Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "molinia"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:46, 30 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

yyyyy to może faktycznie stipa jak dziewczyny proponują, niższa odmiana molinii, sesleria jesienna a może hakone ?https://www.pinterest.com/pin/553450241685137981/

Hakone na słońcu nie da rady ... i z nią chyba nie będzie efektu zwiewności ... ale stipa, molinia i sesleria ... hmm ... muszę sie nad nimi zastanowić Chyba u finki można kupić seslerię (a miałabym malutkie zamówienie u niej na szałwię to mogłabym połączyć jedno z drugim)? ... ale stipa też piękna
Zielona odskocznia 13:32, 27 wrz 2015

Do góry
Tutaj dojdą azalie japoński. Cały wjazd ma być tuja tuffet + azalia + molinia KF i iglaki w tle

Uwielbiam carexa ice dance. Ale jak dla mnie to wymaga ograniczania, bo bardzo szybko się rozrasta. U mnie rośnie między wjazdem a chodnikiem. Na wiosne zawsze go ścinam nisko i później jest piękny cały rok .
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:25, 21 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

u mnie też molinia kiepsko rośnie...mam 3szt aż i planuje właśnie wsadzić je w róże

Juzia napisał(a)

Też mam trzy
Nic nie urosła od wiosny Znów muszę jej miejsce zmienić?
Też bym chciała do róż, ale w takim stanie się nie nadaje.

A może w przyszłym sezonie florovitem ją potraktujcie? U mnie "ptasie łapki" w jednym miejscu nie chciały rosnąć, ale po nawozie ruszyły. Z kolei te co mam pod różą w donicy (wiadomo mocne nawożenie obornikiem w ciągu ssezonu niesamowicie wybujały.

babka napisał(a)
Mnóstwo róż, będzie kopanko Dobrze, że nie bierze mnie na nie

Trochę to kopanie mnie to przeraża, bo w tamtym miejscu mam straszne nierówności terenu i sporo ziemi trzeba przerzucić. Na męża nawet nie czekam, bo jak dojdzie do siebie po chorobie to już śnieg będzie leżał...
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:24, 20 wrz 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Monika, super Chopina mam 2gi rok, chyba za mocno go przycięłam, bo jakiś kurduplasty w tym sezonie. Myślę ze jak posadzisz co 80-100 cm to będzie ok
Elcie są piękne
Turzyca do cienia? Na pewno ta żółta Carex Elata Aurea. Na pewno Ice Dance radzi sobie super w cieniu. Evergold to samo. Ptasie łapki tez. Ale to są raczej niskie trawki, no może prócz 2 pierwszych. I nie wiem jak ze zwiewnością, chyba słabo bo one nie kwitną. Może molinia jakaś? stipy inne niż nasze końskie ogony?

Wysokie kwiaty biało kwitnące.. może odetki jak Kasia pisze (ale będą rzadkie, wiec nie wiem czy polecam...). Rutewka Delavaya, biała? Wypasione sprzedawał wczoraj bylinowy raj po 12 zl. Biały zawilec japoński?

Pokaz koniecznie jak robisz te rabatkę i w którym miejscu?

Kotkę potrąciło auto, weterynarz stwierdził ze może się wyliże... może... nie uśpił jej w każdym razie, wiec jest nadzieja... masakra, poryczałam się niosąc ja na rekach

ojej, Karola, co ty piszesz
strasznie sie zmartwilam kotkiem
gdzie ja znalazłas ? daleko poszła ?

jakies przeswietlenie/usg miala zrobione ? jakies obrazenia stwierdzone ?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:20, 20 wrz 2015

Do góry
Monika, super Chopina mam 2gi rok, chyba za mocno go przycięłam, bo jakiś kurduplasty w tym sezonie. Myślę ze jak posadzisz co 80-100 cm to będzie ok
Elcie są piękne
Turzyca do cienia? Na pewno ta żółta Carex Elata Aurea. Na pewno Ice Dance radzi sobie super w cieniu. Evergold to samo. Ptasie łapki tez. Ale to są raczej niskie trawki, no może prócz 2 pierwszych. I nie wiem jak ze zwiewnością, chyba słabo bo one nie kwitną. Może molinia jakaś? stipy inne niż nasze końskie ogony?

Wysokie kwiaty biało kwitnące.. może odetki jak Kasia pisze (ale będą rzadkie, wiec nie wiem czy polecam...). Rutewka Delavaya, biała? Wypasione sprzedawał wczoraj bylinowy raj po 12 zl. Biały zawilec japoński?

Pokaz koniecznie jak robisz te rabatkę i w którym miejscu?

