Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 21:39, 25 cze 2013

Loosiuu napisał(a)
Syla ale Ci anabelki wysokie wyrosły Klony nawoziłaś jakoś, bo takie gęściutkie się zrobiły? Te ogrody zimowe jak dostaną okna jeszcze to będzie bajka!!!

hortensje dostały magiczną siłę .... kloniki również .... Ten czerwony zostanie posadzony przy ścianie wodnej .... zadołowany jest razem z kulasami z cisa w donicach i czekają na przeprowadzkę
Syla 21:43, 25 cze 2013

Bogda napisał(a)
Zgłaszam się na ochotnika do mycia tych okiensobie będę miałą bliżej żeby się ogrodem zachwycać

No co Ty ... Goście u mnie jedynie kawkę piją .... choć jutro mam gości i mi pomogą w ogródku jak pozwolą to im fotkę zrobię
Magda70 21:47, 25 cze 2013

aga_k napisał(a)

Koniecznie trzeba powiększyć Coś wymyślimy, najwyżej jakiegoś sąsiada wyeksmitujemy

Jak jesteście takie dobre w eksmitowaniu sąsiada to zapraszam do mnie...też by mi się przydała większa dzialka
Borbetka 21:48, 25 cze 2013

Syla napisał(a)

Posadzone są dwie odmiany .... te z większymi liśćmi patrz od lewej to Beaujolais te z mniejszymi listkami na prawo patrz to Encore Rosną na słońcu ... mało cienia mają dlatego w suche dni mus podlewać ... Teraz nie muszę bo leje

Normalnie mi miejsca brak na Kuby zabawki .... no ale nie mogę mu tego zrobić .... trampolinka fajnie , że można przemieścić ... gorzej z basenem , który musi być wkopany ze względu na spadek terenu .... nie wspomnę o zjeżdżalni

Ta trudnosłowna nazwa żurawki, jak wrzuciłam w Googlu, to zupełnie blady kolor ma, a u Ciebie taka ładna, kontrastowa jest. Upasione są nieźle .
Matka 21:48, 25 cze 2013

Magda70 napisał(a)

Jak jesteście takie dobre w eksmitowaniu sąsiada to zapraszam do mnie...też by mi się przydała większa dzialka

ja się mogę zamienić
Syla 21:51, 25 cze 2013

Borbetka napisał(a)

Ta trudnosłowna nazwa żurawki, jak wrzuciłam w Googlu, to zupełnie blady kolor ma, a u Ciebie taka ładna, kontrastowa jest. Upasione są nieźle .

bo teraz mają dużo cienia i dużo wody .... jak przyjdą afrykańskie upały to będzie bledsza zdecydowanie
Syla 21:53, 25 cze 2013

Magda70 napisał(a)

a to jeszcze nie wiadome czy się uda
Gabrysia_ 21:53, 25 cze 2013

Dzięki kochana
...tylko u mnie jest problem w szkółkach z nazewnictwem żurawek niestety...zazwyczaj znajduję napis - "żurawka"
Nawet trawki kupiłam w dwóch różnych szkółkach z innymi nazwami ,a wyglądaja tak samo,tylko sadzonki wielkością się różnią!
...i bądz tu człowieku mądry!
Syla 21:58, 25 cze 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Dzięki kochana
...tylko u mnie jest problem w szkółkach z nazewnictwem żurawek niestety...zazwyczaj znajduję napis - "żurawka"
Nawet trawki kupiłam w dwóch różnych szkółkach z innymi nazwami ,a wyglądaja tak samo,tylko sadzonki wielkością się różnią!
...i bądz tu człowieku mądry!

Tak to już jest ..... również został mi sprzedany niewłaściwy towar kiedyś tam .... choć kolor listków się zgadzał to nie były te wrzoście które chciałam nabyć a kupiłam ich wówczas 70 szt .... oj jak bolało ....

Choć teraz jak jadę do szkółek to sobie nazwę danej rośliny na miejscu sprawdzam w internecie
Wieloszka 21:59, 25 cze 2013

Syla napisał(a)
nieeeee tylko nie zima .... jeszcze mnie lato nie zdążyło znudzić ale już wrzę na samą myśl .... oby zdążyć z wykończeniem
Jutro o ile pogoda dopisze wykopki .... czyli roślinki co niektóre uciekają do moich serdecznych koleżanek i robię sobie porządeczki na rabatach .... buziaki Malkulku

No i czemuż tak daleko jestem i do mnie jakieś niepotrzebne roślinki nie pouciekają
A tak w ogóle, to jakie roślinki eksmitujesz i za co?