Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Madzenka 20:05, 01 wrz 2014

Bambusowi po liściach wodą a w nogi nawóz. Nie powinien żółknąc. Za sucho i za mało składników odżywczych
Założyłam watek dot. Spotkania w Wojsławicach. Spróbuj pracować tego dnia!!! Robie wszystko aby mój kalendarz zawodowy, urlop i spotkanie się wpasowały w ten termin...
polinka 14:55, 02 wrz 2014

pawel_snopek napisał(a)
Bambusik ładny tylko zbyt często był przesadzany

Zamotałam się z ziemią i dlatego taka lipa z tego bambusa ale walczę o niego cały czas
polinka 15:04, 02 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

A ja jeszcze nigdy u Ciebie nie byłam Witam się pięknie i potwierdzam- Też bardzo mi się podoba ta rabata Ola mnie właśnie tu przysłała, żeby to cudo zobaczyć, bo mam kupionych 5 hortek, trochę traw, pęcherznic i buksików i będę coś wymyślać. U ciebie materiał na rabacie jest podobny, ale cóż, to taki sprawdzony w wielu ogrodach skład, że i ja się nie oparłam...
Roślinki stoją już od pewnego czasu u mnie i czekają na wenę ...

Ogród bardzo przemyślany Będę zaglądać Pozdrowionka

Kasiu witam, witam

O projektowaniu wiem niewiele, ciężko mi dobrać rośliny do siebie aby pasowały dlatego podglądam tutaj dużo ogrodów i zgapiam te ogrodowiskowe kompozycje. Kiedyś może i ja dojdę do wprawy i będę tworzyć coś autorskiego
Pęcherznice mam od miesiąca, na razie się aklimatyzuje, w przyszłym roku będę cięła w żywopłot.
Ogród był przemyślany w tamtym roku jak projektowałam, teraz za dużo zachciewajek się w nim znalazło i robi się powoli misz-masz co mnie strasznie wnerwia W tym roku nie mam już weny na zmiany bylinowe ale na wiosnę ostro ruszę z remontem ogrodu.
polinka 15:07, 02 wrz 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo ciekawy pomysł. I te derenie obok u Gosi albo limki.

I wianek jesienny, jesienny.

Prawda, że piękne te pęcherznice u Gosiu? U mnie jeszcze malutkie ale co to 2-3 lata dla ogrodnika

Wianek taki leśny, jagodowo-wrzosowy
polinka 15:12, 02 wrz 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bambusowi po liściach wodą a w nogi nawóz. Nie powinien żółknąc. Za sucho i za mało składników odżywczych
Założyłam watek dot. Spotkania w Wojsławicach. Spróbuj pracować tego dnia!!! Robie wszystko aby mój kalendarz zawodowy, urlop i spotkanie się wpasowały w ten termin...

Madżenka bambusy wystawiałam na deszczyk i wiesz, że chyba po tym jeden złapał grzyba?? Nawóz dawałam sporadycznie i już wiem, że muszę to zmienić.

28.09 nawet nie spróbuję pracować Będziemy na pewno, od pogody zależy czym tam dotrzemy

BusyBee 16:45, 02 wrz 2014

polinka napisał(a)

Kasiu witam, witam

O projektowaniu wiem niewiele, ciężko mi dobrać rośliny do siebie aby pasowały dlatego podglądam tutaj dużo ogrodów i zgapiam te ogrodowiskowe kompozycje. Kiedyś może i ja dojdę do wprawy i będę tworzyć coś autorskiego
Pęcherznice mam od miesiąca, na razie się aklimatyzuje, w przyszłym roku będę cięła w żywopłot.
Ogród był przemyślany w tamtym roku jak projektowałam, teraz za dużo zachciewajek się w nim znalazło i robi się powoli misz-masz co mnie strasznie wnerwia W tym roku nie mam już weny na zmiany bylinowe ale na wiosnę ostro ruszę z remontem ogrodu.

Czyli Pani porządek lubi No widać to po ogrodzie, nie powiem
Właśnie myślę czy u siebie dać pęcherznice pod płotem, czy może spróbować z choinami, czy tylko miskanty, bo starą rabatę będę zmieniać, już cześć roślin nawet wykopałam...
I takie różne pomysły mają odwiedzający, próbując coś zaradzić, a ja sama nie wiem co tu zdecydować..

Ot dylematy.....
polinka 16:52, 02 wrz 2014

Porządek choć wizualny ( jak to mówi Marta ) musi być, w bałaganie się męczę

Idę spojrzeć na Twoją rabatkę i może dorzucę swoje pięć groszy
Jagodaa 22:24, 02 wrz 2014

Poli, widzę teraz, że Twoje Limki są wyższe od moich SD, więc i problem z pokładaniem większy... Szkoda, bo takie piękne są u Ciebie.

Jesienne akcenty już masz , też muszę pomyśleć.
Milka 11:08, 03 wrz 2014

jesienne improwizacje mnie się podobają
polinka 10:06, 04 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Poli, widzę teraz, że Twoje Limki są wyższe od moich SD, więc i problem z pokładaniem większy... Szkoda, bo takie piękne są u Ciebie.

Jesienne akcenty już masz , też muszę pomyśleć.

Jagoda, na wiosnę zrobię tak jak pisałam u Ciebie i wtedy będę oceniać efekty hortek. Jakiś sposób musi być na to aby one stały bo np. u Irenki są pięknie sztywne