Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:32, 16 mar 2015

Do góry
też mi się tak zdaje, nawet dobrze przezimował.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:26, 16 mar 2015

Do góry
Kasia,
obiecana fotka kiścienia - jeśli to ten to mogę Ci nawet sprezentować, bo ja kupiłam bez pomyślunku, pewnie teraz będę się zastanawiać, gdzie mu znaleźć właściwe miejsce

Tu ma być ogród :) 22:24, 15 mar 2015

Do góry
w takim razie będą świerki, a graby będę podziwiać w innych ogródkach bo u mnie miejsca na nie nie będzie ;-(
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:09, 15 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

hehe, wszystko jedno, ale jeden to by Cię chyba nie zadowolił

Hahha mi wlasnie jeden potrzebny
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:42, 15 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Fotke czy kiscienia?

hehe, wszystko jedno, ale jeden to by Cię chyba nie zadowolił
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:37, 15 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
hehe, tak tu jeszcze zimowe widoki a ja dziś z córą na rolkach po parku śmigałam, jak wiatr nie zawiewał to cieplutko było.
Niefajne prognozy na przyszły tydzień zmienili i ma być wiosennie czyli ogródkowo dla wielu z nas

E juź prognostycy zmiękli
W nastepną sobotę akcja usuwania brzóz, wykopywanie zebrinusów, wertykulacja trawnika, wielkie odkurzanie ogodu, wiec pogoda musi byc!!!!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:49, 15 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

chyba mam taki wsadzony w przechowalniku, zrobię jutro fotkę i Ci wyślę.

Fotke czy kiscienia?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:40, 15 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
Kiscien rainbow

chyba mam taki wsadzony w przechowalniku, zrobię jutro fotkę i Ci wyślę.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:27, 15 mar 2015

Do góry
hehe, tak tu jeszcze zimowe widoki a ja dziś z córą na rolkach po parku śmigałam, jak wiatr nie zawiewał to cieplutko było.
Niefajne prognozy na przyszły tydzień zmienili i ma być wiosennie czyli ogródkowo dla wielu z nas
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:15, 15 mar 2015

Do góry
o jeju same piękności, masz silną wolę, skoro tylko runianka nabyta
A te ciemierniki... tylko wzdychać, ale ta cena - 73 PLN??? MASAKRA!!!
A obiad po takich emocjach to chyba smakował bardziej niż zwykle, co?
Tu ma być ogród :) 19:03, 15 mar 2015

Do góry
czyli mamy 4 głosy za świerkami - cieszę się bo potrzebowałam chyba utwierdzenia w swoim pomyśle.

Kasiu, cała ta część jest długa na 31 m i szeroka na 25 m - czyli 775 m2 do dyspozycji.
Z przodu i tyłu domu oraz od strony północnej już nie ma takich przestrzeni.
A Twoja działka sprawia wrażenie bardzo dużej, może to przez te różnice poziomów.
Tu ma być ogród :) 18:44, 15 mar 2015

Do góry
Kasiu, do ściany domu jest 25 m, jest to południe wokół żadnych drzew, więc mam tam patelnię, marzę o tym, żeby ten żywopłot dał trochę cienia, a druga funkcja jaką ma spełniać to zapewnienie prywatności - to ma być tak zielona ściana.
Tym bardziej, że sąsiad ma po tej stronie za płotem część rekreacyjną, trochę nietypowo, bo u niego to północna część działki, więc wyjdzie tak, że nasza część wypoczynkowa i jego będą tylko przegrodzone płotem.

Ren133 ja też na razie skłaniam się do zapełnienia całości serbami, ale z chęcią poznam opinie innych.
Na jesieni chciałam mieszać z tujami o żółtym zabarwieniu i choiną kanadyjską, ale teraz coraz bardziej odchodzę od tego pomysłu.
A widziałyście w jakimś wątku czy ktoś mieszał świerki z grabami? Czy to w ogóle dobrze by wyszło, czy bez sensu?
Tu ma być ogród :) 15:50, 15 mar 2015

Do góry
Dziewczyny
wklejam zdjęcia krawędzi działki wzdłuż strony południowej z prośbą o poradę jaki żywopłot tam zrobić.
Mam tam już posadzone 8 świerków serbskich i zastanawiam się czy do końca posadzić te świerki, czy coś wymieszać.
Podobają mi się żywopłoty grabowe, ale czy to będzie dobrze wyglądać gdyby np. posadzić środkiem graby, a na końcu znowu 8 serbów?
Zależy mi, żeby powstała ściana roślin, która całkiem osłoni nas od sąsiada.
Ta rabata jest na przeciwko okna do jadalni więc zależy mi, żeby była kolorowa i reprezentacyjna.
Na tle żywopłotu planuję RH, horensje, trawy, a jako najniższe piętro żurawki, wrzośce, trawki.
W narożniku, gdzie teraz widać poowijane rośliny myślę o zakątku brzozowym z trawami i kwitnącymi bylinami.
Dalej w stronę domu będzie miejsce na huśtawkę i sezonowo pod basen.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 12:18, 15 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kamila, ciemiernik w tej donicy wygląda przeuroczo, a nowe nabytki też dorodne.
Czytałam, że będziesz działać przy tarasie... ciekawa jestem co masz tam zaplanowane, a na jaką stronę świata wychodzi Twój taras?

Taras wychodzi jest po zachodniej stronie. W planie są tam rh 'Daniela na tle serbów, derenie 'Ivory Halo' na tle szmaragdów, bukszpanowy płotek i kuleczki i miłorząb 'Pendula'. Co posadzimy, to się zobaczy
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 11:05, 15 mar 2015

Do góry
Kamila, ciemiernik w tej donicy wygląda przeuroczo, a nowe nabytki też dorodne.
Czytałam, że będziesz działać przy tarasie... ciekawa jestem co masz tam zaplanowane, a na jaką stronę świata wychodzi Twój taras?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:04, 15 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
pomysł Any świetny, też popieram, że brzozy zygzakowato.

Cieszę się, że też Ci się podoba

Wygooglowałam sobie jarzmiankę, bo ja początkująca jestem, nie spamiętałam jeszcze tych wszystkich nazw:

http://www.zieloneprogi.pl/sprzedazroslin447.htm

Podoba mi się
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:52, 15 mar 2015

Do góry
pomysł Any świetny, też popieram, że brzozy zygzakowato.
Tu ma być ogród :) 16:32, 13 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
tak, tylko jak na przykład czytam u Ciebie o nawadnianiu to teraz się zastanawiam, czy jeszcze teraz o tym nie pomysleć, u nas niby prawie zawsze mokro, działka leży w miejscu gdzie były kiedyś łąki, ale czasami jak w lecie jest kilka tygodni bez deszczu to latam z konewką lub wężem.
Wy sami będziecie sobie rozkładać to nawadnianie czy zlecisz firmie?

Sami, ale jak nam to wyjdzie ...
Tu ma być ogród :) 16:14, 13 mar 2015

Do góry
tak, tylko jak na przykład czytam u Ciebie o nawadnianiu to teraz się zastanawiam, czy jeszcze teraz o tym nie pomysleć, u nas niby prawie zawsze mokro, działka leży w miejscu gdzie były kiedyś łąki, ale czasami jak w lecie jest kilka tygodni bez deszczu to latam z konewką lub wężem.
Wy sami będziecie sobie rozkładać to nawadnianie czy zlecisz firmie?
Mój ogród pod górkę... 15:26, 13 mar 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
super poszło!
Patrzę na ten Twój teren ze zbliżenia i stwierdzam, że roboty to tu bedzie od groma! Szykuj się

Szykuję się i trochę się bojam, ale musi być dobrze!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies