Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 08:16, 01 maj 2024

Do góry
Makao napisał(a)
Tyle lilaków, aż mi wstyd że u siebie wcisnęłam tylko dwa

Tak, wstydź się
Masz szansę nadrobić i lilaki i derenie

Zerknij na te moje sadzonki winogron
Wydaje mi się że one są tak już wyprowadzone na 2 strony ?
To jak je dalej prowadzić ?
Czy z młodych pędów starać się zdobić kolejny poziom na 2 strony ?
Czy zagłębić je tak jeszcze prawie do miejsca rozgałęzienia a na zimę to zakopczykowac wszystko ?

Znalazłam coś takiego ale to chyba dotyczy młodych sadzonek, te moje wyglądają na starsze
April podbija las... 07:45, 01 maj 2024

Do góry
April napisał(a)

U innych tiarelki były szybsze.
Korę rozłożyłam, fajnie wygląda w deszczu. Super widok mi się z salonu otworzył na ogród.
Ja też mam ostatnio mało czasu w robocie. Niedługo nadrobimy

Jola to prawda widok z salonu masz boski ❤
W moim małym ogródeczku II 03:45, 01 maj 2024

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Zapewniam, że praca z klejem jest bardziej brudna. Mimo tego, już mam w planach sporą misę na wodę i pływającą fontannę, nie chciałam Ciebie zniechęcać wręcz przeciwnie.

Chętnie przyjrzałabym się tym pracom, jakaś fotorelacja będzie? U Ciebie zawsze urocze fotki
Za drzwiami do ogrodu... 00:52, 01 maj 2024

Do góry

Różowe tulipany okazały się być malinowe

Za drzwiami do ogrodu... 00:47, 01 maj 2024

Do góry

Za drzwiami do ogrodu... 00:38, 01 maj 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Aniu podziwiam dorodne sadzonki papryk i pomidorków .
U mnie w tym roku bidne.
Już posadzilas do szklarenki ?
Co tam działasz ogrodowo ?
Paprocie w koszu wyglądają pięknie.
Serduszka śliczna.
Moja przepadła.

Pomidory zaczęłam dziś sadzić do tunelu, ale jutro dopiero resztę, bo późno zaczęłam i nie zdążyłam ze wszystkimi. Wcześniej wysadzałam do gruntu zatrwiany, groszki pachnące, kapustę wczesną, kalarepki. Posadziłam też mieczyki i nowo zakupione lilie( ponad 30) Posadziłam też trzy borówki, bo te sadzone jesienią nie wszystkie się przyjęły. Kupione były jakieś słabo ukorzenione.
W minioną sobotę robiłam też mini rewolucję w rabacie przed domem. Wykorzystałam pomoc syna w wykopaniu dwóch iglaków i dwóch bukszpanowych kul. Ale o tym jeszcze napiszę jak skończę tam przeróbki i zrobię zdjęcia. Mam jeszcze kilka innych prac rozpoczętych, które będę teraz kontynuować, mam kilka dni wolnych też po majówce Czeka mnie jeszcze nawożenie róż , hortensji i powojników, zamówiłam nawozy im dedykowane. Bo wcześniej sypałam tylko granulowany obornik bydlęcy. Ciągle jest coś do zrobienia, ale ja w kwietniu niewiele robiłam w ogrodzie, bo praca, albo zła pogoda, albo ogólnie brak czasu i energii

Magary Dramaty z Rabaty 00:32, 01 maj 2024

Do góry
Dla Kasyi:

Żaden ósmy cud świata to nie jest, ale, tak jak pisałam wczoraj - mało czasu na decyzję miałam, ale wizję, że trzeba jedną dziurę zasłonić na sąsiedzkie widoki
Małżonek twierdzi, że pachnie cudnie Ja się nie wypowiadam w tym temacie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 00:29, 01 maj 2024

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Na owadach słabo się znam, miał ze 4 cm długości

To jest oleica
Macie fajny rustykalny ogród i szklarenka też Wam fajna wyszła, a moja ciągle w planach
Dębowe zakątki 00:21, 01 maj 2024

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cudny ten klon Beni Maiko, taka żarówka czerwieni na wiosnę w ogrodzie

Aniu czy to naprawdę Beni Maiko. U mnie jeszcze nie wypuścił liści zawsze później wypuszcza.

Z tym stawem to rzeczywiście robota ziemska. Jaka radość, że już zrobione. Widzę, że wodę na puszczacie czy to jakiś potok przepływa. Jeszcze parę dni i wszystko w stawie się wyciszy. Posadz lilie wodne, tatarak widzę masz. Dobra roślina jest irys żółty oczyszcza wode.

My będziemy robić porządki w przyszłym tygodniu. Może się woda nagrzeje.
Ogródek Gosi 00:13, 01 maj 2024

Do góry
Ogródek Gosi 00:12, 01 maj 2024

Do góry

W ramach dostosowywania ogrodu do zmian klimatu zakupiłam w tym roku lepnicę. jestem bardzo ciekawa jak sobie poradzi

Ogródek Gosi 00:10, 01 maj 2024

Do góry

Magleska napisał(a)
Gosia plan masz mega ambitny -faktycznie ,nie ma czasu poleżeć

tulipany masz cudne ,w ogrodzie coraz więcej kwiecia ,no ślicznie jest

Na emeryturę Ci się marzy hmm -w sumie mi też -nie nudzę się w domu ,ale jeszcze trzeba trochę popracować ....ale co znam babki na emeryturze ,to żadna też nie ma czasu na nic

Magda, wiem, że emerytki zawsze mają za mało czasu. To chyba wynika ze spowolnienia ruchów, bo wtedy nic Cię nie goni. Robisz wszystko wolniej.
Widzę to po koleżance. Jola może zaświadczyć. Jeździłyśmy swego czasu razem na różne wyjazdy ogrodowe.
Jola obeszła wszystko biegiem, Koleżanka była w połowie, a ja biegałam między Jolą i koleżanką.
Koleżance nigdy się nie spieszyło, zawsze miała czas. My, z Jolą, kobiety pracujące łapałyśmy czas, zawsze bieg.
I ja właśnie marzę o takim luzie.
A mam już bliżej niz dalej

Joku napisał(a)
Święta prawda, ja emerytka i też czasu nie mam .
Plany na ten tydzień masz bardzo bogate.

Jolu, zapisałam już Magdzie o tej emeryturze.
Mimo wszystko wolałabym chyba nie mieć czasu w taki sposób jak Ty.
Ale jeszcze mi troszeczke brakuje, więc nie wiem, co będe myślała za parę lat

Alija napisał(a)

Gosiu, bardzo ambitne plany towarzysko-ogrodowe na majowy weekend, trzymam kciuki za ich realizację.
Jeśli chodzi o emeryturę, to nie chcę Cię zmartwić, ale z tym czasem wcale nie ma szału.
Przynajmniej ja mam takie doświadczenia z emeryturą, czasu nie mam, ale jest dużo więcej spokoju.

Ala, no własnie o ten spokój mi chodzi. A najbardziej o to, żeby nie musiec wstawać z budzikiem, tylko kiedy się obudzę.
Teraz moim największym problemem jest wstawanie rano do pracy. Potem sie rozkręcam, ale ranki to dla mnie koszmar.

LIDKA napisał(a)
Planer na weekend zapełniony po brzegi. Też mi się marzy emerytura. Ale to jeszcze jakieś 11 lat i 10 mcy i kilka dni.

Takich pomocowo-sąsiedzkich stosunków trochę zazdroszczę. Fajnie tak z kimś coś porobić razem a potem smażyć kiełbaski.

Gosia roślinki cudne, rabaty gęste bardzo. U mnie też jeszcze kwitną tulipany.

Sąsiadów mam super. Mamy nawet porobione furtki między sobą. Razem świętujemy, chodzimy na kijki, gotujemy, pomagamy w różnych chwilach.
Tak mamy z tymi najbliższymi, ale cała ulica jest super. Mamy z nimi dobre relacje.

Gosialuk napisał(a)
Gosia śliczne kadry z ogrodu. A z tym leżeniem, to mam tak samo. No nie ma kiedy. Teraz taki intensywny czas na przesadzanie. Fajnie, że tak towarzysko spędzasz weeken. Ciekawa jestem twoich wrażeń z wizyty u Aprilka. Czuję, że będzie super przyjemnie.

Gosiu, ja z Jolą znam się od lat. Razem jeździłyśmy na różne ogrodowe wyprawy. Odwiedzam ją kilka razy w roku. Jestem zachwycona jej ogrodem. W realu wygląda lepiej niż na zdjęciach.
Spotkanie na pewno bedzie super

mrokasia napisał(a)
Gosia, po Aprilku zapraszam do mnie gdybyś miała cza i chęć .

Kasiu, jeśli pozwolisz, to wolałabym przyjechać do Ciebie na spokojnie. Już czuję, że Twój ogród będzie kolejnym, który chciałabym odwiedzać regularnie. Dlatego pierwszą wizytę chciałabym odbyć nie na chybcika.
Chyba, że sytuacja jakoś inaczej się rozwinie. W dodatku będe też z Isią. Nie wiem co ona na to.

Pierwszy dzień majówki przebiegł zgodnie z planem. Jestem okadzona dymem z ogniska.
Były kiełbaski, śpiewy, patrzenie w gwiazdy.
Dzisiaj też po raz pierwszy uruchomiłam podlewanie. Na rabatach jest strasznie sucho. Ten wiatr wszystko wysusza. Trawnik jeszcze się trzyma. Podlewam go jak już naprawdę jest skwar.
Zapowiadali wcześniej deszcz na niedzielę, ale widzę, że prognozy się zmieniły.
Wiosną było aż nazbyt dużo deszczu, teraz czuję, że będziemy go wypatrywać.
Ogród z zegarem 23:56, 30 kwi 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)

Aga, serio płotek jest dla psiaków przeszkodą??? One nie są skoczne?
Swoją drogą żal psiaka - po minie widać, że smutek wielki nosi w sobie

P.S. Grill na tarasie - cenna uwaga, napisz jeszcze gdzie lodówka z zimnymi napojami będzie Chleb i sól możesz sobie darować
Do raju daleko - u Ewy 23:50, 30 kwi 2024

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Tulipki masz imponujące, a co to za ciekawa kolorystycznie odmiana?
Dębowe zakątki 23:20, 30 kwi 2024

Do góry
i jest już spory staw
Wierzbę plączącą straciłam. Nic niwą młodą posadzę w innym miejscu . Na środku tylnej strony brzegu stawu
Znowu jeszcze równanie, zasiewanie nowej trawy, grodzenie inne będzie.
I czekanie, kiedy woda się napełni i wokół będzie ładniej

Dębowe zakątki 23:12, 30 kwi 2024

Do góry
Dziś z mężem miałam pracowity dzień .
Był staw, Rybki też są. Ale coś się pomyślało nam, że za mały itp. I bum ,,pracy oczyszczania z tyłu terenu . a jeszcze teraz przed nami znowu masę pracy
Rano było tak

I bum...
nowe prace
Dębowe zakątki 22:53, 30 kwi 2024

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Klonik bardzo ładny. Zresztą inne roślinki również. Nie doczytałam jak z ręką - już ok?
Fajne takie odwiedziny w zaprzyjaźnionym ogrodzie. Dobrze kojarzę, że to historia ogrodu z rowem? Ten wątek przeczytałam jeszcze zanim się zalogowałam na ogrodowisku.
Strat mrozowych współczuję, na szczęście nie poszło po całości.

A dziękuję. Bardzo lubię ten klonik.
Mam jeszcze młody klon atropurpureum ale jeszcze stoi w doniczce. Jeszcze nie wiem , gdzie go posadzę
Hmm działa i wiosna to najlepsza rehabilitacja na rękę również. Czasami za boli, ale pracuje ogrodowo . Za dużo tyłów miałam bo w marcu i na początku kwietnia troszkę tylko robiłam.
Fajnie, że mamy otwarte koleżanki ogrodowe i można się spotkać i pozachwycać innym ogrodem
Tak, tak to ten ogród Bęatki. Wcześniej tu była bardziej aktywna i to historia ogrodu z rowem teraz jest Ogrodowe skarby i bardziej na YouTube
Straty przymrozkowe nie są wielkie. Szkoda mi kielichowca i kwiatów drzewek owocowych. ale nie wszystkie przymarzły.

Powojnik tuż , tuż

I nowy rozchodnik

Dębowe zakątki 22:43, 30 kwi 2024

Do góry
zawitka napisał(a)
Zapisałam sobie nazwę tego klona jest ładny

Cudny ten klon Beni Maiko, taka żarówka czerwieni na wiosnę w ogrodzie

Na skraju Puszczy Bydgoskiej 21:56, 30 kwi 2024

Do góry
Sylvatika napisał(a)

Mam nadzieję, że odżyje bidulka …,

Przepiękna ta Genie, nie dziwię się, że nie mogłaś się jej oprzeć. Szkoda, ze mróz ją uszkodził, ale trochę się nią nacieszyłaś, a ona na pewno sobie poradzi i za rok znów będzie czarować wspaniałymi kwiatami.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 21:46, 30 kwi 2024

Do góry
Niektóre lilaki w rozkwicie a niektóre dopiero zaczynają
Krasawica

Prawdopodobnie Pamięć o Wawilowie

Carpe diem

Znamya lenina

Charles joly

Michael Buchner

Być może President Grevy

Lilak hiacyntowy ESTHER STALEY

Masena

Nn

Cudny Nn

Mme Lemoine
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies