O trudnym zdobyciu jarzębiny też coś wiem Niestety u nas też nie ma. Śliwę wiśniową też cięłam bo bez tego koślawa się robi
Szybkiego uporania się z prasowaniem
Oj to wino wiekowe to byłby skarb Też zajadam się rogalikami ale niestety kupne
Tak naprawdę przyszłam do Ciebie po poradę. JAk dobrze pamiętam jakiś czas temu miałeś problem ze złodziejem roślin. Sprawa została wyjaśniona czy sprawca nie został ujęty?
Też tak kombinowałam ale eM stwierdził, że jestem na swoim podwórku, w swoim ogrodzie i będziemy robić na co mamy ochotę Jak będzie miał taki kaprys to nawet trawnik będzie odkurzał
Jak człowiek w nocy biega z latarką po ogrodzie w poszukiwaniu opuchlaków, zdjęcia jednej rabaty robi w 100 różnych pozycjach, w czasie deszczu biegam z konewką i podlewam to myślę, że sąsiadów odkurzacz w bukszpanach nie zdziwił
Doniu idę do Ciebie, może masz na zdjęciu pokazane to miejsce?
Wiesz, ja mam problem w ogrodzie ale sama ze sobą, jak już mam za dużo różnych roślin na jednej rabacie to nerwy moje nie wytrzymują tego i wywalam. eM się już tylko śmieje, że nawet nie zdąży zapamiętać nazwy rośliny, która w danym miejscu rośnie a już gdzie indziej jest przesadzona
Na spokojnie muszę nadrobić Twoje rozważania brzozowe bo temat jak najbardziej dla mnie interesujący. Brzozy planuję na kolejny rok i jestem ciekawa co do nich planujesz? Jakiś czas temu pisałaś o lustrze i wodnej ścianie, muszę się koniecznie cofnąć do tych rozważań
Powodzenia przy cisach
Uwielbiam wianki na furtkach ogrodowych Kojarzą mi się z gościnnością, otwartością właścicieli.
Śliwę wiśniową masz przepiękną, ładny akcent kolorystyczny w ogrodzie.
Małgosiu jestem Poczytałam o skrobaniu szybek, u nas też lekko przymroziło, na szczęście bez żadnych strat.
Życzę troszeczkę oddechu od życia w biegu i słonecznej pogody na weekend w ogrodzie. Ściskam
Jak dobrze pamiętam to 2m. ale głowy nie dam sobie uciąć Więcej na pewno tam nie będzie. Jutro zmierzę.
Na falującej rabacie może tył posadzić prosto a np. trawki tak jak idzie fala?
O odkurzaniu bukszpanów pisała u kogoś Toszka tylko nie pamiętam gdzie
Ogólnie chodzi o to aby pozbyć się wszystkiego suchego ze środka, wtedy kulka ma ''przewiew'' i miejsce na zdrowe liście. Również działa to zapobiegawczo przeciw różnym chorobom.
Jutro piątek- Toszka często ma piątki wolne, może zajrzy i dokładnie Wam wyjaśni
Doniu dobrze wszystko rozszyfrowałaś
Zaczynając od tyłu: smaragdy, pęcherznica Red Baron ( lepsza byłaby lady in red ale nie mogłam nigdzie dostać), hortki limki, bukszpan i carez ice dance.
Jutro wyprowadzam z tej rabatki miłorzęba to mogę cyknąć fotki.
Pęcherznice będę cięła na żywopłot, który ma dać bordowe tło dla limek
Bardzo podobają mi się nasadzenia na tej rabacie Czy możesz napisać co dokładnie tam rośnie?Widzę szmaragdy, hortensje, bukszpan, trawka(jaka to odmiana?). To bordowe to pęcherznica?