Wasz ogród jest na Ogrodowisku i zapewniam że miliony "innych" już go zobaczyło, albowiem odbiór na Ogrodowisku jest dużo większy niż nakład a raczej sprzedaż Magnolii
Sprawa wygląda na przenawożenie i proces będzie prowadził do zniknięcia trawnika w tych miejscach. Lej wodę i pokaż jak wygląda za kilka dni. Zobaczymy. Tylko tak możesz wspomóc, procesu odwrotnego do nawożenia nie ma. Za słoną zupę niwelujemy surowym ziemniakiem, tutaj nijakiej gąbki nie ma żeby wchłonęła nadmiar nawozu.
Tak więc widać, że dawkowanie i aplikacja nawozu sprawą prostą nie jest i zalecam ćwiczyć i patrzeć gdzie spada nawóz. Niebieski kolor nawozu pomaga w widzeniu czy już leży w danym miejscu.
Pięknie i na dodatek z tęczą
Mnie przy tej suszy, mimo podlewania przypala wszystkie hortensje bukietowe, kwiaty nie różowieją lecz brązowieją, buziaki Danuś
Co jak z czym, to musisz napisać co masz, co chcesz robić i czym dysponujesz. Od tego musisz zacząć. Aby cokolwiek podpowiedzieć muszę mieć informację z czym ruszamy no i zdjęcia jakieś oczywiście.
Ta rabata jest przed domem,jest jedno okno.między rabata a domem jest odstęp 0,5m.Z lewej strony od sąsiada rosną thuje.Mieszkam na wsi.
Na rabacie za hostami posadzilam czerwone berberysy a w środku chcę posadzić trawę hakonechloa.
Widać chwasty jednoroczne, one nie są groźne, bo zginą podczas koszenia, bo nie pozwolisz im się wysiać. Gorzej, bo widać chyba dzikie turzyce, a je trzeba usuwać wraz z korzeniami. Kosić, kosić.
Trudno jest wyrywkowo planować rabatę, gdy nie wiadomo co jest obok niej, czy są okna, czy nie ma, jak to się ma do reszty ogrodu, jaki styl, bo jeśli to oderwana rabatka to a jedynie mogę ocenić to,. co narysowałaś.
Zbyto to symetryczne, ale czy takie powinno być? nie wiem.
Opisz szerzej ten teren, co to jest i gdzie to jest.