Wg mnie są to siewki Taxus baccata i dlatego tak się różnią i będą się różnić w żywopłocie nawet kolorem igieł, ale przede wszystkim pokrojem i ukierunkowaniem gałęzi. Jedna wzniesione, inne rozszerzające się jak choinka.
Dziękuję, wiem, otrzymuję wiele maili od ludzi nie będących jawnie na ogrodowisku, nawet zdjęcia dostaję jak zrobili ogrody, bo chwalą się że to dzięki podpowiedziom, wklejanym realizacjom i wzorcom, fragmentom mogą jakoś rozpocząć urządanie ogrodu. Z Ogrodowiskiem wiem, że to możliwe bo doświadczam tego każdego dnia.
Nasz ruch tutaj widoczny, jest zwielokrotniony gdzieś tam w internecie i realu.
Kochani, ogród nie był bohaterem tego filmu i nie miał być.
Jestem z niego dumna, bo dobrze wypadł i podkreslił ulotność bańki mydlanej, urodę bohaterki tej sesji, a jednocześnie miał to szczęście zaprezentować się po raz kolejny w późnoletniej, burgundowej odsłonie.
Kwiatostany traw dodatkowo dały klimat pory babiego lata, o co chodziło autorom.
Bardzo bym chciała zoabzczyć te zdjęcia, jutro koniecznie muszę zdobyć gazetę
Polubiamy, polubiamy. Może i ładna ta cała pani, ale kurcze, jak ona mi przeszkadza na tych filmikach! Pałęta się, w kadr wchodzi, widok zasłania. A mnie głównie i wyłącznie kadry ogrodu Twojego interesowały. Odruchowo głowę przechylałam chcąc zajrzeć za modelkę, żeby jak najwięcej ogrodu zobaczyć. No i przyjemnie było "zagościć" na chwilkę w Twoich wnętrzach. Poproszę o więcej filmów z Twojego ogrodu. Tak bym chciała móc choć w ten sposób przejść się o jego zakamarkach...
Pozdrawiam
Dzięki wielkie Danusia za podpowiedź, bardzo mi się podoba. Co oznaczyłaś jako 4? żurawkę?
założyłam, że nic poza wysokość płotu, bo z kuchni mam dobry "view" kto podjeżdża.
tutaj inne ujęcie
tutaj naniosłam Twoje propozycje (tylko kolorystyczne, bo nie było m.in żurawki w programie) i wiosenne tulipany:
i z drugiej strony:
widać również drugi kawałek (większy) nie zagospodarowany. Niestety tutaj pomysł jedynie taki, że może być coś wysokiego przy płocie. Obecny jaśmin może zmienić miejsce.
z roślin, które mam to zostaje hortensja na pniu, hortensja drzewiasta, lawenda, może tutaj katalpa. Powierzchnia spora.
Dziękuję. W ogrodniczym widziałam Georgia Peach czy one też dadzą radę w słonecznym miejscu? Muszę jeszcze pokombinować z ustawieniem kulek, bo jakoś mi nie pasują one. Czy morning light mam zostawić w nogach klona czy może dać między kulki? Ten duży lilak mi tu wszystko psuje, ale wyrzucić go nie mogę.
w takim razie zostanę przy Magical Moonlight żeby już kontynuować nasadzenie rabaty. Proszę mi jeszcze podpowiedzieć w jakich odległościach od siebie sadzić rzędy poszczególnych roślin hortensja-żurawka-carex muszę zdecydowanie poszerzyć rabatę. Czy wystarczy jak żurawki przed hortensji posadzę w odległości 1m a carex od Żurawek 50cm
Dobry pomysł ożywić tą ciemną zieleń. Żurawki wybieraj energetyczne, świecące tak bym powiedziała. W sklepie szukaj niezbyt ciemnych, na pewno nie bardzo bordowe. Berry Smoothie lub żółte (Electra).