Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 22:17, 17 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Dooopy nie urywa, ale brzydkich miskantów jeszcze nie widziałam Dla mnie nr 1 są gracki, a najpiękniej na świecie przebarwia się purpurascens Oczywiście tylko z tych, które mam, a że w miskantach nie gustuję to też nie mam ich dużo. Kupiłaś to sadź- a nóż widelec A jak nie to przesadzisz

No tak ale gracki za wysokie ... to był jedyny możliwy kompromis ... zobaczymy ... tak jak mówisz najwyżej przesadzę
jankosia 22:21, 17 wrz 2015

ren133 napisał(a)

No tak ale gracki za wysokie ... to był jedyny możliwy kompromis ... zobaczymy ... tak jak mówisz najwyżej przesadzę

Pewnie. Przecież to nie dąb Buziaki
ren133 22:22, 17 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Tylko że do 1 metra to chyba jak się w praniu skurczy Powiedz pani bylinowej że kupiłam u niej hyzop który okazał się być estragonem wrrr
A jakbyś namierzyła gdzieś stacjonarnie tego kratera to daj znać - muszę sobie ich w przyszłym roku kupić. Są śliczne - najbardziej kiedy jeszcze nie kwitną

Jak to? ... czyli, że wyższy urośnie? jaki wysoki?
No wiesz ja osatnio tez kupiłam bialego powojnika, ktory okazał się być fioletowym, ale nic to ... coś wymyślę ... ta pani daje mi takie rabaty i czasami gratisy, że jeden błąd to nie jest problem dla mnie
jankosia 22:48, 17 wrz 2015

Wiesz co, nie jest z tych najwyższych. Nie umiem ci powiedzieć dokładnie. Zerknęłam na katalog roślin i piszą że od 1 do 2 metrów. No mój dwóch metrów to na pewno nigdy nie osiągnie Mogę ci jutro zmierzyć kępę liści, bo kwitnie co prawda ale to początek i te kłosy się potem jeszcze mocno wyciągają. A te sadzonki co kupiłaś dzisiaj już mają z metr, prawda? A jeszcze kłosy na nich ledwie widoczne.
Pamiętaj o tych kraterach. Mają taki piękny pokrój.
ren133 22:51, 17 wrz 2015

jankosia napisał(a)
Wiesz co, nie jest z tych najwyższych. Nie umiem ci powiedzieć dokładnie. Zerknęłam na katalog roślin i piszą że od 1 do 2 metrów. No mój dwóch metrów to na pewno nigdy nie osiągnie Mogę ci jutro zmierzyć kępę liści, bo kwitnie co prawda ale to początek i te kłosy się potem jeszcze mocno wyciągają. A te sadzonki co kupiłaś dzisiaj już mają z metr, prawda? A jeszcze kłosy na nich ledwie widoczne.
Pamiętaj o tych kraterach. Mają taki piękny pokrój.

No to może jednak gracki byłyby lepsze?
Ewkakonewka 22:51, 17 wrz 2015

Oooo miejsca już Ci mało
Wiesz, że też mam fioletowego powojnika zamiast białego. Chyba ktoś gdzieś całą serię źle oznaczył eh. Buziak zostawiam
ren133 22:55, 17 wrz 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Oooo miejsca już Ci mało
Wiesz, że też mam fioletowego powojnika zamiast białego. Chyba ktoś gdzieś całą serię źle oznaczył eh. Buziak zostawiam

... pomyłki się zdarzają
Pozdrawiam
jankosia 23:04, 17 wrz 2015

ren133 napisał(a)

No to może jednak gracki byłyby lepsze?

Posadź to co masz i nie kombinuj za dużo. Nie spodoba się - przesadzisz. Kupowałaś w ogrodniczym to ci się podobały, prawda? No
I kto to mówi? Ta co razem z tobą kupowała wiosną jarzmianki i do tej pory nie może im znaleźć miejsca
lojalna_ 08:00, 18 wrz 2015

Ten miskant jest cudny i coraz czesciej go widuje w naszych ogrodowiskowych ogrodach
ren133 08:28, 18 wrz 2015

jankosia napisał(a)

Posadź to co masz i nie kombinuj za dużo. Nie spodoba się - przesadzisz. Kupowałaś w ogrodniczym to ci się podobały, prawda? No
I kto to mówi? Ta co razem z tobą kupowała wiosną jarzmianki i do tej pory nie może im znaleźć miejsca

No wiesz kupiłam z rozsądku ... bo pani powiedziała, że nie rosną takie wielkie