Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Małej Mi 2017 23:34, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, nie żałuj zdjęć teraz i opisów. Vernonia i u mnie żyje, a miała paść z suszy jednego roku.

Bym nie żałowała. ale są inne ograniczenia..
Ogród Małej Mi 2017 23:32, 29 sie 2019

Do góry
wiunia napisał(a)
Aniu pięknie i tak sielsko w twoim ogrodzie

Faktycznie przypomina wiejski ogródek

Ale ręce są dwie .. i 24 godziny w dobie.. współcześni ludzie nie umieją pracować, współczesny człowiek ma tylko roszczenia.. ktoś musi zapchać te lukę.. wiec i ogród i ogrodniczka są w zapychaniu luk.. Ogród musi poczekać .. najchętniej pieprząc wszystkim i "pojechać w Bieszczady"

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:30, 29 sie 2019

Do góry
Po burzy wyszła tęcza i ....

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 23:29, 29 sie 2019

Do góry
Kochani odpisze zbiorczo, bo ręce obolałe od kilku dni. Szlifuje i maluje ogrodzenie i balkony.

Szykuje kolejną relacje, ale na razie mam wiele innych spraw na głowie. Ogród żyje swoim życiem.

Kolejne sukulenty niebawem u mnie się pojawią za maja sprawką i Agi

Niestety żadnej lawendy nie kupiłam. Brak miejsca w walizkach.

Wczoraj miałam wolny dzień, aby podgonić prace. Plany maiłam ambitne, niestety pogoda je pokrzyżowała. Dobrze, że nie zaczęłam malować, bo nadciągnęła burza z gradem. Część roślinek jest położona, trochę naśmieciło, szklarnia przeszła niezły test. Przetrwała pomimo zmasowanego ataku takich kulek.

Wszystko było tak nagrzane, że grad momentalnie topniał.

Ogród Małej Mi 2017 23:27, 29 sie 2019

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)
Piekn jest, faktycznie. A sieje sie?

Tę bym chciała by się siała ,ale nie sieje się

Fotek nowych brak
Bylinowa łąka 23:16, 29 sie 2019

Do góry

Ostrogowca oberwałam po kwitnieniu i daje drugi popis.

Na razie rodgersja tarczolistna rośnie lepiej niż kasztanowcolistna.

Ostrogowiec mam od zeszłego roku, ale coś nie bardzo u mnie rośnie. Też obcięłam pierwsze kwiaty ale bez dobrych rezultatów.

Znowu rodgresje mam dostać na wiosnę bo u kogoś źle rośnie nie ma cienia a Lubi cień lub półcień.
Osiedlowy ogródek 23:08, 29 sie 2019

Do góry
Dla zorientowanych w temacie kiecek

Pszczelarnia 23:03, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I drugie takie miejsce na osi ścieżki. Kończy się też płotem i rosnącą ścianą z cisa.

Co tutaj dać? Poproszę o sugestie.

Magnolia proponowała jednoroczną donicę w ocynkowanej wannie, pojemnikach - dużo pojemników - czy jak one będą stały na ziemi nie będzie za nisko do wzroku?

To trudne tak proponować jak nie wiem co jest jak głową pokręcę w prawo i lewo z tego miejsca
ale tu to na pewno jakiś stół albo malutki z krzesełkami - wiem wiem dużo stołów nie chcesz ale czy masz tak dużo ?

No albo tego krasnala z lotniska i będzie widoczny

a gdzieś drzewo wielopniowe w postaci lilaka ?
Pszczelarnia 22:58, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Poproszę o burzę mózgów upalnego końca wakacji. Co dać na końcu tego widoku? Tam to zielone - rośnie żywopłot z klona polnego z 2 jabłoniami rajskimi. Jak zakończyć ten widok?

To cześć daliowo-warzywna ogrodu, ze szklarnią po lewej i szpalerem jabłonek rajskich wzdłuż po całości.

To jest na osi widokowej od samych drzwi frontowych domu.

Teraz stoi tam wanna z wodą do podlewania.

