Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:17, 25 cze 2013

Do góry
Szalona jesteś Jeszcze budowlanych zmian nie skończyłaś, a już następne - w nasadzeniach robisz Kobieto, skąd Ty masz tyyyyle energii??? Wyślij trochę kurierem, ale tak ekspresem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:14, 25 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Madżen, jako że nie wyrabiam z czytaniem i jak nic przegapiłam cosik, o co chodzi z korą, co zakryłaś? aaaaa?

Odpowiem za Madżen, bo dzięki Jej radom od roku robię to samo (jak sie da): korą przykrywamy odpadki po ciachaniu roślinek, wtedy jest zbędne mozolne ich zbieranie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:11, 25 cze 2013

Do góry
Lukas napisał(a)
Ale szkoda roślin, katalpy i brzozy dadzą radę. Szkoda rabaty żwirowej. Jak tak patrzę to, aż w sercu ściska...

Mnie też, zwłaszcza jak sobie pomyślę o kwocie potrzebnej na rośliny zamienne i ilości pracy z tą wymianą...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:10, 25 cze 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
kurcze marnie, a ja dzisiaj rozpaczałam bo róże mi troszkę połamało... jeśli chodzi o serby i buczka, IPO był teraz u Ciebie? dziwnie to wygląda?

IPO był rok temu - generalnie mokro i jeszcze raz mokro, nawadnianie niepotrzebne, poza trawnikami
Na serbach i buku kazał szukac szkodnika (w pniu) ale jak już pisałam wcześniej - nic nie znalazłam. Gdybym znalazła, przynajmniej byłaby nadzieja na odratowanie serbów, bo buk jest już martwy.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:05, 25 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga robala metodą oklaskową szukałaś? Nad parasolem?
Odwierty świdrem trzeba zrobić.....
Ja się boję corki pytać co u nas... A na dodatek zaczęli wkopywać krawęzniki przed bramą wjazdową.... Powódź na całego...

Metodą oklaskową nie... A widzisz, jak to dobrze pożalic się na forum - pocieszą, doradzą, tylko najgorsza jest ta nowa nadzieja, znowu wyjdę na głupią córkę...
Ale jaką będziesz miec drogę za to! I w końcu przestaną się okna kurzyc
Ogród Sylwii od początku cz.II 22:03, 25 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

No i czemuż tak daleko jestem i do mnie jakieś niepotrzebne roślinki nie pouciekają
A tak w ogóle, to jakie roślinki eksmitujesz i za co?

Te co uciekają już mają zaklepanych właścicieli będę się kręcić przy rabacie z tulipanowcem
A za co ??? a za żywota .... będą zmiany w nasadzeniach ale jeszcze nie teraz

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:59, 25 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
nieeeee tylko nie zima .... jeszcze mnie lato nie zdążyło znudzić ale już wrzę na samą myśl .... oby zdążyć z wykończeniem
Jutro o ile pogoda dopisze wykopki .... czyli roślinki co niektóre uciekają do moich serdecznych koleżanek i robię sobie porządeczki na rabatach .... buziaki Malkulku

No i czemuż tak daleko jestem i do mnie jakieś niepotrzebne roślinki nie pouciekają
A tak w ogóle, to jakie roślinki eksmitujesz i za co?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:57, 25 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Z nieczasowością Danusi to dla nas dobra wiadomośc Nawet nie zaczęłam jeszcze ciachania...
Ale że co??? Że Ty - leniwa??? Ale kokietujesz Rozumiem, że to takie cwiczenia przed jakimiś negocjacjami z M. ?

To samo pomyślałam . Kokietka z Madżen.
Miłego odpoczynku.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:54, 25 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Skoro Danusia nieczasowa jest ( z cięciem bukszpanów) to my maluczcy nie musimy się stresować

Ja jestem z natury leniwa ale lubię porządek, więc kora jest dla mnie idealnym rozwiązaniem, przykrywa niedoskonałości

Z nieczasowością Danusi to dla nas dobra wiadomośc Nawet nie zaczęłam jeszcze ciachania...
Ale że co??? Że Ty - leniwa??? Ale kokietujesz Rozumiem, że to takie cwiczenia przed jakimiś negocjacjami z M. ?
Ogródek Agam 21:53, 25 cze 2013

Do góry
Asisko_2005 napisał(a)
agam musze zapytać, czy Twoje Twinsy, to parka i mają około 8 lat? bo nick znam z innego forum-dzieciowego

Ależ Ty masz pamięć. Forum dzieciowe? Ileż to czasu minęło. Bliźniaki-parka za miesiąc kończą 9 lat No ja po nicku nie poznaję niestety, ale już lecę do Twojego ogródka, może znajdę jakiś trop

Wieloszka dopalaczy zero Kupuj i sadź, masz wielki ogród, dla takiego cudeńka miejsce na pewno znajdziesz.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:48, 25 cze 2013

Do góry
Gabrysiu, Julita dzięki za pocieszenie

Konstancja30 napisał(a)
serby się zwyczajnie - nie zachowały ... a jak ktoś lub coś nie umie siem zachować czeba wyciepać ... im będzie głupio - przymajmniej powinno a Ty się uspokoisz jak dziury zapełnisz ... bo nie ma siem co łudzić ... dziury też nerwancję powodują ... Aga buziam ... fiem fiem zdrowego serba to z tego nie będzie ... no chyba, ze z tą partenogenezą to nie ściema )))))

Nie sądziłam, że się jeszcze dziś tak uśmieję Ściemniona partenogeneza rozłożyła mnie na łopatki!

aga_k napisał(a)
Aga od razu mówię, że się na tym nie znam ale mam dwa serby, które posadziłam w najbardziej podmokłym i gliniasty miejscu jaki miałam w ogrodzie (bo na tamten czas tylko tam mogłam je jeszcze upchnąć ) rosły tam dwa sezony i nic im nie dolegało, to bardziej wygląda jakby jakiś robal je dopadł ??

Aga, fachowiec też kazał szukac robala, ale NIC nie znalazłam, oglądałam je już kilka razy, z każdej strony... Ale co mi szkodzi jutro jeszcze raz obejrzec
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:39, 25 cze 2013

Do góry
Oj mnie też się dzisiaj ckliwie zrobiło na wspomnienie soboty... I człek taki rozdarty tam był na sztuki - bo i pogadac ze wszystkimi chciał i wszystko zobaczyc też... W efekcie i w jednym i drugim temacie czuję się nieusatysfakcjonowana Widoki mogę nadrobic fotkami, a pogaduchy uskuteczniac wirtualnie, ale to przecież nie to samo... Iza! Musimy nadrobic te niedoptrzenia/niedogadania Buziak!

Fotki nie są wysokich lotów, ale daję z dobrodziejstwa inwentarza

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:27, 25 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Mam fachowca od chorób i szkodników roślin. To niestety zbyt mokre i gliniaste podłoże.

buuu to każdy następny zachowa się tak samo...dużo ziemi musiałabyś wsypać pod takiego serba....hmmm
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:21, 25 cze 2013

Do góry
Irenko, jesteś niesamowita Wytknąc palcem chwasty w zacnych ogrodach angielskich...
Zdjęcia z Waligórą super - urocza z Was para
Ogród Dominiki 21:20, 25 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No popatrz, nie chciały te idealne bukszpany uciec do mnie A tak ładnie wołałam taś-taś
Nie ma zmiłuj się niestety - wobec chwastów wszyscyśmy równi

Ogród Dominiki 21:15, 25 cze 2013

Do góry
No popatrz, nie chciały te idealne bukszpany uciec do mnie A tak ładnie wołałam taś-taś
Nie ma zmiłuj się niestety - wobec chwastów wszyscyśmy równi
Ogródek Agam 21:12, 25 cze 2013

Do góry
agam napisał(a)
Wieloszka znalazłam zdjęcie perukowca z października 2007.

Łooo matko! Taki maleńki był??? Jakieś dopalacze mu zapodajesz No i teraz ma wybornie skomponowane towarzystwo na rabacie, a tu taki sam jak palec był
Podoba mi się ten okaz bardzo
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:04, 25 cze 2013

Do góry
JulkAd napisał(a)
A pytałaś Danusi co może być serbom?

Mam fachowca od chorób i szkodników roślin. To niestety zbyt mokre i gliniaste podłoże.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:02, 25 cze 2013

Do góry
aga_k napisał(a)
Aga, brzoza sobie poradzi nie ma co jej na straty spisywać, katalpy też, podsyp lepszej ziemi tak jak piszesz, paliki nie tyle grubsze co dłuższe wkopać głęboko, u siebie po ostatniej ulewie wymieniałam paliki na ponad 3 metrowe z czego metr w ziemię, jest zdecydowanie lepiej. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wkrótce skończą się te anomalia pogodowe

Dokładnie tak muszę zrobic, ale dziś jestem wściekła i rozgoryczona... Przeczytam Twój wpis od nowa jutro, jak humor wróci Dzieki Aguś!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:00, 25 cze 2013

Do góry
Sebek oby chciały rosną po czymś takim.

Marzenko, Julita dalej pada i wieje, choc już nie tak mocno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies