Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Konstancja30 21:19, 25 cze 2013

serby się zwyczajnie - nie zachowały ... a jak ktoś lub coś nie umie siem zachować czeba wyciepać ... im będzie głupio - przymajmniej powinno a Ty się uspokoisz jak dziury zapełnisz ... bo nie ma siem co łudzić ... dziury też nerwancję powodują ... Aga buziam ... fiem fiem zdrowego serba to z tego nie będzie ... no chyba, ze z tą partenogenezą to nie ściema )))))
JulkAd 21:27, 25 cze 2013

Wieloszka napisał(a)

Mam fachowca od chorób i szkodników roślin. To niestety zbyt mokre i gliniaste podłoże.

buuu to każdy następny zachowa się tak samo...dużo ziemi musiałabyś wsypać pod takiego serba....hmmm
aga_k 21:36, 25 cze 2013

Aga od razu mówię, że się na tym nie znam ale mam dwa serby, które posadziłam w najbardziej podmokłym i gliniasty miejscu jaki miałam w ogrodzie (bo na tamten czas tylko tam mogłam je jeszcze upchnąć ) rosły tam dwa sezony i nic im nie dolegało, to bardziej wygląda jakby jakiś robal je dopadł ??
Lukas 21:46, 25 cze 2013

Ale szkoda roślin, katalpy i brzozy dadzą radę. Szkoda rabaty żwirowej. Jak tak patrzę to, aż w sercu ściska...
Wieloszka 21:48, 25 cze 2013

Gabrysiu, Julita dzięki za pocieszenie

Konstancja30 napisał(a)
serby się zwyczajnie - nie zachowały ... a jak ktoś lub coś nie umie siem zachować czeba wyciepać ... im będzie głupio - przymajmniej powinno a Ty się uspokoisz jak dziury zapełnisz ... bo nie ma siem co łudzić ... dziury też nerwancję powodują ... Aga buziam ... fiem fiem zdrowego serba to z tego nie będzie ... no chyba, ze z tą partenogenezą to nie ściema )))))

Nie sądziłam, że się jeszcze dziś tak uśmieję Ściemniona partenogeneza rozłożyła mnie na łopatki!

aga_k napisał(a)
Aga od razu mówię, że się na tym nie znam ale mam dwa serby, które posadziłam w najbardziej podmokłym i gliniasty miejscu jaki miałam w ogrodzie (bo na tamten czas tylko tam mogłam je jeszcze upchnąć ) rosły tam dwa sezony i nic im nie dolegało, to bardziej wygląda jakby jakiś robal je dopadł ??

Aga, fachowiec też kazał szukac robala, ale NIC nie znalazłam, oglądałam je już kilka razy, z każdej strony... Ale co mi szkodzi jutro jeszcze raz obejrzec
Madzenka 21:57, 25 cze 2013

Aga robala metodą oklaskową szukałaś? Nad parasolem?
Odwierty świdrem trzeba zrobić.....
Ja się boję corki pytać co u nas... A na dodatek zaczęli wkopywać krawęzniki przed bramą wjazdową.... Powódź na całego...
ana_art 21:57, 25 cze 2013

kurcze marnie, a ja dzisiaj rozpaczałam bo róże mi troszkę połamało... jeśli chodzi o serby i buczka, IPO był teraz u Ciebie? dziwnie to wygląda?
Wieloszka 22:05, 25 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Aga robala metodą oklaskową szukałaś? Nad parasolem?
Odwierty świdrem trzeba zrobić.....
Ja się boję corki pytać co u nas... A na dodatek zaczęli wkopywać krawęzniki przed bramą wjazdową.... Powódź na całego...

Metodą oklaskową nie... A widzisz, jak to dobrze pożalic się na forum - pocieszą, doradzą, tylko najgorsza jest ta nowa nadzieja, znowu wyjdę na głupią córkę...
Ale jaką będziesz miec drogę za to! I w końcu przestaną się okna kurzyc
Wieloszka 22:10, 25 cze 2013

ana_art napisał(a)
kurcze marnie, a ja dzisiaj rozpaczałam bo róże mi troszkę połamało... jeśli chodzi o serby i buczka, IPO był teraz u Ciebie? dziwnie to wygląda?

IPO był rok temu - generalnie mokro i jeszcze raz mokro, nawadnianie niepotrzebne, poza trawnikami
Na serbach i buku kazał szukac szkodnika (w pniu) ale jak już pisałam wcześniej - nic nie znalazłam. Gdybym znalazła, przynajmniej byłaby nadzieja na odratowanie serbów, bo buk jest już martwy.
Wieloszka 22:11, 25 cze 2013

Lukas napisał(a)
Ale szkoda roślin, katalpy i brzozy dadzą radę. Szkoda rabaty żwirowej. Jak tak patrzę to, aż w sercu ściska...

Mnie też, zwłaszcza jak sobie pomyślę o kwocie potrzebnej na rośliny zamienne i ilości pracy z tą wymianą...