Kotkę potrąciło auto, weterynarz stwierdził ze może się wyliże... może... nie uśpił jej w każdym razie, wiec jest nadzieja... masakra, poryczałam się niosąc ja na rekach
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 18:50, 20 wrz 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

u mnie też molinia kiepsko rośnie...mam 3szt aż i planuje właśnie wsadzić je w róże

Też mam trzy
Nic nie urosła od wiosny Znów muszę jej miejsce zmienić?
Też bym chciała do róż, ale w takim stanie się nie nadaje.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 17:28, 20 wrz 2015
Do góry
Juzia napisał(a)
A mi molinia nie chce rosnąć

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 09:29, 20 wrz 2015

Do góry
babka napisał(a)
Molinię to ja chciałam z berberysami połączyć
Nie mam pojęcia o sadzeniu róż więc Ci nie pomogę ale zdjęciami pozachwycać się i owszem Molinia i róża, będzie mega zwiewnie

Z berberysami? Takimi kulkami?
Byliny też będą te co teraz tylko w innej konfiguracji Jak uda mi się stipę wysiać z sukcesem to też tam dosadzę

Anda napisał(a)

Ładne połączenie róż z molinią. Zależy jakie róże chcesz sadzić, ale myślę, że co 1,5 m powinno wystarczyć

No właśnie mam mega problem... Bo mam zarówno róże rabatowe, parkowe, wielkokwiatowe.... w kolorze purpury, bladoróżowe i krem-cytryna-budyń.... Myślę jak to połączyć? Znasz jakiś dobry klucz doboru?

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja zrobiłam rabatkę na której mam róże okrywowe w połączeniu z rozplenicami od Ani i od Alinki I nie mam pojęcia co z tego będzie, ale może coś fajnego

Rozplenica też ładnie wyglada z różami, ale dopóki jest mała. Ona z sezonu na sezon potrafi tak przybrać, że przyćmi róże. Ja rozplenice planuje klasycznie pod brzozy

Juzia napisał(a)

Ciekawe czemu?
Ja z nią naprawdę nic nie robię... nie nawoże, nie podlewam... Ale u mnie pole było kiedyś uprawiane i chyba dość dobrą ziemię mam.

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:55, 20 wrz 2015

Do góry
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:24, 19 wrz 2015

Do góry
Molinię to ja chciałam z berberysami połączyć
Nie mam pojęcia o sadzeniu róż więc Ci nie pomogę ale zdjęciami pozachwycać się i owszem Molinia i róża, będzie mega zwiewnie
Moja codzienność - ogród Oli 21:43, 17 wrz 2015

Do góry
Hogata napisał(a)

Teaz pytania: Co to za trawka przed jeżówkami? Jakaś molinia, tylko jaka?
I czy molinię KF kupowałaś na miejsce czy wysyłkowo? Podeślij namiary jak coś

Jeżówki rosną w molinii Variegata
KF mam od Finki ale widziałam ją w lipcu w Trzebownisku, spore sadzonki po 12zł
Moja codzienność - ogród Oli 21:01, 17 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)

łał...! Olka nic więcej nie można powiedzieć, ogród perfekcyjnie poukładany. Wszystko dopracowane z taką starannością . Kiedy robisz parapetówkę w altance ?

Teaz pytania: Co to za trawka przed jeżówkami? Jakaś molinia, tylko jaka?
I czy molinię KF kupowałaś na miejsce czy wysyłkowo? Podeślij namiary jak coś

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:02, 17 wrz 2015

Do góry
Dajcie jeszcze fotke z Wami plissss. Spotkania zazdroszcze.

Czego bym nie napisla to banal. Ale dzieki Tobie i u mnie bedzie molinia i trzcinnik

Ja tez wole gracki bez kwiatow.ale u mnie juz w pelni kwitnienia i to takie roczniaki rosnace w cieniu.
Moja codzienność - ogród Oli 17:33, 17 wrz 2015

Do góry
molinia KF

proso przy warzywniku, którego urodę ciężko sfotografować

Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 10:58, 17 wrz 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie, to Molinia caerulea, łodyżki jesienią przebarwiają się.

Może być ta

To bardzo wysokie ma kłosiki ta molinia, nad wyraz wybujałe, jesienią wyglądaja ogniście......nie wiem kiedy ja zacznę rozróżniać te trawy
Angielskie ogrody i kwiatowe inspiracje - wrzesień 09:25, 17 wrz 2015

Do góry
Nie, to Molinia caerulea, łodyżki jesienią przebarwiają się.

Może być ta
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:53, 16 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Gosiu a moglabys mi jeszcze napisac jaka szeroka ta molinia rosnie? I jak gesto ja masz u siebie?

widziałam że już ci ola pomierzyła, wię odpuszczam
Nowe życie na pszczyńskiej ziemi 15:01, 16 wrz 2015

Do góry
trawnik żyje

suche placki jeszcze są

molinia szaleje

Typografia ogrodu 20:41, 15 wrz 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Piekna na obrazku

Ktos mnie tu sledzi a gdzie Molinia u Ciebie? I jaka masz odmiane?

śledzę mam molinię KF na oczkowej i zachwycam się nią każdego dnia
Typografia ogrodu 08:15, 15 wrz 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
piękna Ty

ktoś tu się w molinii zakochał ?

Piekna na obrazku

Ktos mnie tu sledzi a gdzie Molinia u Ciebie? I jaka masz odmiane?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies