Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 16:12, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, dzięki za wizualizację. Jak gęsto sadziłaś żurawki? Ma to jakieś znaczenie? Jest tam też trzmielina, to chyba trzeba ją ciąć nisko?
Pamiętam ten projekt, miało być coś na nodze, ale padło. Aż żal.

Magda. nie da się wszystkiego naraz ani kupić, ani obsadzić - na szczęście
Pozbyłybyśmy się celu

Dokładnie 3 cisy na pniu żurawki sadzone gdzieś co 30cm, na tych piczyszczonych u mnie widać. Żółte to trzmielina przycinana niziutko na taki dywan
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 16:10, 09 mar 2015

Do góry
Anusia napisał(a)

Super, ja jak na razie muszę wszysko przemyśleć i trzymać się tego co zaplanowałam

I tego się trzymajmy - ja też I jeszcze rozmnażać będę próbować co się da
Ogródek Iwony 16:01, 09 mar 2015

Do góry
Ana, dzięki za wizualizację. Jak gęsto sadziłaś żurawki? Ma to jakieś znaczenie? Jest tam też trzmielina, to chyba trzeba ją ciąć nisko?
Pamiętam ten projekt, miało być coś na nodze, ale padło. Aż żal.

Magda. nie da się wszystkiego naraz ani kupić, ani obsadzić - na szczęście
Pozbyłybyśmy się celu
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:42, 09 mar 2015

Do góry
siakowa napisał(a)
a te wszytskie "nieogrodowiskowe" kobitki którym piszczę jaki fajne prezenty dostaje: na walentynki ziemie i rozsadnik, na dzień kobiet bukszapany..patrzą na mnie dziwnie ale powoli powoli się chyba przyzwyczajają

Kasia, miałaś widzieć, jak było wesoło u mnie w pracy, jak wszystkim oznajmiłam, ze na dzień kobiet dostałam widły do gnoju

siakowa napisał(a)
gośku alez mam słoneczko i całe błekitne niebo

To oddaj trochę, bo ja już poszłam sobie z ogrodu. Zimno i pochmurno dziś u mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:33, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Ty mnie o strone w wątku pytasz???? łolaboga kobieto
nawet nie zamierzam się wysilać na odpowiedź bo to jak wygrana w lotto, nie mam pojęcia
a co potrzebujesz?

Napisałam u mnie. Jak chcesz, to możesz mi wkleić fotkę u mnie.
ana_art napisał(a)

Chodzi o tą rabatkę, wygląd do celów poglądowych jest mi potrzebny
Ogródek Iwony 11:25, 09 mar 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
No Iwonko poszalała Pani. Donice pierwsza klasa, reszta zakupów również. Wybór buszpanów O MATKO!!!!
Najbardziej uśmiałam się, z wideł i obornika, kto by pomyślał, że taki prezent może tak ucieszyć
powiedz co chciałaś odnośnie tych kulek wynajde poza wątkowo, na wątku nie pamiętam stron

Ana, nadal mam dylemat z moją rabatą przy szambie. Jest tam betonowa płyta, na której nic nie posadzę, ale zasypałam korą, jak pan wywozi szambo, to się odgarnia. Płyta ma wymiary 70x70 i jest na rabacie. Za nią posadzone są 4 hortensje Vanilia, szerokość rabaty dla nich to 1 metr za szambem, sadzone co 80 cm. Chciałam tam zostawić sedum, ale potrzebuje miejsca, którego tam na szpaler jest za mało, bo wchodzi płyta betonowa. Wymyśliłam, że zrobię tam zielone kulki bukszpanów i jakieś trawki (tylko nie wiem, czy stipa, czy inną trawkę) albo żurawki. Kulki muszę tak ustawić, aby ten pusty kwadrat betonu przykryty kora się nie rzucał w oczy. Chciałam się zainspirować twoimi kulkami
Tak to wygląda:

A tutaj z sedum, ale nie poszło po całości przez ten beton

No i zimą potrzebuję coś zimozielonego, bo rabata przy wejściu.
Ogródek Iwony 11:15, 09 mar 2015

Do góry
Resztę napiszę wieczorem, teraz lecę do ogrodu. Szkoda, że jest pochmurno
Ogródek Iwony 11:11, 09 mar 2015

Do góry
Toszka napisał(a)

Ciemne liście ciemiernika to zazwyczaj robota mrozu bez śniegu. Teraz podlej florowitem, obetnij czarne liście, bo na takich lubią choroby żerować.
Maluchy sadź w głęboko - korzenie są bardzo głębokie i dlatego dołek też głęboko trzeba zaprawić obornikiem i dolomitem dołki.

Toszko, dziękuję za dobre rady. Uwielbiam je
Pomogłaś mi w doborze miejsca.
Ogródek Iwony 11:09, 09 mar 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Jak ja Ci tego g... zazdroszczę. Ja dodaję granulowany głównie pod róże. A na co dzień kompost. Ale ja jestem wychowana u babci na wsi to potrafię docenić ten prawdziwy wiejski zapach
Zakupy zrobiłaś szalone. Napatrzeć się nie mogę

Ewa, moja siostra mieszka 100 km ode mnie. Pierwsza jej myśl, abym jej trochę przywiozła tego cudownego nawozu. Zapytałam się, w czyim samochodzie ? Pojęła, że odległość przekreśla taką możliwość
Dobrze, że granulowany jest choć w sprzedaży
Ogródek Iwony 11:06, 09 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Szaleństwa czas nastał Bardzo udane te zakupy i prezenty. Czasami w sumie dobrze, że mamy M. co panują nad nami
G. jak wiemy też jest wartościowe, chociaż mało kto to rozumie poza nami Nie zamęcz się tylko od razu na dzień dobry przy tym widłowaniu bo to jednak ciężka praca.

Ewo, będę robić tylko tyle, na ile mi moich mizernych sił starczy. Wiem, ze nie mogę się przemęczać. Dam sobie czas.
Co do zakupów, M myślał, że jestem zła na niego za to stopowanie (głównie chodziło o te kulki bukszpanowe, gotowe, których cena jest hm... trochę wysoka: 79 zł duża kulka - 1 sztuka ). Nawet bym ich nie kupiłą, za dużo teraz potrzeb jest.
Ja nie byłam zła na niego, a w duchu byłam mu wdzięczna, że jest taki Anioł Stróż
Ogródek Iwony 11:02, 09 mar 2015

Do góry
Lewku Ogrodowy, Gosiu, cieszę się z tych donic. Myślałam, ze kupię je za miesiąc. teraz w maju jeszcze parasol na taras kupimy

Łukasz, ja też za chwilę idę do ogrodu pomachać nowymi widłami, ale chyba najpierw hortensje wsadzę. Niestety jest u mnie dziś pochmurno

Reniu, róże widziałam w Carrefourze po 3 zł. Takie NN, były pnące i rabatowe. Świeża dostawa

Ewo, rozmach był raz i teraz trzeba zacisnąć pasa. Skarbonka opróżniona. W tym roku będą też inne wydatki związane z wykończeniem garażu i gospodarczego. Musze teraz już działać rozważnie. Skromnie i powoli.
Cyknę potem fotkę mojego g... Sporo go. M przygotował mi beczki na gnojówkę.
Ogródek Iwony 10:54, 09 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Rozumiem że te buksy kupiłaś w O?
Poszalałaś.
Ja szykuje moje kulkowisko i też myślę o kulkach.

Gosiu, to szaleństwo wcale nie jest komplementem. Poszło sporo pieniędzy (na szczęście część byłą odłożona przez zimę), M stwierdził, że ogród kosztuje, ale skoro chcę się bawić w ogrodniczkowanie, to muszę mieć sprzęt i na to on postawił. Stąd nożyce, areator były w planach.
Do tego doszły widły, teraz mam te same, co ty. Faktycznie w ręku najlepiej leżały. Przez weekend w dwóch różnych sklepach widzieliśmy dwie ceny na nie: 120 i 74. Ciekawe, dlaczego? Wyglądały identycznie, tylko Market był inny.
Ogródek Iwony 10:49, 09 mar 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Oczopląsu u Ciebie dostałam takie szaleństwo donice fajne Ty masz takie jasno szare fajnie ze była jakas promocja Ty masz szczęście ale buksiki zjawiskowe tak jak Twoje zakupy miłego wieczorku

Myslę, że M nie był zadowolony z zakupu donic, bo tego nie planowaliśmy. Te donice były w sferze marzeń.
Na półce stały sobie spokojnie i przy nich zaznaczona obniżka cenowa o 50%. Dlatego wzięłam poza listą zakupów. Następnego dnia M w innym ogrodniczym widział takie same i bez ceny promocyjnej, widziałam jego minę. Chyba zrozumiał, że to była okazja
Ogród na glinie 10:47, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ten motylek mnie zaskoczył. O tej porze roku?
Śliczne masz krokusy. Ja mam chyba te małe miniaturowe.

Dziękuję.
Lata sporo motyli.
Dziś będzie kolejna porcyjka krokusowych zdjęć. Może cyknę jeszcze moje wykopki, zobaczę.
Ogród na glinie 10:42, 09 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
U sąsiadki

Ten motylek mnie zaskoczył. O tej porze roku?
Śliczne masz krokusy. Ja mam chyba te małe miniaturowe.
W moim małym ogródeczku - Dorota 10:39, 09 mar 2015

Do góry
Dorotko, fajnie, ze już masz aparat. Ze zdjęć wcale nie wynika, że nie potrafisz go obsłużyć. Napisz mi, jaki ostatecznie kupiłaś
Ogród niby nowoczesny ale... 10:37, 09 mar 2015

Do góry
Kawał roboty wykonałaś
Czy rozplenicę tniesz krótko?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:30, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Agnieszko, co jest posadzone między kulkami bukszpanowymi? Czy to jest stipa, czy coś innego?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:21, 09 mar 2015

Do góry
Kasiu, stipą się nie przejmuj, daj jej czas
Kulki dostałaś? Super
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 09 mar 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, pozdrawiam poniedziałkowo.
Szukam u ciebie planu rabaty z kulkami bukszpanowymi, tej, co masz łan żurawek i żwirek przy niej. Nie mogę znaleźć. Nie pamiętam strony.
Ty mnie o strone w wątku pytasz???? łolaboga kobieto
nawet nie zamierzam się wysilać na odpowiedź bo to jak wygrana w lotto, nie mam pojęcia
a co potrzebujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies