Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Lawendowy zawrót głowy 10:46, 01 kwi 2015

Do góry
Gratuluję 500!!!

Tu ma być ogród :) 20:19, 31 mar 2015

Do góry
już odpisałam Jola ja już mam mega doła przez tą pogodę, żeby się dało to przespać i obudzić jak już będzie cieplutko i słonecznie.
Jeszcze się okaże, że tak jak 2 lata temu w Święta Wielkanocne da się ulepić ze śniegu zająca
Asi ogródek pod świerkami 17:39, 31 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, ale pędzisz, ładna rabatka przed domem i ta z RH, ja bym tataraku w linii prostej nie dawała tylko jak dziewczyny mówią w formie plamy.
A sam tatarak bardzo ładny, muszę o nim poczytać, bo interesujący

Dzięki . A mogłabyś mi jakoś obrazkowo pokazać gdzie tą plamę usytować? Może dać plamę z tataraku, i plamę z host, z tyłu miskanty 5 szt a tu gdzie miejsce dwa derenie Ivory halo i wtedy przed nimi jakieś delikatne, zwiewne trawy.
Asi ogródek pod świerkami 17:30, 31 mar 2015

Do góry
Asia, ale pędzisz, ładna rabatka przed domem i ta z RH, ja bym tataraku w linii prostej nie dawała tylko jak dziewczyny mówią w formie plamy.
A sam tatarak bardzo ładny, muszę o nim poczytać, bo interesujący
Lifting starego ogródka 15:50, 31 mar 2015

Do góry
Cześć Ludwiko,
przeczytałam wszystko i będę Ci kibicować
Na przedogródku w całości bym zrobiła rabatę, bez trawnika na środku, bo nie jet to jakaś duża powierzchnia a i kosić ten kawałek między dwoma rabatami i chodnikiem nie będzie zbyt wygodnie.
Myślę, że jeśli teraz nawet zrobiłabyś 2 rabaty i trawnik to za kilka lat będziesz zmieniać
Efffa ma rację z boku posiej trawę a skoncentruj się na tej głównej rabacie, żeby była wypasiona.
Oczywiście też będę doradzać kulki, trawki i żurawki
Acha i polecam szkółkę Konior - warto się wybrać, jest co oglądać i kupować.
"W kolorze blue" 09:54, 31 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Spodobało mi się u Ciebie i kolorki w ogrodzie moje ulubione i klimaty nowoczesne i atmosfera fajna - zaznaczam, będę zagladac
Witaj, mam kawę, podstaw filiżankę
Moja codzienność - ogród Oli 23:28, 30 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

też kupiłam w zeszłym roku i zastanawiam się czy przeżyła zimę, czy u Ciebie ona już się budzi i widać jakieś młode zielone listki?

Tak u mnie już jest oczyszczona z suchych kwiatów, liści i jest cała zielona
Tu ma być ogród :) 22:59, 30 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
to chyba zapunktowałaś
Mi jak wracałam z pracy po 15-tej termometr wskazywał 2 stopnie na plusie, a z nieba dziś leciało wszystko, łącznie z gradem.
Jutro przywożą materiały na taras, ale czy zaczną montować zdecyduje pogoda - zimno może być, byleby nie padało.

Za stara jestem na zbieranie punktów...albo za mądra ale zdziwienie na twarzy warto zobaczyć...
"W kolorze blue" 21:49, 30 mar 2015

Do góry
Spodobało mi się u Ciebie i kolorki w ogrodzie moje ulubione i klimaty nowoczesne i atmosfera fajna - zaznaczam, będę zagladac
Tu ma być ogród :) 19:29, 30 mar 2015

Do góry
to chyba zapunktowałaś
Mi jak wracałam z pracy po 15-tej termometr wskazywał 2 stopnie na plusie, a z nieba dziś leciało wszystko, łącznie z gradem.
Jutro przywożą materiały na taras, ale czy zaczną montować zdecyduje pogoda - zimno może być, byleby nie padało.
Tu ma być ogród :) 18:15, 30 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
dziewczyny musicie mi dać jeszcze trochę czasu, ale na pewno się pochwalę jak już będzie czym
W tym tygodniu jednak już koncentracja na przygotowania przedświąteczne, bo i tak czasu mało, a można coś zrobić tylko po pracy.

U mnie też koncentracja świąteczna ale między czasie kanciki wycinam dziś nawet w deszczu co by teściowa miała na co patrzeć
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:07, 30 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia ile warstw gazet dałaś i ile cm kory? - ja muszę taką akcję przeprowadzić za tujami - 51 mb, ale najpierw pielenie bo od jesieni zdążyło zarosnąć ;-( - plan na po świętach, teraz zimnica, nosa się nie chce z domu wysunąć brrrr.
Fajna stronka z tą konsolą, podobają mi się takie klimaty

grubo dawałam jedna gazeta na pół czyli wychodzi jakies 5-7 stron jakos tak na oko dzieliłam a kory jest jeszcze za mało bo jakies 2-3 cm jeszcze dosypie
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:00, 30 mar 2015

Do góry
Kasia ile warstw gazet dałaś i ile cm kory? - ja muszę taką akcję przeprowadzić za tujami - 51 mb, ale najpierw pielenie bo od jesieni zdążyło zarosnąć ;-( - plan na po świętach, teraz zimnica, nosa się nie chce z domu wysunąć brrrr.
Fajna stronka z tą konsolą, podobają mi się takie klimaty
Tu ma być ogród :) 23:18, 29 mar 2015

Do góry
dziewczyny musicie mi dać jeszcze trochę czasu, ale na pewno się pochwalę jak już będzie czym
W tym tygodniu jednak już koncentracja na przygotowania przedświąteczne, bo i tak czasu mało, a można coś zrobić tylko po pracy.
Tu ma być ogród :) 23:05, 29 mar 2015

Do góry
wodzyn napisał(a)
Witaj,
Wpadam z rewizytą. Mieszkamy jakieś 35 km jedna od drugiej, przeleciałam pismo obrazkowe w Twoim wątku. Bardzo ciekawie się tu wszystko zapowiada, więc zaznaczam i będę podglądać.

Działki rzeczywiscie mamy podobne, ale u mnie najwięcej miejsca z tyłu a u Ciebie z boku domu.
No i u ciebie dużo więcej zrobione, u mnie cały przód czeka na rozkopanie w związku z kładzeniem bruku.

Pozdrawiam i będę wpadać

No tak, przy bruku to Ci jeszcze podwórko wywrócą do góry nogami i jeszcze doczytałam, że elewacja do zrobienia, ale to zleci.
U nas w ubiegłym roku dopiero we wrześniu można było zacząć coś na rabatach robić, a przed Tobą dopiero początek sezonu.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:53, 29 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ole pięknie u Ciebie.
Poproszę na prive namiar na korę
A szałwie to po zimie takie piękne, to deep blue?

dziękuje
a o namiar na korę to ja poproszę bo cena gra rolę ta jest kupiona w obi czy gdzies tam po drodze.
szalwia to jakas zwykła lekarska chyba tez mnie zaskoczyła swoim wyglądem
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:48, 29 mar 2015

Do góry
ole pięknie u Ciebie.
Poproszę na prive namiar na korę
A szałwie to po zimie takie piękne, to deep blue?
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:09, 29 mar 2015

Do góry
ana-art, olaw, margi, lindsay80, Agacia, Sebek, Katka, JoannaP, panda05, martaibartek - Wam również mocno dziękuję za odwiedziny , za pamięć i ciepłe słowa

Tu ma być ogród :) 21:44, 29 mar 2015

Do góry
pogoda przyhamowała niestety prace, w tym tygodniu zaciągali bloczki klejem, ale nie skończyli, potem 2 tygodnie czekania na daszki dopiero po ich założenie tynkowanie i przęsła - także trochę to jeszcze potrwa.
A we wtorek mieli mi zacząć układać taras a tu prognozy marne, jutro się okaże, czy w ogóle to nie zostanie przełożone.
A już sie tak cieszyłam, niestety pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 21:35, 29 mar 2015

Do góry
Witaj Lindsay80, wpadaj i doradzaj bo widzę, że u siebie też właśnie zaczynasz.

Agnieszko i chyba mi te szmaragdy zostaną chociaż nie chciałam ich tak dużo ( a mam też z drugiej strony).
Zastanawiałąm się jeszcze czy tu tego żuwopłaotu nie pomieszać w sensie szmaragdy-graby-szmaragdy- graby, ale obawiam się, że mogę przdobrzyć.

Moja Twoja werbena, którą mi posłałaś na razie śpi, chociaż w dwóch miejscach coś zielonego się pojawiło, ale jest maciupeńkie i ja nie potrafię stiwerdzić co to.
Będę czekać.

Pooglądałam u ciebie zakupy różane i pergolę.
Też czekam na moje róże i się obawiam, że mi je wyślą w najmniej odpowiednim momencie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies