Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mój ogród pod górkę... 21:51, 18 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
cały dzień nie zaglądałam a tu się tyle wydarzyło - drzewa piękne i wielkie - dużo sił Wam życzę do posadowienia ich na właściwych miejscach

Jak pogoda dopisze, to sadzenie w piątek. Ekipa zmontowana, to jakoś pójdzie
Mój ogród pod górkę... 21:47, 18 mar 2015

Do góry
cały dzień nie zaglądałam a tu się tyle wydarzyło - drzewa piękne i wielkie - dużo sił Wam życzę do posadowienia ich na właściwych miejscach
Odcienie zieleni 18:00, 18 mar 2015

Do góry
ja też się zastanawiam, gdzie swoje katalpy upchnę... chyba też gdzieś pójdą na tyły
Ciemierniki poszukiwane - odkupie lub wymienię na coś innego:) 13:12, 18 mar 2015

Do góry
to i ja się przyłączę - Karolina mam nadzieję, że się nie pogniewasz ?
Interesują mnie też odmiany pełne o kwiatach białych, kremowych i zielonych - odkupię.
Tu ma być ogród :) 09:43, 18 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
spróbuj popytać o stal nierdzewną w jakichś hurtowniach wentylacyjnych, może Ci nawet w takim miejscu przygotują gotowe elementy jak dostarczysz dokładny projekt, pracuję w tej branży i czasami robimy coś z kwasówki, jakby co to mogę Ci podesłać jakiś namiar, tylko pewnie lepiej poszukać w możliwie najbliższym miejscu, choćby ze względu na koszty transportu.

O to cenne rady.dzięki bardzo.ale ciurkadelko to pewnie za rok dopiero.ale jakby jakiś kontakt przyszedł Ci do głowy to będę wdzieczka
Tu ma być ogród :) 23:29, 17 mar 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
a co z Twoimi wrzosami? pokaż fotkę. U mnie wydają się ok.
Będzie się działo widzę

Kamila, choćby tu widac, że nie prezentują się dobrze:

najlepiej się mają te odmiany pączkowe, a kwitnące poza tym, że kwiatostany teraz brzydko wyglądają, to jeszcze sporo gałązek mają zbrązowiałych.
Z tej frontowej rabaty je eksmituję, zostawiam tam tylko wrzośce.

A przy okazji, żałuję, że na jesieni nie posłuchałam Cię i posadziłam ten rząd wrzosów przy ogrodzeniu, Panowie w ogóle się nimi nie przejmowali, wkrótce drugi etap prac i do tego czasu muszę je stamtąd przenieść, bo obawiam się, że drugiego ataku wielkich stóp nie przetrwają
Tu ma być ogród :) 23:15, 17 mar 2015

Do góry
spróbuj popytać o stal nierdzewną w jakichś hurtowniach wentylacyjnych, może Ci nawet w takim miejscu przygotują gotowe elementy jak dostarczysz dokładny projekt, pracuję w tej branży i czasami robimy coś z kwasówki, jakby co to mogę Ci podesłać jakiś namiar, tylko pewnie lepiej poszukać w możliwie najbliższym miejscu, choćby ze względu na koszty transportu.
Tu ma być ogród :) 21:08, 17 mar 2015

Do góry
w Twoim ogrodzie będzie się świetnie komponować takie ciurkadełko.
Tak prosta forma a robi ogromne wrażenie!

Ten ogród był pierwszym, który poznałam na tym portalu i po obejrzeniu wielu innych ogrodów nadal uważam, że jest jednym z najpiękniejszych.
Tu ma być ogród :) 20:53, 17 mar 2015

Do góry
uwielbiam ten ogród... pomysł jak najbardziej mi się podoba!!! wywrócimy tą rabatę do góry nogami i to dobrze
Typografia ogrodu 20:47, 17 mar 2015

Do góry
och ale mi przyjemność Asiu zrobiłaś, są śliczne, musisz mieć do nich rękę.
Zauroczyły mnie te róże
Typografia ogrodu 20:21, 17 mar 2015

Do góry
Dla lindsay80

Róże jakie mam to:
ARTEMIS - piękna,powtarza kwitnienie, ma pełno kwiatów na 1 pędzie, nie choruje, docelowo jakieś 1,2 m x 1,2 m.
WHITE (ALBA) MEDILAND - mam ją od jesieni ale u w szkółce urzekła mnie drobniuteńkimi kwiatkami - okrywowa
SWANY - okrywowa, Danusia ją poleca, choć dla mnie jest bardzo ekspansywna - wytworzyła w ciągu jednego roku pędy na 3 metry (a mam 8 sztuk), przez co według mnie wyglądała nieporządnie - eksmitowałam ją do przedogródka była pod grabem.
na różowych się nie znam bo nie lubię tego koloru. mam fioletową NOVALIS. Ale wiem, że np FAIRY jest niezawodna.

ARTEMIS

WHITE (ALBA) MEDILAND

SWANY
Tu ma być ogród :) 20:09, 17 mar 2015

Do góry
skoro już dwie opinie na nie, to będę to rozważać
Może wspólnie znajdziemy jakiś fajny pomysł na to miejsce.
dziś przyjrzałam się wrzosom, które kupowałam na jesieni i sporo albo przemarzło, albo chore... jestem już na nie zła i chyba się ich w ogóle pozbędę, za to białe wrzośce to jest to.
Muszę jeszcze sobie zakupić takie, które mają listki jasnozielone.

Tu ma być ogród :) 19:20, 17 mar 2015

Do góry
no właśnie przed ogrodzeniem mam w planach albo śliwę wiśniową Pissardi lub Nigra, albo wiśnię umbraculifera - jeszcze nie zdecydowałam.
A o tych trzmielinach myślałam wzdłuż ścieżki do drzwi wejściowych - tylko czy to w ogóle ma sens, to nie wiem, bo ten odcinek jest bardzo krótki (zmierzę i w najbliższym czasie dodam zdjęcia tego miejsca).
Cisy na pniu to takie marzenie, ale ta cena... na razie jednak będę szukać tańszego rozwiązania
Mój ogród pod górkę... 17:56, 17 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ewa, to ja bym poprosiła na prv info o tym miejscu i ceny cisowych stożków

już piszę
Mój ogród pod górkę... 17:54, 17 mar 2015

Do góry
Ewa, to ja bym poprosiła na prv info o tym miejscu i ceny cisowych stożków
Nasze marzenie :) trudne początki.. 17:53, 17 mar 2015

Do góry
Witaj,
nic się nie martw nie jesteś jedyna z takim problemem, na ogół są tu osoby zielone w kwestiach ogródkowych, które uczą się od innych.
Najważniejsze, że nie boisz się pracy, a jeśli masz przyjemność z tych działań w ogródku to już połowa sukcesu
Tu ma być ogród :) 16:57, 17 mar 2015

Do góry
Miodunka mnie dzisiaj zaskoczyła

Berberys Admiration też wystartował

Tu ma być ogród :) 10:17, 17 mar 2015

Do góry
dziękuję za odwiedziny i słuszne spostrzeżenia
Rabata frontowa istnieje, ale będę zmieniać, właśnie z tych powodów, które podałaś... przede wszystki jest za płasko.
Myślę też o tych drzwkach na pniu wzdłuż ścieżki do domu, musiałoby być coś w miarę małego bo strasznie krótki ten kawałek, najbardziej przekonują mnie na ten moment trzmieliny
Pomysły tlą się w głowie, ale jeszcze niusystematyzowane, daję sobie trochę czasu, bo i tak w tym miejscu muszą się skończyć wszelkie prace przy ogrodzeniu, żeby można coś działać - potrwa to pewnie z miesiąc i wtedy można będzie zmieniać.
Ale właśnie się szykuję, żeby wkleić zdjęcia rabat wzdłuż ogrodzenia i poddać temat nasadzeń do dyskusji.
Mój ogród pod górkę... 09:50, 17 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
bardzo fajnie, ten jest taki bardzo osobisty będziemy potem porównywać czy realizacja bliska jest wizualizacji... ale na pewno będzie piękniejsza

W przyszłym roku zmienisz sobie z wizualizacji na zdjęcie w realu. I wtedy to już najpiękniej będzie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:36, 17 mar 2015

Do góry
rozark, dzięki za te lawendowe porady, w końcu najwięcej wiedzą Ci co przetestowali u siebie i dzielą się własnym doświadczeniem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies