Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Żywopłotki cisowe. 21:17, 27 wrz 2019

Do góry

Mój ogrodowy pamiętnik 21:15, 27 wrz 2019

Do góry
A temu hibiskusowi coś się opóźniło i jeszcze w pąkach.

Wśród brzóz i dębów 21:12, 27 wrz 2019

Do góry
marba napisał(a)
Anko_, Grzesiu, Izabelko, Sylwio, Dominiko, Aniu, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa.

Basieńko, z grzybów w tym roku u mnie tylko muchomory. Ale może jeszcze coś się pojawi.

Piękny sielski widoczek, no i te stare beczki mi się bardzo podobają.
Żywopłotki cisowe. 21:07, 27 wrz 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Może to dalia 'Karma Choc'?

Piękne te łososiowe, ta 'Złota Miłka':

Ewo, sprawdziłam w zapiskach Karmy Choc nie mam, ale to może być Czarny Charakter lub Czarny Kot miałam te dwie nowe.
Już niedługo będą wykopki to utrwalę sobie.

z ciemnych nowych kaktusowych mam jeszcze Black Touch i Nuit'd'ete.

.
cudna ciemno czerwona i ciągle kwitnie to Jaxon

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:05, 27 wrz 2019

Do góry
Anabell napisał(a)
Dorota!
czyściutko pięknie, kunsztownie na rabatach, a dekoracje Ach

widzę że lilie wciskasz też gdzie się da.

Co rok dobrze jest zamawiać i sadzić, wychodzi 3 razy w roku wówczas kwitną od lata do jesieni.

Wzięłam się do przesadzania niezapominajek, zrosły się same samosiejki z goździkiem brodatym i nie mogę odróżnić liści.
Dziękuję za tyle miłych słów. U mnie w tym roku marne siewki niezapominajek, ale nie ma się czego spodziewać nie wysiewałam nasion od 5 lat.

Za drzwiami do ogrodu... 21:01, 27 wrz 2019

Do góry
anpi napisał(a)

No tak ... a po tylu miłych słowach ...to duma mnie rozpiera! Dziekuję Basiu za pochwałki.Ale wiesz ,jak u każdego ogrodnika ...i u mnie zawsze jest coś do przesadzenia
W donicy na postumencie ,to nie jest tojeść,to jakiś chyba rozchodnik .Dostałam tą roślinkę od Ani-Anabuko. Ona{ta roślinka) przyrasta w niesamowitym tempie i dodaję ją do niemal każdej doniczki ,bardzo łatwo się przyjmuje,po prostu oberwany jej kawałek. Przezimowała mi w gruncie i w doniczkach zabranych na zamknięty taras,ale też w dużej donicy w beczce,która została też na dworze.
Mam też tojeść rozesłaną w doniczkach i ta zimuje,nawet nie zabierana .Ale u mnie coś słabo rośnie i mało,albo wcale nie kwitnie
Tu ten rozchodnik w przybliżeniu:

Świetna ta roślinka, muszę na taką zapolować. Przydała by mi się do moich sucholubów.
Małymi krokami-Ogród Wioli 21:01, 27 wrz 2019

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Po 4-krotnym przekopaniu gleby z dobrociami w końcu posadziłam cisy
Na nowej rabacie wymyśliłam kulkowisko z rożnej wielkości cisów...będzie cały rok atrakcyjnie

Przymiarki....

Posadzone oczywiście trzeba sobie wyobrazić te kulki

Nie patrzymy na sajgon po brukowaniu

A tu mnie czeka zrywanie pseudo trawnika i szykowanie gleby pod nowy trawnik, ale się cieszę
Do zimy może zdążę a wiosną sianie ...

Boooskoo!!!
Ja chyba też kiedyś do cisów dojrzeję...
Małymi krokami-Ogród Wioli 20:57, 27 wrz 2019

Do góry
kawa8002 napisał(a)

Żartujesz!!!!
Nie nadążam. A jak ona teraz wygląda, bo nie znalazłam zdjęcia. Czy to zmiany z powodu rewolucji kostkowej?

Nie żartuję

Red baron przesadziłam na wjazdową,bo mi w buksy wrastał i byl mi potrzebny na wjazdową

A hakone zamieniłam z seslerią obok...

Zmiany,bo lubię zmiany i teraz mi się podoba...na wjazdowej czerwieni się Red baron, dereniowa się uspokoiła a grabowa ożywiła

Red baron

Dereniowa z kłosowcami niedawno sadzonymi ,są tam jeszcze jeżówki Vintage wine i liatry

Grabowa z hakone

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:56, 27 wrz 2019

Do góry
Anda napisał(a)

Kasiu, Twoje róże cudne, a fotki robisz śliczne

Ewo, dziękuję :*

a może masz jakieś fajne pomysły do tej mojej różanki - coś ciekawego do głowy Ci przychodzi? na to miejsce na froncie już sporo ciekawych propozycji, więc może jeszcze pokażę zdjęcie tej drugiej miejscówki, gdzie rozważam poleconą mi przez Iwonkę różę Irinę - może coś ciekawego, wyższego od Marii byś zasugerowała pasującego do sąsiadujących róż? chodzi o miejsce zaznaczone na fioletowo
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 20:52, 27 wrz 2019

Do góry
A tak nawiasem mówiąc to te rozplenice też są nietypowo pomarańczowe

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:48, 27 wrz 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Widać, że kwiatki Cię lubią
Masz do nich rękę. Lilie piękne o tej porze roku to się zdziwiłem czy prawdziwe No widzę prawdziwe.
Lilijki prawdziwe i będzie ich znacznie więcej, na razie kwitną te ale reszta jeszcze w pąkach. Kwiatki mnie lubią, bo dbam o nie, od dziecka lubiłam kwiatki, ale wtedy tylko je zrywałam.

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:47, 27 wrz 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Cuuudny widoczek

Nic tylko zachwycać się takimi pięknymi różami
Taki widoczek mam z altany. Jeszcze kilka lat temu ten kawałek rabatki straszył okropnie. Zainspirowałam się rabatą trawiastą u Eli z Ptasiego gaju i od 3 lat dążę do celu. Różyczki dziękują.

Ogród Cioci cz. 3 20:36, 27 wrz 2019

Do góry
abiko napisał(a)

Piękne gościnne zdjęcia i ta poprzeczka nie do przeskoczenia dla nas, chyba... , pracusiu.

Czy ta pompa działa? Czy trzeba ją zalewać wodą? Jak się demontuje wodę z takiej pompy na zimę? Czy lekko chodzi? Czy to żeliwo?

Tak sobie myślę, pasowałaby mi w jednym miejscu użytecznym.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:34, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
I inspiracją na bylinówkę

https://pin.it/5gubr743hafnv5

Minimalizm jest zdecydowanie nie dla mnie. Źle się z nim czuję, pusto i nudno.

Hahahaha!
A mi się tak skojarzyło... (tylko bez obrazy )
Na bylinówkę-burdelówkę
Bo dla mnie to już bałagan... Oczywiście w dobrym znaczeniu, ale mnogość odmian i kolorów to zdecydowanie nie mój klimat.

Swoją drogą bardzo ładna kompozycja. I jak widać, wcale nie trudna do skomponowania.
Do wazonu bym taki bukiet przyjęła chętnie

Edit: palenisko boooskie!!!
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:30, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
Dzisiaj piątek, weekendu początek, wobec tego porcja jesiennych fotek mojego kawałka raju...

Ewa, Twój trawnik też niczego sobie!

A Ty już stipy cięłaś?
Mój ogrodowy pamiętnik 20:29, 27 wrz 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Trawnik popryskany. Zobaczymy czy będzie jakiś efekt. Znowu trochę za późno. Jakoś do tyłu jesteśmy ze wszystkim .

Klony palmowe.

Piękne, piękne! Jak się nazywa ten drugi?
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:27, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)
Słuchajcie, czy to jest Miskant Kleine Fontanne? Pytam bo on nie kwitnie, wygląda jak niższy Gracillimus... Rośnie u mnie od roku. Jest piękny ale jednak ciekawi mnie co to?

No właśnie... A u mnie gracki kwitną niestety...
A takie chciałam mieć!
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:24, 27 wrz 2019

Do góry
Agania napisał(a)
Latarenki oświetlone dają piękny klimat a altanka wygląda bajecznie zapraszając do odpoczynku...jak tam kupiłaś jakieś mebelki czy dalej szukasz?
Dziękuję za miłe słowa.
Nie kupiłam ciągle się zastanawiam, bo ja mam taki ogród że nie mam gdzie postawić takiego kompletu. Bardzo chcę mieć coś takiego, ale ciągle się zastanawiam. Mam przed domem takie wykostkowane kółko, ale to jest mała powierzchnia i taki stół jak mi się spodobał zajmuje za dużo miejsca. Nie może stać na trawniku między bramą wjazdową a budynkami, tego trawnika em broni jak lew i nie może na nim nic stać ( nawet donic tam nie ma). Będę się zastanawiać całą zimę, ale myślę że jedyna miejscówka to to kółko przed domem. Nie musiałabym dźwigać tych mebelków podczas koszenia trawnika. Myślałam też o powiększeniu tego placyka, ale mam go już tak docelowo obsadzony.

Nasza okolica obfituje w zabytki, ten znajduje się jakieś 30 minut drogi od mojego domu. Nie jest to miejsce znane i uczęszczane, ale bardzo urokliwe. Staram się chociaż niedzieli nie spędzać w domu, więc jakieś bliskie wypady wymyślam.
Pałac w Dziękach.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 20:21, 27 wrz 2019

Do góry
I inspiracją na bylinówkę

https://pin.it/5gubr743hafnv5

Minimalizm jest zdecydowanie nie dla mnie. Źle się z nim czuję, pusto i nudno.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:15, 27 wrz 2019

Do góry
effka napisał(a)

Kochana, rozumiem, też jakiś czas temu miałam przerwę na O.

Macierzanka obłędna, jakie ona lubi warunki? Może bym ją gdzieś wcisnęła.

Pięknie u Ciebie jak zawsze

Buziaki!

Ewa ona u mnie rośnie i na glinie i w rabacie ,gdzie ziemia przekopana z korą ….
w sumie to raczej jest bezproblemowa ,jedynie wiosną ścinam ją do zera i jakiś czas straszy ,a później odbija i do zimy cały czas jest ładna

jeśli chcesz ,to mogę Ci jej wysłać ,bo mam jej wszędzie sporo

Buziaki
tu też rośnie na samym brzegu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies