Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Verbena bonariensis - werbena patagońska 18:20, 04 maj 2015

Do góry
jadwiszka napisał(a)
Czy łodyga młodej werbeny można się sparzyć jak pokrzywą? Ta, którą siałam do doniczek ma jakby parzydełka, co raz bardziej przypomina mi pokrzywę i zastanawiam się, czy jednak podłoże nie było zanieczyszczone i to co wzeszło to nie pokrzywy...

Chyba pokrzywy wyhodowałaś, bo mnie w życiu nie oparzyły... Ale to znaczy, że masz dobrą ziemię, bo tylko na takiej pokrzywy urosną
Nasze storczyki 18:19, 04 maj 2015

Do góry
Dzięki Sebek już mu idzie 2 korzonek
Nasze storczyki 18:12, 04 maj 2015

Do góry
Jeszcze poczekaj aż wytworzy kilka korzeni i będzie większy, potem przesadzisz do małej doniczki
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:40, 04 maj 2015

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Witaj Sebastianie.
Od jakiegoś czasu zaglądam do twojego ogrodu i jestem pełen podziwu.
Pięknie i kolorowo, trzymaj tak dalej

Dzięki Mateusz Najważniejsze by trzymać pion Ogród na razie stoi w kolejce - i niech stoi, skoro jakieś wielkie plagi go nie atakują
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:39, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Queeny zaczynają

I like it like that
Czy Ty też stawiasz na róż next year?
Gramy w różowe?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:33, 04 maj 2015

Do góry
ZielonaAnia75 napisał(a)

A mógłbyś pokazać (na zdjęciu), jaka duża urośnie hakone z takich malutkich roślinek, jak teraz. Ja dopiero teraz sadziłam hakone i moje też są właśnie takie maleństwa i zastanawiam się, czy ona w tym roku osiągnie okazałą wielkość? Aha i czym ją nawozisz?

Aniu - ja nie mam pojęcia zielonego, bo nie przyjrzałem się jakoś tym sadzonkom i nie mogę określić ich wielkości. Były one przesadzane i chyba znów będą, więc sadzonki mogą wyglądac różnie Zapraszam za dwa miesiące na pokaz, a może i wcześniej? Na pewno zbyt okazałe nie będą, to mogę Ci obiecać Leję im głównie florovit uniwersalny
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:29, 04 maj 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Soczyscie ......miodzio Sebek a ten trawnik ! Ja tez tak chce

Jolu - trawnik to moje oczko w głowie Dostał ostatnio jeść i wreszcie zaczyna jakoś wyglądać Jednak muszę zastosować herbicyd, by się pozbyć z nigo chwastów... Zbyt dużo się ich pojawiło, by bawić się w wyrywanie ręczne...
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:25, 04 maj 2015

Do góry
KasiaWB napisał(a)
ulalala Dzięki Sebciu bardzo bardzo mi się podobają te Twoje proste rabaty nooo, będzie szczęka opadać niejednemu, w tym i mi
Serdecznie pozdrawiam

Kasiu - mam nadzieję, że w przyszłym roku, a może i w tym mnie powalą. Na razie muszą się tam jeszcze znaleźć 3 derenie Aurea, które nie wiem gdzie kupię i być może werbena patagońska z nią połączona No i muszę przesadzić jeszcze hosty, które częściowo zniosły rewolucję Mam co robić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:23, 04 maj 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Jak to tniesz hortensje ogrodowe?przecież one kwitną na pędach zeszłorocznych....

Zielona napisał(a)
Czekam, co odpowiesz Anicie w kwestii hortensji ogrodowych, bo też zgłupiałam

kasia napisał(a)
Sebastianie, chodziło Ci chyba o hortensje bukietowe. Bo ogrodowych nie wolno ciąć wiosną, bo kwitną na zeszłorocznych.
tak czy nie?

Już się tłumaczę Większość artykułów w gazetach, książkach jak i w internecie głosi, że hortensję ogrodową (H. macrophylla), piłkowaną (Hydrangea serrata), dębolistną (Hydrangea quercifolia), Sargenta (Hydrangea sargentiana) i kosmatą ( Hydrangea aspera), tniemy wiosną tylko kwiaty ponad pierwszym pąkiem liściowym i martwe gałęzie, ewntualnie jakieś rachityczne, bo te rodzaje hortensji kwitną na zeszłorocznych pędach. Gdyby się je ucięło, pozbawione zostałyby kwitnienia. Chyba, że przemarznie to trzeba przyciąć i z reguły wtedy nie kwitnie.

Tak Danusia napisała na forum i jest to rzetelna informacja Jednak wiosną jak hortensja rusza to ja nie tnę jej nawet kwiatów - po prostu czekam. Jeśli chciałbym ciąć hortensje ogrodowe w tym samym czasie do bukietowe i krzewiaste to musiałbym je pewnie ciąć przy ziemi, bo o tej porze tylko w tym miejscu rośliny pokazują, że żyją. Jednak jeśli czekam do maja to pąki liściowe "wspinają się" coraz wyżej i wyżej, aż do granicy przemarznięcia końcówek pędów - a te jest mi trudno wcześniej zidentyfikować. Dlatego tnąc krzewy w sobotę widziałem gdzie liście się nie pojawiły i wiedząc, że już ich więcej nie będzie przyciąłem je odpowiednim miejscu To wszystko
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:05, 04 maj 2015

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Śnieżna biel tulipanów papuzich przyciąga wzrok jak magnes. Pięknie w całym ogródku.

agata19762 napisał(a)
Sebek niesamowite są te Twoje białe tulipany CUDOWNE !!!
koniecznie muszę dokupić do mojej kolekcji

Kacha123 napisał(a)
Pięknie! A jakie duże czosnki! Pozdrawiam

kasia napisał(a)
pięknie, tulipany białe boskie.

kasia napisał(a)
ja kupowałam tulipany na kilogramy, do tej pory wszystko było ok. Ale w tym roku mam czerwone zamiast jasnoróżowych i pomarańczowe zamiast waniliowych. Trzeba się cieszyć ze wszystkich kolorów jakie daje natura

Dziewczyny wybaczcie, że odpowiem zbiorowo, ale ostatnio nieczasowy jestem... I pewnie będę co najmniej do lipca póki sesja się nie skończy... Dziękuję każdej z osobna za miłe słowa, daje mi to motywację do działania i zarazem satysfakcję z wykonanych prac - i choć do ideału daleko (o ile istnieje? ) to cieszy mnie każdy kwiatek Cebulowe cieszą również w domu, bo część trafiła do wazonów
Ogródek Iwony 12:49, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Ahhh ile tych tulipanów tu jest! Pięknie Mimo, że niektóre miejsca czekają na docelowe rośliny to widać, że ogarniasz wszystko - to mi się podoba

Sebku, ogród nie jest wielki. Ale i tak nie ogarniam wszystkiego. Część z drzewami zostawiam na drugi rok. Gdzieś panowie muszą złożyć drzewo na dach i inne materiały. M trochę posprzątał teren, bo na trawie leżał drut zbrojeniowy w tamtej części, trawa nie mogła być koszona. Zresztą nie ma tam jeszcze prawdziwego trawnika. Inaczej bym nie pozwoliła
Cały czas marzy mi się kostka na podjeździe, wtedy dopiero będę zagospodarowywać ostatni kawałek ogrodu. Po wytyczeniu linii podjazdu.
Z miłości do bukszpanów... 11:29, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Stożki koniecznie różnej wielkości, skoro będą dwa Kulki tez różne - moga nawet być z innego gatunku niż bukszpan

Dzięki Sebuś za odzew. Stożki posadzone dwa ale tej samej wysokości, bo takie kupiłam wcześniej i stały w donicach. Kulki czekają Ikeowe już drugi miesiąc, bo mąż nie chce ruszać na razie tulipków.
Miejsko & sielsko 10:58, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Tulipany wyglądają bosko Dzięki Danusi oraz jej wiernym naśladowcom polubiłem czarny w ogrodzie i na lato też planuję posadzić czarne lub purpurowe rośliny

Macham zza miedzy

Sebuś, kolejna rewolucja ?
no trzeba będzie gonić nową modę

macham !!!
Ogród w skali mikro cz.II 10:54, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
10 minut do Ciebie pojadę? Mus ten drut zobaczyć

Pewnie mieszkam nprawdę blisko Katowic a do Silesii jest 10 min uwierz , sprawdziałam już nie raz jak znajdziesz chwilę to zapraszam na kontempalcję drutu
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 01:00, 04 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Miał być Sebastian Dobrzański, ale Drz. tez brałem pod uwagę Niestety się nie udało i będę musiał znaleźć żonę z co najmniej tak ładnym nazwiskiem jak Twoje

No to przykro mi, że się nie udało. Domyślam się jaki był tego powód
Powiem Ci, że ja swojego panieńskiego nazwiska bardzo nie lubiłam, choć każdy się nim zachwycał
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 23:06, 03 maj 2015

Do góry
Nie wnikam jak się nazywasz, ani skąd Sebek o tym wie, ale chciałam tylko napisać, że masz cudną rabatkę przy wejściu gotową na obsadzanie. Zatem... jaka tu będzie kompozycja roślinno-florystyczna?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:59, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

W takim razie zaciskam mocno

Ana co Ty masz w tych białych donicach? Już jakieś jednoroczne?

w dużej jest świecznica z szałwią obie przezimowały na dworze bez żadnego zabezpieczenia!!!! w mniejszej róża na pniu i drobniutka pelargonia, wczoraj skonstruowałam taką donicę na okno wykuszu
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 03 maj 2015

Do góry
magnolia napisał(a)

Sebek trzymaj te kciuki, proszę- jutro moja Ola rusza z maturką

W takim razie zaciskam mocno

Ana co Ty masz w tych białych donicach? Już jakieś jednoroczne?
Ogród Magdalenka 22:37, 03 maj 2015

Do góry
Dziękuję bardzo za pochwały.

stychaz napisał(a)
Ślicznie czy to Burgundy tak szaleje, czy Larissa?

To larissa.

Sebek napisał(a)
Cudnie jest U mnie też jeden grab słaby, takie mikre liście wypuścił...

U mnie to samo . Mam nadzieję, że się wyrównają.

Madzenka napisał(a)
Moje graby te nierowno startują, potem wszystko się wyrówna
Slicznie u Ciebie jest jak zwykle, widze ze narcyzy szaleją jeszcze a moje juz zaczynaja przekwitać

Narcyzy w donicy już się skończyły , te w gruncie jeszcze się trzymają. Teraz główkuję co posadzić … może kiermasz mnie uratuje. Na giełdę coś nie mam weny …

Do zobaczenia w sobotę

nicol21 napisał(a)
Na zdjęciach te tulipy nie wyglądają na pomyłkę fajnie tak wrócić i zobaczyć tyleż zmian

Ewelinka , ja wróciłam ? czy Ty? bo się pogubiłam …. i tulipki są zwykłe białe a miały być exotik

Gabisia napisał(a)

MIODZIO!!!

Fajnie, że jesteś

malkul napisał(a)
Nie lubię brzydko się wyrażać, więc powiem tylko że zajebiście mu w tej bieli!

ela_z napisał(a)
Pieknie. Uwielbiam tu wracac

Zapraszam .

lojalna_ napisał(a)
Łoj ....

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 03 maj 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Uff to dobrze

Sebek trzymaj te kciuki, proszę- jutro moja Ola rusza z maturką
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies