Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 16:45, 02 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Kasiu witam, witam

O projektowaniu wiem niewiele, ciężko mi dobrać rośliny do siebie aby pasowały dlatego podglądam tutaj dużo ogrodów i zgapiam te ogrodowiskowe kompozycje. Kiedyś może i ja dojdę do wprawy i będę tworzyć coś autorskiego
Pęcherznice mam od miesiąca, na razie się aklimatyzuje, w przyszłym roku będę cięła w żywopłot.
Ogród był przemyślany w tamtym roku jak projektowałam, teraz za dużo zachciewajek się w nim znalazło i robi się powoli misz-masz co mnie strasznie wnerwia W tym roku nie mam już weny na zmiany bylinowe ale na wiosnę ostro ruszę z remontem ogrodu.

Czyli Pani porządek lubi No widać to po ogrodzie, nie powiem
Właśnie myślę czy u siebie dać pęcherznice pod płotem, czy może spróbować z choinami, czy tylko miskanty, bo starą rabatę będę zmieniać, już cześć roślin nawet wykopałam...
I takie różne pomysły mają odwiedzający, próbując coś zaradzić, a ja sama nie wiem co tu zdecydować..

Ot dylematy.....
Moja "przyziemna" :) pasja 16:44, 02 wrz 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

Nie... sama je musiałam podnosić, poprawić znów wygląd tych już wcześniej podwiązanych .

Muszę Cię odwiedzić, po urlopie jakoś się zdezorganizowałam .

Jagoda u mnie nic nowego, brak mi energii i weny na ogród
Hortki przytnę bardzo ostro na wiosnę i będę obserwować jak się będą zachowywać w następnym sezonie. Nie ukrywam, że nerw mnie bierze jak są takie oklapnięte i na razie nie planuję kolejnych.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 16:39, 02 wrz 2014

Do góry
I ja się będę rozglądać za tym hydrokomplexem
Ciekawi mnie ten placyk z obwódką bukszpanową.
Kalendarz Ogrodnika - co robimy teraz w ogrodzie? 16:34, 02 wrz 2014

Do góry
Czy można już przesadzać drzewa liściaste czy lepiej poczekać do pazdziernika?
Moja "przyziemna" :) pasja 16:17, 02 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Jagoda jak tam Twoje hortki, podniosły się?? Moje znów dzisiaj leżą, dwa dni deszczu i nie mogę na nie patrzeć

Nie... sama je musiałam podnosić, poprawić znów wygląd tych już wcześniej podwiązanych .

Muszę Cię odwiedzić, po urlopie jakoś się zdezorganizowałam .
Moja "przyziemna" :) pasja 15:34, 02 wrz 2014

Do góry
Jagoda jak tam Twoje hortki, podniosły się?? Moje znów dzisiaj leżą, dwa dni deszczu i nie mogę na nie patrzeć
Pszczelarnia 15:32, 02 wrz 2014

Do góry
Ewo dawno mnie u Ciebie nie było i powolutko nadrabiam zaległości. Czytam o dylematach w wyborze nawierzchni na placyk wypoczynkowy i muszę stwierdzić, że jestem zakochana w kostce granitowej. Elegancko się u Ciebie prezentuje parking i te dodatkowe pasy dla aut. Kostka w połączeniu z trawnikiem i zielenią roślin tworzy zgrany duet
Powoli i ja zaczynam myśleć nad rozplanowaniem wjazdu z granitu ale mam czas-inwestycja zaplanowana dopiero za dwa lata. Będę podglądać jak rozmieścisz te płyty.
Pozdrawiam z jesiennej Doliny Baryczy
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:25, 02 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Aga surfinie masz mega piękne i podziwiam, że są jeszcze takie dorodne. Masz dobrą rączkę do doniczek

Tfu, tfu, tfu... nie zauroczyć mi tu!

Późno sadzone, może dlatego tak się jeszcze trzymają
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:20, 02 wrz 2014

Do góry
Aga surfinie masz mega piękne i podziwiam, że są jeszcze takie dorodne. Masz dobrą rączkę do doniczek

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:16, 02 wrz 2014

Do góry
Widzę, że szaleństwo różane i cebulowe na całego Zazdroszczę energii, zapału i wyobrażni przestrzennej.

Co ile dni dawać nawóz do bambusów?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:12, 02 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Bambusowi po liściach wodą a w nogi nawóz. Nie powinien żółknąc. Za sucho i za mało składników odżywczych
Założyłam watek dot. Spotkania w Wojsławicach. Spróbuj pracować tego dnia!!! Robie wszystko aby mój kalendarz zawodowy, urlop i spotkanie się wpasowały w ten termin...

Madżenka bambusy wystawiałam na deszczyk i wiesz, że chyba po tym jeden złapał grzyba?? Nawóz dawałam sporadycznie i już wiem, że muszę to zmienić.

28.09 nawet nie spróbuję pracować Będziemy na pewno, od pogody zależy czym tam dotrzemy

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:07, 02 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo ciekawy pomysł. I te derenie obok u Gosi albo limki.

I wianek jesienny, jesienny.

Prawda, że piękne te pęcherznice u Gosiu? U mnie jeszcze malutkie ale co to 2-3 lata dla ogrodnika

Wianek taki leśny, jagodowo-wrzosowy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:04, 02 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

A ja jeszcze nigdy u Ciebie nie byłam Witam się pięknie i potwierdzam- Też bardzo mi się podoba ta rabata Ola mnie właśnie tu przysłała, żeby to cudo zobaczyć, bo mam kupionych 5 hortek, trochę traw, pęcherznic i buksików i będę coś wymyślać. U ciebie materiał na rabacie jest podobny, ale cóż, to taki sprawdzony w wielu ogrodach skład, że i ja się nie oparłam...
Roślinki stoją już od pewnego czasu u mnie i czekają na wenę ...

Ogród bardzo przemyślany Będę zaglądać Pozdrowionka

Kasiu witam, witam

O projektowaniu wiem niewiele, ciężko mi dobrać rośliny do siebie aby pasowały dlatego podglądam tutaj dużo ogrodów i zgapiam te ogrodowiskowe kompozycje. Kiedyś może i ja dojdę do wprawy i będę tworzyć coś autorskiego
Pęcherznice mam od miesiąca, na razie się aklimatyzuje, w przyszłym roku będę cięła w żywopłot.
Ogród był przemyślany w tamtym roku jak projektowałam, teraz za dużo zachciewajek się w nim znalazło i robi się powoli misz-masz co mnie strasznie wnerwia W tym roku nie mam już weny na zmiany bylinowe ale na wiosnę ostro ruszę z remontem ogrodu.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:55, 02 wrz 2014

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Bambusik ładny tylko zbyt często był przesadzany

Zamotałam się z ziemią i dlatego taka lipa z tego bambusa ale walczę o niego cały czas
Jesienne spotkanie Ogrodowiska w Wojsławicach 28.09.2014(niedziela) 07:17, 02 wrz 2014

Do góry
Będę, razem z M.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:06, 01 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Pomysł z pęcherznicą skopiowałam od Gosi z Kubusiowa

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3433-kubusiowo-ii?page=234

Gosia ma właśnie tą Lady in Red, u mnie Red Baron bo tamtej nigdzie nie mogłam dostać.

Magda zdjęcia mogę zrobić najwcześniej w poniedziałek, teraz praca od rana do wieczora.

Bardzo ciekawy pomysł. I te derenie obok u Gosi albo limki.

I wianek jesienny, jesienny.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:01, 26 sie 2014

Do góry
Przetacznik po przeprowadzce.

I bambus trzeci raz przesadzony w tym sezonie żółknie na potęgę

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:53, 26 sie 2014

Do góry
Jesienne improwizacje

Limki

Proso z berberysem

Mata przeciw chwastom 21:47, 23 sie 2014

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom

A ja polecam przeczytać ten wątek.
Mój wymarzony ogród 10:47, 22 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Najpopularniejsza pęcherznica Diabolo dorasta do 3m. i jest wielkim krzewem. Nawet przy ostrym cięciu potrzeba dla niej dużo miejsca.

Pęcherznica Lady in Red dorasta do 1,5m. ( u Gosi jest dokładnie opisana!!).

Pęcherznica Red Baron dorasta do 2m. i przy mocnym cięciu można ją utrzymać w ryzach

Smaragdy można przycinać w pionie.

Póki co jeszcze się wstrzymam i będę podglądała co się u Ciebie dzieje na tej rabacie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies