Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:19, 20 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Polinko, nawet nie wiesz, jak się cieszę stale tak u siebie robię; sadziłam wczoraj i od razu czubki ciach, za jakiś czas znowu i tak stale... a swoje śliwy cięłam już 3 aż i to mocno i są gęste niesamowicie, dlatego nie bój się cięcia
no to kiedy wpadacie z Agą, na żywo bałaganik zobaczyć?
nie mogę tylko 30 i 1 września, no ślub synka

30 i 1 września też się bawię A Ty wiesz, że ja cały czas myślałam, że to Twój ślub tylko głupio mi było się Was spytać
Będziemy z Agą myśleć nad wycieczką do Ciebie
Śliwę mogę jeszcze ciąć?
Kondziowy ogrod cz II 10:10, 20 sie 2014

Do góry
Tunele grabowe najbardziej mi się podobają. Mieć taki duży ogród i tworzyć takie cuda-marzenie...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:07, 20 sie 2014

Do góry
Też polecam aroniówkę

Madżen doradz w sprawie pęcherznicy. Tydzień temu posadzona, ciąć ją już? Jeśli tak to ile? Teraz ma ok.50-70 cm. Chcę aby utworzyła żywopłot za limkami.

Mój wymarzony ogród 08:21, 20 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Magda przyjemnie się patrzy na Wasze zmiany Niby krawężnik i zwykłe smaragdy a efekt rewelacyjny. Pozwolisz im naturalnie rosnąć w stożek czy będziesz cięła na prosty żywopłot?

chyba postawię na naturę w tym przypadku chociaż rosną bardzo nierówno - te przy budynku są dużo mniejsze od tych co są przy siatce
Mój wymarzony ogród 07:03, 20 sie 2014

Do góry
Magda przyjemnie się patrzy na Wasze zmiany Niby krawężnik i zwykłe smaragdy a efekt rewelacyjny. Pozwolisz im naturalnie rosnąć w stożek czy będziesz cięła na prosty żywopłot?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:10, 19 sie 2014

Do góry
Jolu też zaprawą cementową. Nie ma za co przepraszać, nie wszystko musimy wiedzieć Jak będziesz potrzebować dokładnych instrukcji a raczej Twój eM. służę telefonem do mojego osobistego budowlańca
Ogród wśród pól i wiatrów 08:03, 19 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=335

Jolu- trzeci post od góry

Dziękuję bardzo!! Poczytam sobie
Jeszcze sobie pozwolę przekleić info od Ciebie, żeby mi się nie zawieruszyło:
polinka napisał(a)

Jolu, kostkę mam na suchej zaprawie cementowej.Miesza się piasek z cementem, układa kostkę, polewa wodą i fuguje. Woda wiąże to na lata Trawa nie wchodzi bo po obu stronach kostki jest też ta zaprawa.
Jakbyś miała więcej pytań, chętnie udzielę wskazówek a raczej mój eM.
U Łukasza widziałam ostatnio zestawienie różnych metod układania kostki granitowej. Jak uda mi się odszukać to podam Ci linka

I jeszcze od Łukasza:
Luki napisał(a)
Obrzeże z kostki próbowałem układać już na 3 sposoby:
-na zaprawie, bardzo trwałe nie rusza się i ogranicza wrastanie trawy, niestety ewentualna rozbiórka lub zmiana lini rabaty to tragedia,
-na podsypce piaskowo-cementowej, sprawuje się dobrze, jak z przekładnaniem jeszcze nie wiem
-na piasku, ma piasczystą ziemie i nie muszę przy tym sposobie się za bardzo wysiląć bo grunt dobrze się zagęszcza i ubija, trzeba mocno 'ubić' kostke młotkiem gumowym. DObrze się sprawdza, ale troszke jest ruchoma jednak po czasie się stabilizuje.
Staram się układać kostke jak najciasniej i dopasowywać jedną do drugiej, jednak trzeba się troszke przy tym pobawić
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:02, 19 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Jolu, kostkę mam na suchej zaprawie cementowej.Miesza się piasek z cementem, układa kostkę, polewa wodą i fuguje. Woda wiąże to na lata Trawa nie wchodzi bo po obu stronach kostki jest też ta zaprawa.
U Łukasza widziałam ostatnio zestawienie różnych metod układania kostki granitowej. Jak uda mi się odszukać to podam Ci linka

Bardzo dziękuję za informację i za linka.
I jeszcze jedno pytanie (przepraszam jeśli bez sensu, ale M. nieobecny a ja ciekawa jestem), fugujesz normalną fugą, taką jak do płytek czy też tą zaprawą cementową??
Żywopłot mieszany 07:51, 19 sie 2014

Do góry
Tydzień temu posadziłam pęcherznicę Lady in Red. Pomysł jest taki aby była ciemnym tłem dla limek. Czy mam ją już teraz przyciąć? Krzewy w tym momencie mają ok. 50-70 cm.
Ogród wśród pól i wiatrów 07:32, 19 sie 2014

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=335

Jolu- trzeci post od góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:28, 19 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)

Polinka, zbieram informacje w sprawie obrzeży z kostki granitowej.
Jak Ty masz ją poukładaną? Na zaprawie betonowej, na piasku czy jeszcze jakoś inaczej?? Dwie mniejsze kosteczki chyba lepsze rozwiązanie, niż jedna duża,
bo trawa się chyba tak nie wpycha?? A może tylko mi się wydaje??

PS. Widoczki oczywiście śliczne

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:15, 19 sie 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Super widoki

Ola macham z Doliny Baryczy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:13, 19 sie 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Niedzielne widoczki są przeurocze!
Pęcherznicę posadziłaś, zadowolona jesteś z niej?

Ewuś-ogród jak wiesz jest w drugim sezonie ogrodniczym i ładnie wszystko przyrosło. Cieszę się bardzo, że Wam się również podoba Dobre słowo zawsze mile widziane
Pęcherznica jest u mnie od tygodnia i na razie trudno cokolwiek o niej powiedzieć. Muszę doszkolić się w cięciu, czy to już teraz potraktować ją sekatorem?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:09, 19 sie 2014

Do góry
pawel_snopek napisał(a)

Połączenie bukszpanów oraz turzyc idealneja też tak mam tylko jeszcze muszę korą przesypać

Paweł-debat było wiele z czym najlepiej połączyć bukszpany i ice dancy wygrały Uwielbiam to połączenie. Idę zajrzeć do Ciebie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:07, 19 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Piękne widoczki widzę, jak to wybujało a narobiłaś mi ochoty na kiełbaskę i ziemniaki z ogniska
pęcherznice są sliczne i złote i bordowe i tak, jak Marta pisze, radykalne cięcie i da radę w ryzach utrzymać, ja mojej pozwalam kwitnąć i zrobiło mi się drzewo

Irenko masz szczęście do swoich hektarów, nie musisz trzymać w ryzach wszystkich roślin Pęcherznice będę cięła aby utworzyć taki mini żywopłot.
Ziemniaczki z ogniska polecam bardzo, do tego masełko czosnkowe-pycha
Zakątek z fioletową ławeczką 21:04, 18 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Witaj w domu Radość pewnie ogromna z powrotu
Wszystko pięknie się rozrosło a kącik z ławeczką zachwyca
Pozdrawiam Dorotko

Polinko, wszystko takie wielkie urosło, a najwięcej chwasty....chociaż trzeba przyznać, że rodzinka na bieżąco wyrywała A w kąciku tylko brakuje ławeczki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:22, 18 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Polinka, zbieram informacje w sprawie obrzeży z kostki granitowej.
Jak Ty masz ją poukładaną? Na zaprawie betonowej, na piasku czy jeszcze jakoś inaczej?? Dwie mniejsze kosteczki chyba lepsze rozwiązanie, niż jedna duża,
bo trawa się chyba tak nie wpycha?? A może tylko mi się wydaje??

PS. Widoczki oczywiście śliczne
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:40, 18 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka niedzielnych widoczków

Niedzielne widoczki są przeurocze!
Pęcherznicę posadziłaś, zadowolona jesteś z niej?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:01, 18 sie 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Kilka niedzielnych widoczków

Połączenie bukszpanów oraz turzyc idealneja też tak mam tylko jeszcze muszę korą przesypać
Minimalizm z odrobiną romantyczności 14:33, 18 sie 2014

Do góry
Aga gdzie jesteś?? Wracaj!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies