Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przerabianie ogródka pod swój gust 19:04, 21 sie 2019

Do góry
Mam wrzucam, potem skasuj

Pamiętajcie o ogrodach 18:46, 21 sie 2019

Do góry
zawilce, w zeszłym roku je kupiłem i mi się tak rozrosły

świecznica groniasta, tegoroczna mam nadzieje ze w pzryszłym roku sporo się rozrośnie

i jedyne mieczyki, podobnie jak dalie nie rosną u mnie

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 18:12, 21 sie 2019

Do góry
I udało mi się dzisiaj kupić w moim ogrodniczym upragnione zawilec September Charm i to w mega cenie! JUPIII

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:53, 21 sie 2019

Do góry
Przerwa na kawę... 17:50, 21 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
Na sałatkę z łososiem to ja bym też przepis przytuliła.

Zapomniałam jeszcze jednego zdjęcia ku pamięci dodać z tyłów. Z tej strony też w miarę wygląda. Za rok hakonki od Izy już większe powinny być i efekt lepszy. Begonie może nie będą potrzebne

Ale fajna ścieżka, z piękną ramą zieleni. I kielichowca tu widzę... w ogrodzie botanicznym UW jest już wielkie drzewo, u Ciebie się tam zmieści? Czy to jakaś mniejsza odmiana?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:48, 21 sie 2019

Do góry
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 17:45, 21 sie 2019

Do góry
Czy ja już mówiłam, że kocham moją różankę? Jak nie, to właśnie mówię

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 16:31, 21 sie 2019

Do góry
zawitka napisał(a)

Z kozami wiem jak to jest bo mój Syn je ma są piękne i urocze ale!!!!!! Zostaje przy ogrodzie.

To dla Ciebie.

O fiu, fiu!
no super trzódka.Ale ja też zostaje przy ogrodzie.
Piękna ta jeżówka wyżej.Ja czekam na ten deszcz z utęsknieniem.
Moja działka na Dębowym Lesie 16:29, 21 sie 2019

Do góry
anna_g napisał(a)

Ale fajnie wygląda w tej trawce
W zeszłym roku kupiłam chryzantemy do donic na jesień - ale takie "pędzone" - nie wiem w sumie jakie one są bo kupiłam takie "kopki" zwarte ale nie chciały tak mi kwitnąć ładnie a potem zaczęły "wyrastać" W każdym razie - nie byłam zadowolona z tego co się okazało w donicach i przesadziłam je do ziemi późną jesienią. Przeżyły zimę i teraz są bardzo ładne, mocne krzaczki - choć nie wyglądają tak samo jak w momencie zakupu Ale miejsce mam dla nich nie za bardzo i zastanawiałam się czy mogę je przesadzić w miejsce bardziej słoneczne. U Ciebie czytam, że Twoja rośnie w słońcu - to super - bo się trochę obawialam czy w słońcu będzie im ok.

Fakt ta, ta trawka dodaje zwiewności owej chryzantemce.
Ja już takich nie kupuję.To te tez wcześniej kupowałam i mi przepadały.
Jest sporo zimujących chryzantem,Ja też takich włąsnie mam zuj kilka.
Dobrze zrobiłaś Aniu,że swoje dałaś do gruntu.Fajnie,że ci przezimowały dobrze i dobrze rosną i znowu cieszą.
Moje prawie wszystkie rośna na słonecznych miejscach.Do takich miejsc u mnie dużo.
Dadzą radę. Przesadzaj śmiało.

A Henrietta ma juą kilka latek

Zawilec japoński Splendens

Ogród bez reguł 16:29, 21 sie 2019

Do góry
Ha, ja wiem, że Ty lubisz ciąć! Ale ja też nie stronię od ostrych narzędzi, więc się nad nim popracuję, jakby co...

A znalazłam tutaj jeszcze jedno takie cudo

Świecił tym złoto-limonkowym z daleka. A ten mój to gatunek, więc mam nadzieję na przebarwienia "gatunkowe" . Będzie (chyba) na ścianie południowo - wschodniej, mam nadzieję, ze mu przypasuje.
Kłopoty - problemy z trawnikiem 16:22, 21 sie 2019

Do góry
waldek727 napisał(a)

To tylko złudzenie. Od sześciu lat, bo tyle ma ten trawnik nie dopuszczam do przerostu trawy. Koszę w zależności od pogody i pór roku. W tej chwili co 4-5 dni.

a niech tam
ja też pokaże po wczorajszym koszeniu:

Moja działka na Dębowym Lesie 16:20, 21 sie 2019

Do góry
zawitka napisał(a)
Kolorowy piękny ogród .Zawsze do Ciebie na dalie lecę bo są prześliczne idalie i ujęcia zdjęć Buziaki posyłam i lecę dalej

Witaj, Halinko..
Jak na dalie to proszę.
Oj są śliczne.
Lubię je.Niektóre mam już kilka lat.ale w tym roku pera dokupiłam.
I bardzo dziękuję za miłe, pozytywne słowa.
Te są z tego roku

dalia Coralio Furioso

Przerwa na kawę... 16:01, 21 sie 2019

Do góry
inka74 napisał(a)

Jejusiu, jakie to ładne (ten całokształt)! Kiedy u mnie tak będzie...
Wzgórze chaosu 16:00, 21 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
I dowód na to, że hortensje lubią naszą glinę.
Przedstawiam moje pierwsze "Hortensjowe przedszkole"
no nie, a moje nie chciały. Muszę sobie Strong Anabelle ukorzenić, potrzebuje ją w jeszcze jednym miejscu bo nic innego tam nie chce rosnąć.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 15:59, 21 sie 2019

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
W trakcie:

I po robocie:

Rabata po przeróbkach... teraz będę chuchać i dmuchać żeby nic nie wypadło... hortensje przesadzę jesienią lub na wiosnę... na razie jest tak:

Basiu nosi cię tak jak mnie Ale remont super. Zdecydowanie lepszy kształt, trawnik delikatniej wchodzi w rabatę. Rośliny mają dużo miejsca, nie będą się gniotły, a ID w takiej masie robią robotę. Molinia jest bliżej żółtej tui więc też fajnie widać jej zieleń.
Ja tez dziś kopię i przesadzam szałwię oraz hakone. Jak mnie mocniej poniesie to i hortensje przesadzę. Te przesadzane miesiąc temu cudnie żyją A były już 4 -letnie. Mam też 3 molinie Heidebraut do wsadzenia, biegam dziś z nimi już w trzecie miejsce i coś mi nie leży. A kupiłam je tylko dlatego, że po praz pierwszy dorwałam stacjonarnie molinię - no wariactwo tak ulegać impulsom
Dziękuję za informacje o gaurze, muszę ją koniecznie posadzić. Mam bez czarny Black lace, fajnie go rozjaśni.
Moja działka na Dębowym Lesie 15:57, 21 sie 2019

Do góry
Dominika11 napisał(a)
polecasz ??? bo myslałam o wsadzeniu koło wykusza i pod oknem w kuchni (bo mam same białe i pomyslałam o różu) - nadaje się??? nie bedzie sie pokładać ??? ona ma chyba raczej sztywne pedy ???

Ja Vanilkę polecam.Ma piękne różowiejące kwiaty.A potem całkiem różowe.
W tym roku podpórki jej dałam takie jak do piwonii,I ładnie się trzyma.
Wiadomo, trochę się rozkłada, bo kwiaty ma ciężkie.Ale ogólnie wygada pięknie. Z czasem też dasz jej podpórki i będzie pięknie wyglądać,Niby te pędy sztywne,Ale pod ciężarem kwiatów lekko się pochylają.Ale to tez jej urok.
To jedna z moich 3 Vanilek w dali

I tu na końcu

Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 15:47, 21 sie 2019

Do góry
Wrzosy..wrzosy
Moja działka na Dębowym Lesie 15:43, 21 sie 2019

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu jestem pod wrażeniem Twoich roślinnych kolekcji. Zgromadziłaś piękne roślinki w pięknym ogrodzie

Asiu, witaj!
I dziękuję bardzo z te pozytywne słowa.
wiesz jak6 to jest duzo roślinek się podoba, trudno się im oprzeć i... dokupywało się i coś tam się uzbierało.

Amarantus od Ani-anpi W sumie to pierwszy raz mam amarantusa w swoim ogrodzie .
Wzgórze chaosu 15:42, 21 sie 2019

Do góry
Iwonka napisał(a)
Lipcowe wspomnienie Na trawnik nie patrzymy Zachwycam się limkami i hakone, które sadziłam rok temu. Ogrodowiskowe przeboje, które u mnie w takim zestawieniu zagościły i już zostaną Uwielbiam je, cudnie się rozrosły, więc po co więcej kombinować

O tak bardzo fajne połączenie...
Jak feniks z popiołów 15:32, 21 sie 2019

Do góry
Agatko - especially dla "Cię" jedna fotka. Nieśmiertelny i zawsze na czasie zestaw ogrodowy.
Różowa jeżówa jednak na podmiankę idzie (bo i tak przez przypadek na tej rabacie wylądowała).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies