Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:26, 02 lip 2014

Do góry
Ha, ha Byłam z M. w tamtym tygodniu w Krotoszynie i do niego też się chyba uśmiechały bo próbował mnie namówić na trzcinniki Tłumaczę, że nie ma gdzie ich wcisnąć a On na to, że coś przesuniemy i jakoś się zmieści
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:06, 02 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Danusiu w jaki sposób przymocować róże pnącą do muru? Planuję na przedpłociu posadzić bluszcz z różą i nie mam pojęcia jak to zrobić aby ładnie zarastało płot betonowy?

W sumie to ostatnio akurat temat jak montować różę na murze był ,,rozpracowywany"
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4691-podpory-kraty-obeliski-dla-roz
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:01, 02 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Danusiu w jaki sposób przymocować róże pnącą do muru? Planuję na przedpłociu posadzić bluszcz z różą i nie mam pojęcia jak to zrobić aby ładnie zarastało płot betonowy?

Róże dobrze kwitną gdy są wyginane w łuk, przewierć kołki i umocuj róże na mur.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:25, 01 lip 2014

Do góry
Witajcie, macham zbiorowo, pozdrawiam słonecznie
Zapraszam na dobrą kawkę i mile towarzystwo. A teraz odpowiadam na pytania

Mala_Mi napisał(a)
Daj foto z bliska trawnika.. może być na emailę..

Aniu wg mnie zabiedzona, wyglada że podobnie jak inne rosliny nie pobiera składnikow pokarmowych z nawozow granulowanych. Kupiłam nawóż przeciwko żółknieciu trawy (43%azot!!!! ) bo nie było szybkiego efektu dywanowego. Ale potem będę podlewać florovitem z dozownika lub magiczną siła interwencyjną do ogrodu. Chyba trawnik w tej mojej mokrej glinie ma takie same problemy jak reszta roślin... Rośliny nawoże teraz tylko płynnymi nawozami i są ładne. Więc pewnie to samo dzieje sie z trawnikiem, bo wody mu nie brakuje... Zrobiłam przed chwila odczyt licznika dla MPWiK.... Chyba że ja go zalewam....???

alinak napisał(a)
za to że wszystkie tojeści wykupiłyście przede mną to kara jest taka , że na wiosnę będziesz mnożyć dla mnie jedną sadzonkę ...bo inaczej .........no ....to nie wiem co .....
rabaty cudowne , teraz to możesz jechać nimi na chlf. szałwie tw trawach też sadzę w tym roku po malutku z moich sadzonek , bo co dokupię to inna ...

Rzutem na taśmę zdązyłam kupic!!! Już nawet nie patrzyłam na cenę, byleby byla Alinko jesli tylko przeżyje zime obiecuje się podzielić z Tobą kupilam 10 szt... Zatej jeśli przepowiednia Finki się sprawdzi... To obdzielę nią całe forum... Nie ja jedna....

polinka napisał(a)
Marzen poradz co może być z bambusem. Mam dwa, jeden ok., drugi zaczyna żółknąć nie wypuszcza nowych listków. Nie potrafię sobie poradzić z tym podlewaniem,czekać aż ziemia przeschnie czy lać np.co 2 dni?

Moja droga mam to samo.... Najpierw je podsuszyłam a teraz zalałam.... Nie lubia ani jednego ani drugiego.... Powinny sie odbudowywać ale trwa to dlugo.... Muszą miec odplyw wody z donicy , stałą wilgotnosć (wolą byc zraszane po liściach) niż zalewane w upalne dni w donicy.... I muszą być systemtycznie nawożone, bo te potffory są żarłoczne... Postaw go w półcieniu, zrraszaj codziennie wieczorem, podlewaj woda z florovitem i poczekaj. Sprawdż czy doniczka ma odpływ...

Kindzia napisał(a)
Bardzo mnie cieszy, że świecznice takie wysokie rosną, bo na razie nie widać ich zza mojej pagody...traktujesz je czymś specjalnym? Jak lubią?

Kasiu traktuje je dokladnie tak samo jak caly ogrod, azofoska wiosna, teraz florovitem w korzeń i polewam po liściach. Jesli ja czasem coś podgryza to prysne jak reszte ogrodu. Właściwie to jest bezobsługowa. Gdy dolne liscie jej przyżółkna, to obcinam.

Zeta napisał(a)
Tojeść to chyba w całym kraju wykupiona....ehhh te maniaczki z ogrodowiska .....jadę w sobotę do wawy....ciekawe czy znajdę tojesć ....???

Zetka to juz cała historia....
Najpierw zobaczylam ja w relacji z ChFSh na zdjęciach Gierczusi i Bea i niesmialo zadalam pytanie co to jest.... Dostałam sms-ka od Gierczusi z identyfikacją To byla 8:07 rano! Po powrocie z pracy ok 18 na watku o ChFSh przeczytalam, ze Anita juz kupila. Częsc sklepów internetowych byla już ogołocona, natychmiast zamowilam w szczęsliwym trafem znalezionym sklepie..Gdy sie pochwalilam zamowieniem na forum i linkowalam gdzie je kupilam juz byl "brak w magazynie" aż się spocilam wtedy z wrazenia zamowienie tej tojesci to bylo jak ruletka lub wygrana w totka więc niech sie mnozy ku radosci forum
Kraina Czarów w fazie projektów 18:25, 01 lip 2014

Do góry
Udanego urlopu ogrodowego
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:08, 01 lip 2014

Do góry
Irenko do powojników używasz specjalnego nawozu czy florovit?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:03, 01 lip 2014

Do góry
Irenko to ta Resztę napisałam na pw.
Miejsko & sielsko 11:24, 01 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Czyżby to była ta Twoja nowa pasja?? Zabawy senatorkiem?

Polonii kochana... Sekatorek to senatorek
pierwsze ciecie bukszpanow poszło sprawnie a ciecie było relaksujące wiec mogę śmiało przyznać się do udanej akcji z senatorkiem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:21, 01 lip 2014

Do góry
Za 3 tyg. urlop, po nim może na jakiś czas pożegnam się z panią sklerozą, tylko na jak długo?
Uciekam do pracy bo jeszcze urlopu nie dotrwam
Miejsko & sielsko 11:19, 01 lip 2014

Do góry
Czyżby to była ta Twoja nowa pasja?? Zabawy senatorkiem?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:16, 01 lip 2014

Do góry
Za kilka lat może uda się zmienić miejsce zamieszkania I wtedy na pewno będę to wspominać
Toszko dlaczego ty nie masz swojego wątku?? Miałam kilka pytań do Ciebie ale skleroza
Moja "przyziemna" :) pasja 10:30, 01 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
jednak duża liczba tych samych roślin wywołuje powalający efekt

Zgadzam się z tym całkowicie, nie mam tu na myśli w 100% mojego ogrodu, ale obserwując Wasze, dochodzę do takich wniosków i wprawadzam korekty u siebie .
Kondziowy ogrod cz II 10:28, 01 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Konrad jesteś dla mnie Królem róż Obłędnie ten Wasz ogród wygląda, warzywnik, róże, kurki, surfinie wszystko uporządkowane i widać, że wiecie w jakim kierunku podążacie Wiem, że kosztowało i dalej wymaga to dużo pracy ale pewnie radość i duma z tak wymuskanego ogrodu przebija wszystko
powiem nieskromnie ale ogrod mi sie podoba i to bardzo jeszcze wymaga dołożenia koloru i w niektórych miejscach i elementów dekoracyjnych ale to powoli ale naszczescie wiemy co chcemy osiągnąć
Kondziowy ogrod cz II 10:18, 01 lip 2014

Do góry
Konrad jesteś dla mnie Królem róż Obłędnie ten Wasz ogród wygląda, warzywnik, róże, kurki, surfinie wszystko uporządkowane i widać, że wiecie w jakim kierunku podążacie Wiem, że kosztowało i dalej wymaga to dużo pracy ale pewnie radość i duma z tak wymuskanego ogrodu przebija wszystko
Miejsko & sielsko 10:07, 01 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Taka piękna hortka już u Ciebie? Szczęściara

Polinko, bo to jedna (mam 3 metrowy gęsty szpaler, który wyrósł z 5 patyków a co tak zaglądam to nowe z ziemi wychodzą) Poleciałam po podpory jak Madżenka kupiła to ja na drugi dzień a potem tak patrzyłam i śmiałam się z siebie samej, że działam jak małpa ... że po co jak to takie małe... a teraz jak znalazł ...

róże też jak wszyscy ... będzie jak "znalazł" heheheh
Miejsko & sielsko 10:03, 01 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Ewelinko, Madziu to dla was

Taka piękna hortka już u Ciebie? Szczęściara
Moja "przyziemna" :) pasja 09:59, 01 lip 2014

Do góry
Szałwia obłędna, jednak duża liczba tych samych roślin wywołuje powalający efekt
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:49, 01 lip 2014

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:45, 01 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powiem ci Polinko, ludziom się nie chce pracować i ta zazdrość ewidentna wynika, z tego właśnie, że komuś się chce ( to w ich opinii niebywałe) i pracuje, a że jeszcze wychodzi, to "zgroza", Dlatego rób swoje i bądź dumna ze swojej pracowitości.
Roniu pomoże jak się ogarnie po locie i powrocie z Islandii

Pewnie masz rację Danusiu U niektórych budzi zdziwienie fakt, że można codziennie pracować w ogrodzie. A już bieganie z konewką w czasie deszczu to ociera się o zwariowanie
M. się śmieje, że dostarczamy mieszkańcom jeden temat więcej do dyskusji. Chociaż w taki sposób porozmawiają o ogrodnictwie
Postawić trawkę nad i... 09:34, 01 lip 2014

Do góry
polinka napisał(a)
Agnieszko czy tą Jasminę masz na sznurkach? Mam podobny płot betonowy i zastanawiam się w jaki sposób puścić po nim róże?

... M zrobił mi takie z drucika od ziemi do szczytu murka...na razie to widac mimo iż jest białe ale mam nadzieję że w przyszłości się rozrosnie i róża te druciki zasłoni...próbowałam wcześniej zyłką ale się zerwała....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies