogród niesamowicie dojrzał w ciągu roku! A placyk przed grillem świetny!
Trzymam kciuki za kolejne kitki moudry
Anita1978 08:21, 05 paź 2014

No i trawka zakwitła
popcorn 18:04, 05 paź 2014

Zaglądam, pozdrawiam!
Margarete 23:41, 06 paź 2014

Rench napisał(a)

Jak przechowujesz te vertigo,mam je pierwszy raz, nie wiem gdzie ją ulokowac na zimę

Reniu ja też mam ja pierwszy raz, spróbuje podciąc przed zima i znieść do garażu,temperatura nie spada tam poniżej zera zima, mimo że mjest tam ciemno ale powinny dać rade, tak mi powiedział pan u którego kupowałam, nie nalwży tylko zapomniec o podlewaniu od czasu do czasu...zobaczymy, a nuz sie uda.
Pozdrawiam
Margarete 23:45, 06 paź 2014

polinka napisał(a)

Małgosiu u mnie brama wjazdowa zamykana na klucz. Jeśli ktoś chce się do mnie dostać, musi dzwonić i czekać aż wyjdę i otworzę. I zawsze odwiedziny każdy zaczyna od zwiedzenia ogrodu Taki mały terror jak u Ciebie Najgorzej jak ktoś mało zainteresowany roślinami i widzę, że kieruje już swoje kroki do drzwi wejsciowych a ogród ciągnie się dalej. Wtedy dziwnie się na niego patrzę.Na szczęście większość znajomych kocha ogrody
eM jak wraca z pracy to już wie, że musi choć luknąć do ogrodu aby wiedzieć co w danym dniu zostało przesadzone, podcięte itd.

SPokojnego weekendu MAłgosiu

Dzieki Paulinko ja już po weekendzie przeczytałam twój wpis ale za miłe zyczenia i tak dziekuje - weekend spędziłam u dzieciaków, z wnusią i najbliższymi, było swietnie

Terror ogrodowy rozumiem jak nikt

Żałuję że nie dotarłas do Wojsławic, liczyłam ze sie poznamy osobiscie...może jeszcze będzie okazja.....