Ale fajna ścieżka, z piękną ramą zieleni. I kielichowca tu widzę... w ogrodzie botanicznym UW jest już wielkie drzewo, u Ciebie się tam zmieści? Czy to jakaś mniejsza odmiana?
Fakt ta, ta trawka dodaje zwiewności owej chryzantemce.
Ja już takich nie kupuję.To te tez wcześniej kupowałam i mi przepadały.
Jest sporo zimujących chryzantem,Ja też takich włąsnie mam zuj kilka.
Dobrze zrobiłaś Aniu,że swoje dałaś do gruntu.Fajnie,że ci przezimowały dobrze i dobrze rosną i znowu cieszą.
Moje prawie wszystkie rośna na słonecznych miejscach.Do takich miejsc u mnie dużo.
Dadzą radę. Przesadzaj śmiało.
A Henrietta ma juą kilka latek
Zawilec japoński Splendens
Ha, ja wiem, że Ty lubisz ciąć! Ale ja też nie stronię od ostrych narzędzi, więc się nad nim popracuję, jakby co...
A znalazłam tutaj jeszcze jedno takie cudo
Świecił tym złoto-limonkowym z daleka. A ten mój to gatunek, więc mam nadzieję na przebarwienia "gatunkowe" . Będzie (chyba) na ścianie południowo - wschodniej, mam nadzieję, ze mu przypasuje.
Witaj, Halinko..
Jak na dalie to proszę.
Oj są śliczne.
Lubię je.Niektóre mam już kilka lat.ale w tym roku pera dokupiłam.
I bardzo dziękuję za miłe, pozytywne słowa.
Te są z tego roku
dalia Coralio Furioso
Basiu nosi cię tak jak mnie Ale remont super. Zdecydowanie lepszy kształt, trawnik delikatniej wchodzi w rabatę. Rośliny mają dużo miejsca, nie będą się gniotły, a ID w takiej masie robią robotę. Molinia jest bliżej żółtej tui więc też fajnie widać jej zieleń.
Ja tez dziś kopię i przesadzam szałwię oraz hakone. Jak mnie mocniej poniesie to i hortensje przesadzę. Te przesadzane miesiąc temu cudnie żyją A były już 4 -letnie. Mam też 3 molinie Heidebraut do wsadzenia, biegam dziś z nimi już w trzecie miejsce i coś mi nie leży. A kupiłam je tylko dlatego, że po praz pierwszy dorwałam stacjonarnie molinię - no wariactwo tak ulegać impulsom
Dziękuję za informacje o gaurze, muszę ją koniecznie posadzić. Mam bez czarny Black lace, fajnie go rozjaśni.
Ja Vanilkę polecam.Ma piękne różowiejące kwiaty.A potem całkiem różowe.
W tym roku podpórki jej dałam takie jak do piwonii,I ładnie się trzyma.
Wiadomo, trochę się rozkłada, bo kwiaty ma ciężkie.Ale ogólnie wygada pięknie. Z czasem też dasz jej podpórki i będzie pięknie wyglądać,Niby te pędy sztywne,Ale pod ciężarem kwiatów lekko się pochylają.Ale to tez jej urok.
To jedna z moich 3 Vanilek w dali
Asiu, witaj!
I dziękuję bardzo z te pozytywne słowa.
wiesz jak6 to jest duzo roślinek się podoba, trudno się im oprzeć i... dokupywało się i coś tam się uzbierało.
Amarantus od Ani-anpi W sumie to pierwszy raz mam amarantusa w swoim ogrodzie .
Agatko - especially dla "Cię" jedna fotka. Nieśmiertelny i zawsze na czasie zestaw ogrodowy.
Różowa jeżówa jednak na podmiankę idzie (bo i tak przez przypadek na tej rabacie wylądowała).