Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku emerytki 21:30, 24 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Taka latarenka zamieszkała koło mrozów, oczywiście przyniesiona ze strychu

To skalnica cienista Variegata, polecam do cienia.
Wcale jej nie podlewam i rośnie, nawet zrobiłam małe sadzonki, ale jeszcze nie wiem, gdzie je dam.
Może rosnąć zamiast trawy pod drzewami.

Piękna latarenka. i piękna kompozycja kwiatowa.
My też pomidorki podjadamy, jak jabłka
LeŚnicZaNka 21:27, 24 sie 2019

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

Piękne hakonki.Oj kiedy u mie takie będą
Róże też masz piękne.
Ogród z czereśnią 21:18, 24 sie 2019

Do góry
No i to byłoby na tyle jeśli chodzi o zdjęcia. Kolejne jak kartę nową nabędę no i znajdę coś do obfocenia.

jeszcze tylko pokażę miejsce które muszę trochę inaczej ogarnąć, na mojej hostowej rabacie. Zupełnie bez sensu wygląda.

To drzewko z lewej to choina kanadyjska - nie ma tam racji bytu więc już ma ustaloną nową miejscówkę u znajomej. Obok kuklik który wyleci. Runianka z tego miejsca też wyleci - może pójdzie bardziej do przodu. Brunnera raczej też. Hosta przy płocie musi iść do przodu bo jest niska, obok hosty jest zawilec i zamierzam posadzić ich tam więcej. Są wysokie więc fajnie przy płocie się sprawdzą.Gdzieś tam są jeszcze bodziszki które też pójdą bliżej i ogólnie zrobi się miejsce Ponieważ teraz jestem na etapie zawilców (jak co roku o tej porze roku) to myślałam, żeby z przodu dać jakieś niższe też.
Albo coś innego
Za tym ogrodzeniem z kolei mieszka sąsiadka która ma 80 lat i mówi, że bardzo lubi sobie oglądać tą rabatę (bo u niej nie ma ani jednej) i bardzo się jej podoba jak to wszystko rośnie. Cieszy mnie to i nawet to mnie nakręca żeby ją upiększać.
Tajemniczy Ogród 21:17, 24 sie 2019

Do góry
Brzozowadziewczyna napisał(a)

A, jeszcze taka historia - pisałam kiedyś, że muszę kupić trzy sadzonki zwykłej hakonki pod śliwę. Miła Toszka zaprosiła mnie, celem obdarowania sadzonkami. Dostałam taką:

Siedzę teraz na tarasie i cały czas się na nią gapię Iwonko, jeszcze raz wielkie dzięki!!!

Wcale się nie dziwię, że siedzisz i się gapisz .

Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 21:12, 24 sie 2019

Do góry
Witam.
Proszę ponownie o radę.
Jacyś goście znowu odwiedzili mój ogród.
Znalazłem to na liściu brzozy papierowej, jak również na liściach klonu palmowego.
Proszę o podpowiedź, kto to zostawił, oraz jak pogonić tego gościa.

Serdecznie pozdrawiam.

Ogród z czereśnią 21:08, 24 sie 2019

Do góry
Mam też pytanie do Koleżanek i Kolegów którzy cokolwiek mają pojęcie o dereniu kousa. Pytam z taką dozą nieśmiałości... ale z i z takim nikłym promykiem nadziei.
Otóż - pierwszy raz - mojemu dereniowi teraz wyrastają takie "cypelki" - czy Wy wiecie co to jest? Czy ja się mogę ew. cieszyć z tych cypelków?

W kamiennym kręgu od początku 21:06, 24 sie 2019

Do góry
GorAna napisał(a)
Dla tych którzy tutaj jeszcze zaglądają zostawiam bukiety żniwne.
Za ogrodem już jesienne prace.

Ale cudne te bukiety i jakie wypracowane
To też twoja robota Aniu ?
Ty masz tyle manualnych i w ogóle artystycznych talentów że i o takie dzieła też cię podejrzewam
Ogród z czereśnią 21:06, 24 sie 2019

Do góry
A to jest roślinka, którą u mnie w ogrodzie pszczoły kochają zdecydowanie najbardziej. Zawsze jest na niej pełno bzyczków. Zawsze. Nigdy wcześniej jej nie miałam ale teraz wiem że co roku będę miała, bo na żadnej z roślin (nawet na jeżówkach, rozchodnikach czy budlei) nie ma tyle pszczół. One się dosłownie "przepychają"
Ta tajemnicza super pszczela roślinka to... bazylia (a poza tym jest cudna - rośnie i kwitnie ciągle. Czasem w kuchni wykorzystam ale ogólnie zostawiłam ją pszczółkom. Co prawda gdzieś obok niej był i tymianek i majeranek no i teraz to już jest tylko bazylia, ale czego się nie robi dla bzyczków

i dalej w stronę kulinarną

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:05, 24 sie 2019

Do góry
Przyjemna lektura wieczorową porą nad jeziorem

Ogród z czereśnią 20:59, 24 sie 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 20:52, 24 sie 2019

