Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:03, 04 wrz 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:01, 04 wrz 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:57, 04 wrz 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:55, 04 wrz 2019

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:52, 04 wrz 2019

Do góry
Madzia zobacz

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:50, 04 wrz 2019

Do góry
Iwonka mi dzisiaj powiedziała, ze mniej mnie na forum ostatnio
To z kilku powodów, jednym jest walka w ogrodzie, drugim wychowywanie czworonożnego psiego dziecka, trzecim koszmarne problemy z zasięgiem neta ostatnio.....no ale może to ta plazma ze słońca jest winna nie wiem.
Strasznie długo zajmuje mi wrzucenie jednej fotki przez to, ale postaram się Wam coś pokazać co w ogrodzie teraz
Słabe światło, ale i tak widać jak pięknie Kimono powtórzyła kwitnienie....w zasadzie kwitnie cały czas

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 22:30, 04 wrz 2019

Do góry
Mazan napisał(a)
Basia3012

Szkoda, że nie pokazałaś przekroju odciętych pędów. Z fotek wynika, że to może być werticilioza, ale podobnie wygląda infekcja innymi grzybami - zamieranie pędów czy fuzarioza. wszystkie są czynnikami - sprawcami chorób odglebowych.
Zastosuj Magnicur Energy najpierw do oprysku, a do podlania Aliette. Po dwóch tygodniach odwrotnie: Magnicur do podlania Aliette do oprysku. Jednak może już być za późno.

Pozdrawiam

Walerku, dzisiaj odłamałam więdnące pędy jednej hortensji. przesyłam zdjęcia. Czy potwierdzają się Twoje przypuszczenia co do chorób odglebowych?
I jeszcze drugie pytanie mam. Jeśli zechcę posadzić w to miejsce nową hortensję to czy powinnam jakieś zabiegi wykonać? Będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam serdecznie.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:25, 04 wrz 2019

Do góry
mrokasia napisał(a)
Ok, uwaga, wrzucam swoje bazgroły . Zakreskowane to rabaty .
Założenie jest takie, że po pierwsze basenu ma nie być widać z tarasu. Po drugie - chcę mieć trawiaste alejki i rabaty, których nie widać od razu jak na dłoni. Żeby można było sobie pójść w prawo albo w lewo albo środkiem. Narysowałam też przy altanie przejście do furtki, którą chcemy umieścić w ogrodzeniu od drogi. Być może to przejście będzie trawiastą alejką albo ścieżką z płyt w rabacie.
Ten kwadracik przy ognisku to jakiś chochlik, nie zwracamy na niego uwagi.

I co o tym myślicie???

hmm nie jest zle chociaz mnie dalej zgrzyta ten warzywniak i domek ogrodnika od wschodu a nie przy kompostowniku. pewnie tak jest wygodniej jak sie w ogrodzie pracuje, pod reka wszystko. jak musi tam byc to jednak dalabym go bardziej w głebi pod ogrodzeniem a przed nim rabate. mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi, zeby on nie byl taki na froncie. to samo altana. w poprzednim ogrodzie altane dalam w glebi rabaty a przed nia zrobilam rabate zapraszajaca okalajaca, z chodniczkowo zwirowym wnetrzem, byla wtopiona w zielone.
Pszczelarnia 22:20, 04 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
O! Jest i Lidka z sąsiedniego powiatu, i Marta zza oceanu i Agnieszka Marcowa, a nawet Wendy - dla Was mili goście, taki zwyczaj w ogrodach: ogrodnik, właściciel w dzbanuszkach, fiolkach etc. pokazuje, co obecnie kwitnie:

Fajny zwyczaj

A propo rozważań o osiach widokowych (tutaj) i nowym sąsiedztwie (gdzie indziej), wczoraj w trakcie powrotu z pracy, doszliśmy z M. do tego, że nasze osie widokowe, będą świetnym podglądaczem dla potencjalnych nowych sąsiadów, bo niczym żeśmy się nie zasłonili na ich końcach.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:16, 04 wrz 2019

Do góry
Ok, uwaga, wrzucam swoje bazgroły . Zakreskowane to rabaty .
Założenie jest takie, że po pierwsze basenu ma nie być widać z tarasu. Po drugie - chcę mieć trawiaste alejki i rabaty, których nie widać od razu jak na dłoni. Żeby można było sobie pójść w prawo albo w lewo albo środkiem. Narysowałam też przy altanie przejście do furtki, którą chcemy umieścić w ogrodzeniu od drogi. Być może to przejście będzie trawiastą alejką albo ścieżką z płyt w rabacie.
Ten kwadracik przy ognisku to jakiś chochlik, nie zwracamy na niego uwagi.

I co o tym myślicie???
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:48, 04 wrz 2019

Do góry
Kasiu u nas tez jest duzo akich firm, najblizza 20 km od nas. Poznalismy niedawno taka mila osobke, ktora sama robi Em i ja od niej bede kupowac. Zna sie dosc dobrze i zawsze o wszystko mozemy wypytac.Sama ma tez owce wiec to dobre zrodlo informacji

urlopowo wspominkowo

Moja działka na Dębowym Lesie 21:47, 04 wrz 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Nie wiem Aniu, może ze trzy mają po jednym pączku chyba im u mnie nie dobrze.

Ja jak sadziłam swoje ( nie pod każdą bulwkę) ale w większości dałam kilka granulek obornika kurzęcego.Taki miałam.A później tez ze 2 razy nawozem podlałam.
I kwitną obficie
Dalia Little Tiger

Coralio Furioso

dahlia Yamabiraki
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 21:39, 04 wrz 2019

Do góry
MonikA napisał(a)
Pogrupowałabym trochę te roślinki np tak, jeżówki wokół drzewa na średnim piętrze, a niżej wypełniłabym niższymi, daniki też jeszcze malutkie więc mogą się chować.

Moniko roślinki już posadziłam ale dziękuję bardzo za plan
Jutro cyknę fotki to ocenisz jak wyszło

Jeżówki posadziłam dokładnie tak jak na Twojej propozycji żurawki trochę inaczej wiesz tam jest trochę ciasnoty i tak nie wiem czy za blisko jedno drugiego nie posadziłam

Mam tam jeszcze miejsce taką dziurę że nie wiem co tam pozmieniać i co posadzić

Jutro obfocę wszystko

Uściski
Przerabianie ogródka pod swój gust 21:36, 04 wrz 2019

Do góry
Grzesiek

Zaskoczyly mnie jarzmianki- kwitna drugi raz, wszystkie.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:21, 04 wrz 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Dyńki ekstra u mnie żadna z ośmiu dalii nie zakwitła

Dyńki rosną.
Oj , a czemu ci żadna dalia nie zakwitła ??A pączki mają ?
Ja jeszcze czekam na 2 .A mam ich 14.Ale na wiosnę jeszcze sobie ich dokupię.

Dalia Tribune's Nancy i Dalia dekoracyjna Bodacious

Dalia La Gioconda

Mój ogrodowy pamiętnik 20:57, 04 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Wywaliłam dzisiaj tawułki. Cały rok są mniej więcej takie a nawet gorsze i ciągle trzeba je obskubywać. A kwitły prawie wcale. Posadzę jeżówki Real Green. Mam nadzieję, że to będzie dobra zmiana .

Jakis czas temu mamie oddałam tawułki ,bo u mnie patelnia i miały przyschnięte liście....w tym roku też jej kiepsko rosły i miała je wywalić

A zmiana na jeżówki to super zmiana
Mój ogrodowy pamiętnik 20:54, 04 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Już ostatnio mówiłam, że nie będę zamawiać przez internet ale co począć jak nie ma czasu na jeżdżenie po szkółkach a jak się jeździ to i tak nie ma gwarancji kupienia tego co się chce.
Ale potem przychodzi paczka z poprzewracanymi roślinami i brakiem ziemi w doniczkach . Pierwszy raz widziałam żeby kijki zabezpieczające były wbite w poprzek doniczek.
Posadziłam do ziemi ale licho ta sadzonka wyglądała więc nie wiem czy się przyjmie.

Jeżówki na szczęście wyglądały względnie.

O kurczę
Mi dziś wysłali lilaki Palibin,mam nadzieję,że przyjdą całe,bo w dużych donicach mają być

Na pewno się przyjmie,teraz ochłodzenie i deszcze podają
Mój ogrodowy pamiętnik 20:47, 04 wrz 2019

Do góry
Wywaliłam dzisiaj tawułki. Cały rok są mniej więcej takie a nawet gorsze i ciągle trzeba je obskubywać. A kwitły prawie wcale. Posadzę jeżówki Real Green. Mam nadzieję, że to będzie dobra zmiana .

Moja bajka 20:38, 04 wrz 2019

Do góry
Lubię ten duet krzewuszka Monet i tapaproć, Metallicum, czy jakoś tak?

fajnie się ten przetacznik zgrał z brunnerami
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies