Gosia idż z psiną do szkółki, która własnie smakolykami zachęca psy do wykonywania komend. Póki pies jest mały moźesz weliminować złe nawyki. Najważniejsza jest socjalizacja z innymi psami i ludżmi...
Z miską dobrze sobie poradziłaś, to Ty jesteś przywódcą stada i decydujesz kiedy dopuszczasz ją do jedzenia
Może to taki wstrętny rok? Od przyszłego roku zaczynam stosować lancę doglebową a nie opryski...
Munstead u mnie zdrowiutka była w tym sezonie. Falstaff posadzony w ubiegłym tygodniu, zatem zobaczymy.
Bordowe kulki to berberysy bagatele
Bogdziu to nic dziwnego przy podmokłym terenie, niemal na bagnach i z gliną.... Jeszcze kilka lat, rośliny się ukorzenią i nie będą tak chorowite.
Munstead tak jak mówi Twój M jest jak aksamit, dlatego dokupiłam jeszcze dwie. Natashę znam z ogrod z innego forum będzie dla niej miejsce w ogrodzie gdy powymieniam inne bladawce.
Sa na forum osoby , ktore mają zdecydowanie wiecej róż, oj są Ja tylko jedna rabatę różana zakaldam,... No moze dwie
Ha poczekaj z miesiąc, zobaczysz gdzie znajdę miejsce
Łuki dam radę, bez obaw
I stożki i kule poszly do kubła....
Malkul i Guziarz mają posadzone na całej dlugości trawy i wygląda to zachwycająco. Oststnio furorę robi trzcinnik cArl forester i oczywiście miskanty
Na zdjecie przepłocia musisz poczekać... Bo jeśli sił mi starczy to w ten weekend rewolucja znow tam będzie....
Witaj , witaj Zaparaszam na zdjęcia w weekend. Teraz w tygodniu będzie tylko słowo pisane... Dni coraz krótsze, zanim wrócę z pracy i zjem kolację już szarawo się robi...ale w weekendy będę odżywać!
Mam nadzieję być co najmniej dyr ds roź
Denerwuje mnie to bo kupiłam 0,5 l butle.... Chyba sobie zaprawię pierwszy raz w zyciu tulipany przed sadzeniem...notabene dzisiaj dotarła kolejna przesyłka. Tulipany tez purpurowe
Zazdroszcze spotkania. Ascot uwielbiam, mam dwie sadzone w tym roku, są po prostu zachwycajace. Chippendales to szlagier sklepow internetowych ciekawe czy tylko z powodu kwiatów?
Widziałam, że wpisy się u Ciebie pojawiły. Wpadnę z rewizytą zobaczyć jak przy płocie się kształtuje
Zachwyca mnie Twoja kompozycja vertigo z Astrid. Będę Cię kopiować za rok Perovskie miniturowe zapewne będą przesliczne
Kasiu ja testuję własnie róze. Na pewno nie poklada mi się austinka The Alnwick Rose i ma dokładnie 1,2 m. Z moich obserwacji wynika, że austinki są sztywne w drugim roku. William był bardzo wiotki po posadzeniu w czerwcu ale teraz jest już ciagnie sie ładnie w górę, golden cellebration niepotrzebnie rosnie przy podporze... Po dwoch latach te co mam były już ładne i sztywne. Kasiu napisz w jakim kolorze poszukam w ich katalogu.
Tak to ta sama co u Gabisi - wiśnia umbarcullifera posadzona w listopadzie 2010 r. U mnie relatywnie mało przyrasta a miałabym ochotę porządnie ją pokulkować. Witaj u mnie
Sylwia jak Ciebie znam to za rok u ciebie będzie obłędnie różano
Gabi miłość do purpury zawładnęła mną doszczętnie. Przy moich zakupach różanych muszę teraz mnóstwooooooo traw kupić aby ogród nie zrobił się sielski romantyczny tylko na miarę CHFSh pamiętasz ten ogrod z purpurowymi różami na tegorocznej wystawie?
Aniu Falstaffy w ilości 2 szt już posadzone dokupiłam munstead wood do 1 krzaczka posadzonego, bo mnie ta róża zachwyciła i chcę mieć 1 m obwódkę przed poponellą i Jamesem Galway
Z purpurowych mam (lub zamówione)
- Munstead,
-Falstaff,
-Gospel,
-Othello,
-Prince,
- Burgundy ice,
-Tradescant,
-Bicentenaire de Guillot,
-Baron Girod de L'ain,
-Cardinal de Richelie,
-Heidi Klum,
-Astrid Grafin von H,
JW.Goethe,
-Big Purple,
-William Shakespeare,
-Souvenir du Doctor Jamain.
Z malinowo-purpurowych- Ascot, red Leonardo.
Część juz posadzona, cześć bedzie dostarczona po 20.10. O większośći róż będę się mogła wypowiedzieć za rok.....
Zastanawiam się czy o jakiejś nie zapomniałam??
Mam też kolor pośredniego różu, ale to na inny raz
Dziewczyny dobrze doradzają hortensje bukietowe, trawki, można dodać zawilce a jak się uprzesz to na brzeg rabaty okrywowe róźe.ale roże posadziłabym w bardziej orzewiewnym miejscu u Ciebie.