Do góry
Ogród z czereśnią 20:50, 24 sie 2019

Do góry
Ula i trawki

rozplenica już jest taka: (póki co przy różach, myślę, że w przyszłym roku ją posadzę na inne miejsce)

i sesleria

i turzyca palmowa

i ta jeszcze jedna też rośnie, ale zapomniałam obfocić.
Rosną również bardzo ładnie bodziszki

i jeszcze żurawka też się przyjęła
Moja działka na Dębowym Lesie 20:48, 24 sie 2019

Do góry
marba napisał(a)

Śliczna ta "pajęczynka".

O tak rutewka śmiało może być nazwana pajęczyną biżuterii ogrodowej .

Dalie kwitną i cieszą

DaliaCoriallo Furioso

W ogródku emerytki 20:48, 24 sie 2019

Do góry
Taka latarenka zamieszkała koło mrozów, oczywiście przyniesiona ze strychu

To skalnica cienista Variegata, polecam do cienia.
Wcale jej nie podlewam i rośnie, nawet zrobiłam małe sadzonki, ale jeszcze nie wiem, gdzie je dam.
Może rosnąć zamiast trawy pod drzewami.

Ogród z czereśnią 20:46, 24 sie 2019

Do góry
Ula a to,niektóre dary od Ciebie zobacz jak fajnie rosną. Pamiętasz jakie malutkie mi dawałaś
werbenkę wsadziłam w przechowalnik (przechowalnik mam w kilku miejscach) obok jeżówek w tym roku wysianych. I zabrała się bardzo fajnie. Puściła nowe kwiaty Śliczna jest

Wilec się wije po czym się da tutaj po Red Baronie

nie pozwoliłam mu "udusić" trawki też prezent od Uli i też się rozrasta

Ogród z czereśnią 20:42, 24 sie 2019

Do góry
Już myślałam, że kobea nie zakwitnie tak jej to długo zeszło ale jak już zakwitła to pięknie

kwiaty w różnych stadium rozwoju. Bardzo ciekawe ma kwiaty kobea

temu gościowi też się chyba podobają bo się ogromnie zachwycał tym środkiem - naprawdę

Moja działka na Dębowym Lesie 20:38, 24 sie 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Bardzo lubię chryzantemy, ale coś miałam do nich pecha.
Kupowane jako wieloletnie, wcale takie nie były i zniknęły
Czasem kupuję takie jednoroczne i stawiam między bylinami, też jest ładnie, choć przez chwilę.
Zdjęcie z drugim planem cudne
Twoje hortensje faktyczne królują, są piękne

I ja je bardzo lubię.
Ja kupowałam kiedyś w szkółce chryzantem i te zimują.Ale kilka mam posadzonych w listopadzie,Zabranych z ze swoich grobów .
A te co kupowałem w markecie, tylko na jesieni były.a zimy nie przetrwały.
Dziękuję,I ciesze się,że moje zdjecia ci się podobają.

Jeżówka Green Twister

Hortensja Pinky Winky

Zawilec japoński Splendens

Jarzmianka

Ogród z czereśnią 20:37, 24 sie 2019

Do góry
Rudbekia jaką mają chyba wszyscy na świecie a za siatką maliny sąsiada, które zaczynają przełazić na moją stronę i wyrastać na tej rabacie między stipą i rozchodnikami. Niekoniecznie je tam chcę. Ale z sąsiadem niestety nie ma porozumienia. Ostatnio zrobił awanturę, że to "cholerstwo co rośnie na płocie" (wilec) dusi mu maliny i że mamy to zabrać. Płot jest nasz
Wcześniej zrobił awanturę, że tuje nasze mu przechodzą przez siatkę i mamy je przyciąć ale... uwaga on nas do ogrodu swojego nie wpuści, żeby to zrobić. Takiego mamy od lat super sąsiada Ostatnio w ogóle stwierdził, że do KOŃCA życia mamy się do niego nie odzywać Chyba powinnam zrobić awanturę o te maliny co mi przełażą no ale jak skoro mam się nie odzywać

Danusia popatrz - a to jest ta perovskia od Ciebie trochę wymieszana z lawendą. W życiu nie podejrzewałam że ona mi tak w tym roku wyrośnie taki z niej malutek był a jeszcze przez zimę połowa zginęła.

A wrzosy to u mnie dopiero takie:

Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 20:36, 24 sie 2019

Do góry
Mój weekendowy rodzinny wypad
A jak wrócę muszę przesadzić Dąbka i pozmieniać na rabacie

W ogródku emerytki 20:35, 24 sie 2019

Do góry
Miskant Morning Light też urósł
Zdjęcie z dnia zakupu i dzisiaj.

To ognik obsypany koralikami, będzie jedzonko dla ptaszków

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies