Bambusowi po liściach wodą a w nogi nawóz. Nie powinien żółknąc. Za sucho i za mało składników odżywczych
Założyłam watek dot. Spotkania w Wojsławicach. Spróbuj pracować tego dnia!!! Robie wszystko aby mój kalendarz zawodowy, urlop i spotkanie się wpasowały w ten termin...
O projektowaniu wiem niewiele, ciężko mi dobrać rośliny do siebie aby pasowały dlatego podglądam tutaj dużo ogrodów i zgapiam te ogrodowiskowe kompozycje. Kiedyś może i ja dojdę do wprawy i będę tworzyć coś autorskiego
Pęcherznice mam od miesiąca, na razie się aklimatyzuje, w przyszłym roku będę cięła w żywopłot.
Ogród był przemyślany w tamtym roku jak projektowałam, teraz za dużo zachciewajek się w nim znalazło i robi się powoli misz-masz co mnie strasznie wnerwia W tym roku nie mam już weny na zmiany bylinowe ale na wiosnę ostro ruszę z remontem ogrodu.
Czyli Pani porządek lubi No widać to po ogrodzie, nie powiem
Właśnie myślę czy u siebie dać pęcherznice pod płotem, czy może spróbować z choinami, czy tylko miskanty, bo starą rabatę będę zmieniać, już cześć roślin nawet wykopałam...
I takie różne pomysły mają odwiedzający, próbując coś zaradzić, a ja sama nie wiem co tu zdecydować..
Jagoda, na wiosnę zrobię tak jak pisałam u Ciebie i wtedy będę oceniać efekty hortek. Jakiś sposób musi być na to aby one stały bo np. u Irenki są pięknie sztywne