Za brzoza jest warzywnik oddzielony obwodka z trzmieliny
Może dodam jeszcze szersze spojrzenie na tą rabatę .Stojąc w miejscu przyszłego tarasu widzę tą rabatę jeszcze jest bałagan ale trwa budowa
Kierując sie w prawą stronę widać w rogu działki warzywnik(może nie bardzo widać go bo jest oddzielony scianą z żywopłotu cietego do 1 metra wysokości) a tam gdzie żwirowy placyk rabata z różami i pod ściana zywopłotu winogron
Teraz patrząc na lewo jest szopka na opał i rabata ze śliwami
Dalej za nia jest puste miejsce kiedys tam bedzie placyk z grilem i miejscem do siedzenia
Czyli tylko chwilkę łudziłam się, że to on. No trudno...jeden Hilli reszta siewki, jakoś poradzimy. Teraz niebawem przesadzamy, bo jak zobaczyłam Danuś Twoje realizacje, że to tak pod sznureczek to ja też tak chcę. pozdrawiam
Rabata z brzozami tylko wtedy wyjdzie, gdy brzóz jest co najmniej 5.
Brzozy ustawione nieregularnie. Dodam brzozy himalajskie, zwykłe tak smiecą, że od Anuli z brzozy gwiazdki to mam nawet w garnku i łazience. A podjazd usypany na beżowo.
Wrzory i wrzośce po 35 sztuk jednej odmiany, różniące się kolorystycznie, rozplecine po 3-5 szt. miskanty co najmniej 3 sztyki, hortensje co najmniej 3 szt i jedna odmiania, zurawki, trawki niskie, krokusy co najmniej 100 szt. Berbersykiki Bagatelle.
Zrób lasaek brzozowy, teraz jedno drzewo nie da żadnego efektu bo bzroza gwiazdą nie jest. Kilka brzóz to już co innego.
Zrób tak jak w ogrodzie z lustrem, teraz masz tam wielki bałaganik
Nie jedna hortensja tylko co najmniej trzy, lawenda nijak nie pasuje, bo w środku jest za niska. Jedna rozplenica, a dlaczego tylko jedna?
Jedna jeżówka, tylko jedna? powinno być 15.
Zrób listę 3-5 gatunków roślin, kup po kilka egz. i ładnie je pogrupuj. Alke na tym zdjęciu to się za bardzo nie da bo nie wiadomo jaki inny bałaganik jest obok. Zrób więc plan tej rabaty w odniesieniu co jest obok, bo inaczej wyjdzie od sasa do lasa.
Obelisk niepotrzebnie psuje widok, po co on tam jest?