Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:21, 18 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

To żelazna róża z tego co piszą inni i co ja sama zdążyłam zauważyć. Mam ją od ubiegłej jesieni, pięknie przezimowała, ma zdrowe, lśniące liście, nie złapała ją żadna plamistość ani mączniak jak inne mojego róże. Wcześnie i długo kwitnie, deszcz nie uszkadza kwiatów ani upał też nie. Same plusy no może jedyny minusik to ten intensywny różowy - "majtkowy" kolor, taki nienaturalny i landrynkowy Ale i tak bardzo się cieszę że go mam. Tak kwitł w czerwcu

Ooo jak mi się podoba ta róża Śliczna jest
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 09:20, 18 wrz 2015

Do góry
Margarete napisał(a)

Jak cie korci to kupuj i posadź gracki, one sa wysokie ale w sumie lekko wygladają mimo tego wysokiego rozmiaru, bo opadaja fontannowo im źdźbła i przewieszają sie . Mam jeszcze inne miskanty - podobnej wysokosci i one maja szersze źdźbła i stoja sztywno, tym samym sprawiaja wrazenie potezniejszych.

Małgosiu Mam już tego niższego miscanta u siebie ... ale jeszcze mogę wymienić na gracki Jak myślisz zaryzykować?
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 09:17, 18 wrz 2015

Do góry
Anusia napisał(a)
Hortensje

Ach te hortensje
Aniu ... a co tam za buldożer u Ciebie w ogrodzie stoi?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:59, 18 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A kiedy zamawiałaś? konkretnie
w niedziele. W poniedzialek kase mieli na koncie.
Na szzcescie paczka dzisiaj w doreczeniu, wydzwanialam od rana
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:57, 18 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Mam numer GLS ktory ma paczke z Benka, ale kurcze ciagle nie przekazana.. obiecali dostawe na jutro, oby!

A kiedy zamawiałaś? konkretnie
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:55, 18 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Chce Ale nie szalej, żeby polowy bagażnika nie zajęły następnym razem jak się spotkamy znowu wezmę, chętnie

Szalałam jak mały buldożer Pogoda idealna do takiej pracy, szkoda ze mam tak mało czasu i po 19tej robi się ciemno I ziemia wilgotna, ryje się miodzio

Ja też wczoraj mocno działałam Potwierdzam ziemia przyjemna ... przed 21.00 wróciłam do domu
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:29, 18 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ten miskant jest cudny i coraz czesciej go widuje w naszych ogrodowiskowych ogrodach

Naprawdę? ... a kto go ma?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:28, 18 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)

Posadź to co masz i nie kombinuj za dużo. Nie spodoba się - przesadzisz. Kupowałaś w ogrodniczym to ci się podobały, prawda? No
I kto to mówi? Ta co razem z tobą kupowała wiosną jarzmianki i do tej pory nie może im znaleźć miejsca

No wiesz kupiłam z rozsądku ... bo pani powiedziała, że nie rosną takie wielkie
Dwa ogrody 23:27, 17 wrz 2015

Do góry
Czas się kończy, zatem
Mira, dziękuję
Jankosia - gaurę mam drugi rok, wcześniej mi marzły, kupowałam na ryneczku nowe sadzonki trochę doniczek i u mnie stoi, w weekend też nic nie zrobię, bo całkiem wyjazdowy jest
Ren133 - cynie sieję od zawsze
takie pięć sztuk kupiłam latem, nazwy będę szukać zimą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:04, 17 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No to może jednak gracki byłyby lepsze?

Posadź to co masz i nie kombinuj za dużo. Nie spodoba się - przesadzisz. Kupowałaś w ogrodniczym to ci się podobały, prawda? No
I kto to mówi? Ta co razem z tobą kupowała wiosną jarzmianki i do tej pory nie może im znaleźć miejsca
Tu ma być ogród :) 23:04, 17 wrz 2015

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

Pytanie tylko czy teraz czy an wiosnę PRZESADZAĆ?

Ja przesadzałam dzisiaj
Dwa ogrody 23:01, 17 wrz 2015

Do góry
Śliczne te cynie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 17 wrz 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Oooo miejsca już Ci mało
Wiesz, że też mam fioletowego powojnika zamiast białego. Chyba ktoś gdzieś całą serię źle oznaczył eh. Buziak zostawiam

... pomyłki się zdarzają
Pozdrawiam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 17 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Wiesz co, nie jest z tych najwyższych. Nie umiem ci powiedzieć dokładnie. Zerknęłam na katalog roślin i piszą że od 1 do 2 metrów. No mój dwóch metrów to na pewno nigdy nie osiągnie Mogę ci jutro zmierzyć kępę liści, bo kwitnie co prawda ale to początek i te kłosy się potem jeszcze mocno wyciągają. A te sadzonki co kupiłaś dzisiaj już mają z metr, prawda? A jeszcze kłosy na nich ledwie widoczne.
Pamiętaj o tych kraterach. Mają taki piękny pokrój.

No to może jednak gracki byłyby lepsze?
Lawendowy zawrót głowy 22:45, 17 wrz 2015

Do góry
Jaki tu tłok u Ciebie ... ale jak obejrzałam zdjęcia to nie dziwię się ... wszystko pięknie się prezentuje ... jest bosko ... i jeszcze rozplenice o zachodzie słońca ... hmm miodzio
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:22, 17 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Tylko że do 1 metra to chyba jak się w praniu skurczy Powiedz pani bylinowej że kupiłam u niej hyzop który okazał się być estragonem wrrr
A jakbyś namierzyła gdzieś stacjonarnie tego kratera to daj znać - muszę sobie ich w przyszłym roku kupić. Są śliczne - najbardziej kiedy jeszcze nie kwitną

Jak to? ... czyli, że wyższy urośnie? jaki wysoki?
No wiesz ja osatnio tez kupiłam bialego powojnika, ktory okazał się być fioletowym, ale nic to ... coś wymyślę ... ta pani daje mi takie rabaty i czasami gratisy, że jeden błąd to nie jest problem dla mnie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:21, 17 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

No tak ale gracki za wysokie ... to był jedyny możliwy kompromis ... zobaczymy ... tak jak mówisz najwyżej przesadzę

Pewnie. Przecież to nie dąb Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:17, 17 wrz 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Dooopy nie urywa, ale brzydkich miskantów jeszcze nie widziałam Dla mnie nr 1 są gracki, a najpiękniej na świecie przebarwia się purpurascens Oczywiście tylko z tych, które mam, a że w miskantach nie gustuję to też nie mam ich dużo. Kupiłaś to sadź- a nóż widelec A jak nie to przesadzisz

No tak ale gracki za wysokie ... to był jedyny możliwy kompromis ... zobaczymy ... tak jak mówisz najwyżej przesadzę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:14, 17 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Małgosiu ... Stwierdziłam, że Gracillimus mógłby być za wysoki, ML mam już ponad 15szt ... a ponieważ u mnie nie ma takich dobrze zaopatrzonych c.o. ... zdecydowałam się ostatecznie na ... średnio wysokiego miscanta Ferner Osten

to zobaczymy jak się zaprezentuje z tymi brązowymi kwiatostanami
mi się bardzo podoba dość niewysoki miskant Iwonki, ten z białymi kwiatostanami
ale ogród się już kurczy, a miskantów mam już 4 gatunki, chyba więcej nie będzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:10, 17 wrz 2015

Do góry
Przesadziłam dzisiaj hortensje na poszerzanej rabacie Poszło szybko
Najwięcej jednak pracy było z przesadzeniem bukszpanowego żywopłotu ... mam nadzieję, że się przyjmie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies