IRENKA ---- wiem, wiem , ty nie usiedzisz w miejscu .ja już nie mam aż takiej siły do zmian ...ale kobieto w piątek zaczynają kopać kanalizacje ..i wreszcie przedogródek choć ciut się zmieni ....
nie chcę pisać o rewolucji...ale ...
Siewkę rozplenicy łatwo rozpoznasz bo u nasady, przy ziemi, ma płaskie źdźbła a nie okrągłe jak reszta traw ..jutro ofocę ,ale przyjrzyj się dokładnie widać jak na dłoni że różni się od chwastowej trawy ...już u siewki trawa jest sztywna i może łatwo przeciąć palec ...przejedź palcami ,zobacz czy jest ostra. aha i u nasady trawa jest prawie biała ...no ale najważniejsza cecha że płaska jest całkiem.
Zacznę od tego, że widoki masz piękne, nie wiem co i po co zmieniać, zwłaszcza ta rewolucja, ale z drugiej strony, sama myślałam, że u mnie koniec, a to znowu początek

a skoro będzie kanalizacja, będą ryć, to okazja

dzięki za szczegółowy opis Alinko, dokładnie tak te siewki wyglądają, czyli to rozplenice i teraz jestem w szoku, bo mam tego od groma!!! chyba kilka w kupki będę sadzić, szybciej będzie kępa, a faktycznie ostre , jak brzytwa...ale jeszcze gorzej ostra jest Vertigo, ciachła mnie, jak skalpelem...