Małgosiu
Byłam u mojej pani bylinowej (coś mnie tam ciągle do niej ciągnie)i ... wybrałam miscanta Ferner Osten
Mało go na ogrodowisku, dorasta do 1m (podobno) i kwitnie ogniście
Nie wiem czy dobrze zrobiłam ... czas pokaże
Małgosiu ... Stwierdziłam, że Gracillimus mógłby być za wysoki, ML mam już ponad 15szt ... a ponieważ u mnie nie ma takich dobrze zaopatrzonych c.o. ... zdecydowałam się ostatecznie na ... średnio wysokiego miscanta Ferner Osten
Tylko że do 1 metra to chyba jak się w praniu skurczy Powiedz pani bylinowej że kupiłam u niej hyzop który okazał się być estragonem wrrr
A jakbyś namierzyła gdzieś stacjonarnie tego kratera to daj znać - muszę sobie ich w przyszłym roku kupić. Są śliczne - najbardziej kiedy jeszcze nie kwitną
Dooopy nie urywa, ale brzydkich miskantów jeszcze nie widziałam Dla mnie nr 1 są gracki, a najpiękniej na świecie przebarwia się purpurascens Oczywiście tylko z tych, które mam, a że w miskantach nie gustuję to też nie mam ich dużo. Kupiłaś to sadź- a nóż widelec A jak nie to przesadzisz
to zobaczymy jak się zaprezentuje z tymi brązowymi kwiatostanami
mi się bardzo podoba dość niewysoki miskant Iwonki, ten z białymi kwiatostanami
ale ogród się już kurczy, a miskantów mam już 4 gatunki, chyba więcej nie będzie