Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

Magara 21:31, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

Kasia, zazdroszczę tych fioletowych zawilców jak nie wiem co jak kupowałam to wzięłam jednego białego na próbę i zaraz pożałowałam, że tylko jednego... później oczywiście już nie dostałam

przy okazji - pytanko: co to jest to brązowawe po lewej stronie na cytowanym zdjęciu?
mam podobne (chyba?) kupione bez nazwy, a chciałabym wiedzieć
Helen 21:31, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

To więcej obrazków. Pochmurno, ciemno ale coś tam widać.

Kasia, pomimo nieprzyjemnej aury, zdjęcia jeszcze nie pokazują jesieni, raczej dojrzałe lato
Cały czas masz piękne jeżówki, ale i rdest faktycznie do odgapienia

A co to za śliczna roślinka?
galgAsia 21:41, 26 wrz 2019

To chyba barbulka
inka74 21:42, 26 wrz 2019

mrokasia napisał(a)
Widziałam tego strzępka. Rzeczywiście spory jest, raczej do wsadzenia gdzieś w pobliżu ogrodzenia.
Do Kwartecika to ja też nie wiem czy uda mi się dojechać - w sobotę przed południem przyjeżdżają serby.
nie, no jak można przedkładać drzewa nad spotkanie babskie )))) i to w takim ogrodzie. To ja tu kombinuję jakby się wyrwać choć na godzinę a ty takie manery stosujesz
mrokasia 10:22, 27 wrz 2019

Brzozowadziewczyna napisał(a)
Hahaha, skąd ja to znam

Helen napisał(a)

Jakbym mojego eMa słyszała

Wiedziałam, że nie jestem z tym problemem sama .

effka napisał(a)
Jakie cudne rdesty!!! Czekam aż moje się rozrosną, niedawno posadzone Hakone, jeżówy etc, wszystko zachwyca
Pięknie Pani, pięknie

Dzięki Ewa .
Rdestem (sadzonka darowana przez Iwonkę-Inkę) jestem zauroczona.
mrokasia 10:28, 27 wrz 2019

Magara napisał(a)

Kasia, zazdroszczę tych fioletowych zawilców jak nie wiem co jak kupowałam to wzięłam jednego białego na próbę i zaraz pożałowałam, że tylko jednego... później oczywiście już nie dostałam

przy okazji - pytanko: co to jest to brązowawe po lewej stronie na cytowanym zdjęciu?
mam podobne (chyba?) kupione bez nazwy, a chciałabym wiedzieć

Te zawilce są super. Muszę sobie dokupić białych .
To brązowe to trawka, którą dostałam od Kwartecika. Nie wiem jak się nazywa. Najśmieszniejsze, że kępy-matki jakimś cudem mi wygniły na moich piaskach, po czym w roku następnym pojawiło się multum maleńkich sieweczek, które rozsadziłam po całym ogrodzie.
mrokasia 10:30, 27 wrz 2019

Helen napisał(a)

Kasia, pomimo nieprzyjemnej aury, zdjęcia jeszcze nie pokazują jesieni, raczej dojrzałe lato
Cały czas masz piękne jeżówki, ale i rdest faktycznie do odgapienia

A co to za śliczna roślinka?

Dzięki Helen . Uschniętych hortensji nie fociłam .

Ta roślinka jak podpowiedziała galgAsia to barbula.
mrokasia 10:32, 27 wrz 2019

inka74 napisał(a)
nie, no jak można przedkładać drzewa nad spotkanie babskie )))) i to w takim ogrodzie. To ja tu kombinuję jakby się wyrwać choć na godzinę a ty takie manery stosujesz

Zakładam, że dam radę bo bardzo chcę się z Wami spotkać i zobaczyć Kwartetowy ogród. Ale wiesz - jak eM zagrozi rozwodem to sama rozumiesz... .
mrokasia 10:33, 27 wrz 2019

U mnie dziś wierci się studnia głębinowa .
makadamia 10:42, 27 wrz 2019

mrokasia napisał(a)

W każdym razie eM ochoczo chwycił za taśmę i szybciutko wyznaczył linię rabat wokół działki. Myślałam, że padnę - rabaty miały maks. 1,5m głębokości... Gdy zaczęłam je przesuwać eM z przerażeniem skonstatował - to Ty chcesz takie wielkie rabaty???? Także ten... przez kolejne lata będę poszerzać te rabaty... .

Jest na to sposób
Co ma być na tych rabatach? Jakieś miskanty, rozplenice, hortensje?
Niech eM weźmie miarkę w rękę i idzie zmierzyć jaką szerokość mają dorosłe egzemplarze i sobie przeliczy