Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

kaisog1 22:22, 04 wrz 2014

OOO może Kaśka
Toszka 22:23, 04 wrz 2014

Ja bardzo proszę najpierw na sobie spróbować takiej obroży na szyi...
Małgosiu, daj jej to ucho, a potem na komendę naucz oddawania przekupując czymś smaczniejszym... ale musi być to maleńki, "pod paznokieć" kąsek... i trenować do skutku, eliminując za jakiś czas kąsek, a zamieniać na wylewną pochwałę...
Mieszanka cocera-owczarka może być piorunująca...upór i zaciętość spaniela w połączeniu z nadpobudliwością owczarka...
To, że ojciec był agresywny o niczym jeszcze nie świadczy. Przyczyną może być wyłącznie brak socjalizacji. Agresywność zazwyczaj jest wynikiem braku pewności siebie, czyt. tchórzliwości, co też w dużej mierze jest wynikiem złej socjalizacji (czasami błędnie pojmowanej i celowej) w wieku 3-5 miesięcy.
aleksandra_g 22:26, 04 wrz 2014

obrożę próbowałam na sobie akurat,więc wiem że nie ma się czego bać to lekka wibracja jest, poza tym zazwyczaj używa się jej raz, poźniej wystarczy sam dzwięk
kaisog1 22:28, 04 wrz 2014

Toszka wiesz... tak myślałam o tym i doszłam do wniosku, że chyba szczeniaki dostawały jeść z jednej miski.... pewnie kończyło się to własnie gryzieniem albo warczeniem.... to takie myślenie "jak go przegonie to się najem". Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, zanim wyszło na jaw to gryzienie to to, że jadła strasznie łapczywie i choćby nasypać jej porcje dla konia to wszystko wymiotła w ciągu sekundy. To juz mnie zastanowiło i szczerze mówiąc specjalnie spróbowałam co będzie jak ją pogłaskać przy jedzeniu.
Toszka 22:29, 04 wrz 2014

na szyi próbowałam, czy na ręku?
Nie chcę się wykłócać... są naprawdę inne humanitarne sposoby na wychowanie szczeniaka
kaisog1 22:32, 04 wrz 2014

Oki Dziewczyny zostaw temat obroży bo wiadomo każdy ma inne zdanie i poglądy w tym temacie ale i różne są sytuacje i zwierzęta
Toszka 22:34, 04 wrz 2014

Małgoś, nie wiemy tak na prawdę w jakich warunkach były szczenięta i jak były (czy wystarczająco?) karmione. Moje szczeniaki specjalnie dostają jedzenie w jednej misce... dla konkurencji... by jadły... I NIGDY nie zdarzyło się (przez ponad 25 lat) by kiedykolwiek szczeniaki były względem siebie, przy misce agresywne... bo miały w bród jedzenia...
A Chilli jest na etapie "to moje" i testowania na ile moze sobie pozwolić... nic więcej
kaisog1 22:36, 04 wrz 2014

Toszka obyś miała racje, że to etap przejściowy.... Szczeniaki w sumie nie wiem jakich były warunkach bo weszłam jedynie na skrawek pseudo ogródka i widziałam klatkę ich matki. Chude to one nie były ojjjj nie, powiedziałabym raczej że upasione A Ty masz jakąś hodowlę?
Madzenka 22:36, 04 wrz 2014

Gosia idż z psiną do szkółki, która własnie smakolykami zachęca psy do wykonywania komend. Póki pies jest mały moźesz weliminować złe nawyki. Najważniejsza jest socjalizacja z innymi psami i ludżmi...

Z miską dobrze sobie poradziłaś, to Ty jesteś przywódcą stada i decydujesz kiedy dopuszczasz ją do jedzenia
monitka 22:36, 04 wrz 2014

kaisog1 napisał(a)
Oki Dziewczyny zostaw temat obroży bo wiadomo każdy ma inne zdanie i poglądy w tym temacie ale i różne są sytuacje i zwierzęta

dokładnie w tym temacie akurat ufam naszemu szkoleniowcowi bo ma większe doświadczenie w tym temacie jak my