Nie wiem jak zakończył się temat punktów wodnych i czy już są w odpowiedniej ilosci.Bo może skoro stoi tam wanna i jej dobrze dodać ozdobny punkt/kranik i wkoło te konewki
cos takiego albo tzw zlew
https://www.google.com/search?q=s%C5%82upek+ogrodowy+uj%C4%99cie+wody&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjrnvyl-6jkAhWITsAKHVLaClEQ_AUIESgB&biw=1025&bih=474#imgrc=T2tezsunji1VLM:

no albo jakiś stół z nadwyżkami z ogrodu
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 22:33, 29 sie 2019

Do góry
Staram sie

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 22:32, 29 sie 2019

Do góry
Witam
Proszę o pomoc przy zdiagnozowaniu problemu... hortensje maja miesiąc i pięknie rosły aż do momentu kiedyś listki zaczęły żółknąć i odpadać. Posadzone były w glebie zmieszanej z dodatkiem ziemi kwaśnej, jednak mierząc pH tylko jedna hortensja miała pH 6 pozostałe 3 ph7. Podlewane są cały czas dlatego ich wilgotność jest wysoka. Nawiozłam je roztworem zakwaszającym z dodatkiem potasu i fosforu. Jednak może coś źle robie ...? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 22:24, 29 sie 2019

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Dalie dają tyle koloru o tej porze roku że nie dziwię się, że cieszą się takim powodzeniem. Chociaż zawsze wydawało mi się, że to taki wymiwrający gatunek . Coś wymyślę, żeby je gdzieś posadzić. Czy one długo kwitną?

nie wyobrażam sobie ogrodu bez kilku chociaz dali.
Na przełomie lata i jesieni juz mnie jest kolorów w kwiatach.
A one właśnie ubogacają i to bardzo ogrody.Od lata do samych przymrozków.Ja mam ich kilkanaście i jeszcze kilka zamierzam na wiosnę dokupić, I dosadzeń gdzie eis da.

Dalia NN

Dalia Little Tiger

Ale ogród nie tylko daliami jest urozmaicony

Mieczyki w objęciach z chipkiem
Moja działka na Dębowym Lesie 22:17, 29 sie 2019

Do góry
jolanka napisał(a)
Piękne masz dalie Aniu
Ja kupiłam wiosna kilka klaczy i .... zapomniałam o nich Znalazłam niedawno taką ładna siateczkę

Dziękuję Jolu, dalie sa piękne.I zdobią ogród od lata do przymrozków.
Ja któregoś rok6u o mieczykach zapomniałam .zostały w piwnicy.I na następny rok je posadziłam.Połowę z tego wyszło.
Może warto bulwy do ziemi włozyc i podlewać.Aby tylko je uratować ??

Dzielżan

Dalia Coralio furioso

Dalia Avignon
Pszczelarnia 22:16, 29 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Kto lubi krwawnice?

Ja Bardzo Trzy lata walczyłam by u mnie rosły i mam tą zwykłą łąkową
Tajemniczy Ogród 22:00, 29 sie 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)
Kopać się nie da, gotować się nie da, to robię foty
Od ogółu:

Do szczegółu:

Pierwsza fota wymiata!!! Szczególnie nasadzenia po prawej i na wprost, ostatnio zakochana jestem w takim bylinowym miszmaszu. Cudo!!!
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 21:49, 29 sie 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
a jakby sie ktos pytal co robie jak nie mam czasu to skracam spodnie

Trochę tych spodni skróciłaś.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:32, 29 sie 2019

Do góry
kasiek napisał(a)

Kasiu nie dziwię się, że ławeczkę przeniosłaś, te widoki laskowe są tak malownicze... Glicynia wije się bajkowo... Genialny klimat, podobnie jak przy saloniku, te jasne kwiaty, głównie białe, zatopione w zieleni... CUDO
Widoki w lasku przypominają dżunglę u Darii - gratuluję zdolna kobieto tak ślicznego pokoju! W takich klimatach nauka na pewno będzie przyjemniejsza. Tak sobie też myślę, że mała ogrodniczka ci rośnie... wpływy mamy jak nic

Pamiętajcie o ogrodach 21:21, 29 sie 2019

Do góry

Pamiętajcie o ogrodach 21:21, 29 sie 2019

Do góry
https://www.youtube.com/watch?v=1p9pgKb4fqE

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies