Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Prawie - jak ogród 21:33, 26 lut 2015

Do góry
No przecież masz rację - idę do Łukasza
Prawie - jak ogród 21:11, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Beatko, a kiedy dzieliłaś te garażowe żurawki? Musze swoje rozmnożyć i się zastanawiam, czy jakby wykopać jedne i podzielić i wsadzić do doniczek ...
Co o tym myślisz?

Wiesz Iwonko, ja swoje żurawki dzielę od wiosny do jesieni. W zależnpści od potrzeb. Te ukorzenione wiosną jesieią sadzę do ziemi. Myślę, że teraz jeszcze za wcześnie. Te, które garażowałam ukorzeniałam wczesną jesienią. Do zimy się ukorzeniły, ale bałam się je wysadzać na rabatki i żeby nie zmarzływ doniczkach musiałam schować. Dla pewności spytaj Łukasza, ale sądzę, że musi wegetacja ruszyć.
Ogródek Iwony 21:05, 26 lut 2015

Do góry
Tak Ana, wiem, że wcześnie. Dziś robiłam zdjęcia w ogrodzie i sfociłam lawendę w celu zadania tego pytania. Mam zamiar czekać do połowy marca. Pod warunkiem dobrej pogody. W tej chwili mrozi w nocy, cięcie mogłoby przyspieszyć wegetację, a mrozy zniszczyłyby młode przyrosty.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:58, 26 lut 2015

Do góry
Joasiu, dziękuję. Fajna ta instrukcja obrazkowa
Tak patrzę na ten obrazek i chyba opcja na dole jest poprawna, a górna raczej nie ?
Pojemniczków trochę mam pozbieranych, ciekawe, czy starczy.

Pytałaś się, co rośnie po lewej stronie stipy? To werbena. Ale wschodzi nierówno.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:51, 26 lut 2015

Do góry
Aniu, wkleiłam u siebie moją lawendę, coś się wybujała, a te młode przyrosty chyba zimowe. Mam pytanie, jak mocno ją przyciąć? Kupiłam ją w zeszłym roku już przyciętą ze szkółki. Poczekam jeszcze z tym cięciem, bo są przymrozki nocą, ale dziś robiłam zdjęcia w ogródku i zaraz ją sfociłam do celów szkoleniowych
Biedny ten twój piesio. Ile on ma lat?
Do raju daleko - u Ewy 20:46, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, z tym sumakiem ciężka sprawa. Jak pociągniesz za odnogę, to pół rabaty masz przeryte. Najlepiej się go pozbyć raz, a dobrze. Ja po takim pozbyciu całą rabatę przekopałam w poszukiwaniu kłączy odnóg, bo on lubi odrastać. Są ładniejsze drzewa, mniej inwazyjne.
Ewa, ja na 90% będę 16 maja, ale to jeszcze czas.
Kalendarz fajny, aż korci pracować

Zapytaj się e-Ma, kiedy On by się zabrał za pierwsze cięcie tuji na bonzaja, gdyby to zależało od temperatury otoczenia i pogody? - mam przy wejściu takiego, co ma co najmniej 3 odnogi. Musze coś z nim zrobić. Jeszcze nie wiem co i jak. Ale mam pewną mysl

Cieszę się Iwonko na to spotkanie
Sumaka będę miała, bo nam się bardzo podoba. Z odrostami na razie dajemy sobie radę Ale ograniczyć by się przydało. Spróbuję zadziałać 5 marca.
Jeżeli chodzi o tuje, to można je ciąć od końca marca do sierpnia.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:38, 26 lut 2015

Do góry
Joasiu, może zadam pytanie laika, ale jeszcze nie pikowałam nigdy. Proszę o instrukcję Kubeczek z dziurką, ziemia, dołek, siewkę włożyć, przycisnąć lekko i podlać? Czy może inaczej? Czym robisz dołek?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:25, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Joasiu, jak wygląda teraz twoja stipa?
Moja ma ok. 5 cm i jest podwójna. Chyba jeszcze trzeba poczekać z 2 tygodnie z podziałem. Jak myślisz?
Potem fotkę usunę:

Możesz już ją pikować Iwonko bo spore zagęszczenie się zrobiło.
Jak chcesz mieć większe kępy to przepikuj po 2-3 siewki bo widzę że sporo tego masz.
A co tam powschodziło po lewej?
A zdjęcia nie usuwaj, Twoja stipa jest pokazowa
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:21, 26 lut 2015

Do góry
Joasiu, jak wygląda teraz twoja stipa?
Moja ma ok. 5 cm i jest podwójna. Chyba jeszcze trzeba poczekać z 2 tygodnie z podziałem. Jak myślisz?
Potem fotkę usunę:

Ogród na górce w zakolu wiślanym 20:15, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, po pierwsze opisz, co ci tak ładnie wzeszło. Po drugie, czy siałaś lawendę? Pamiętasz, jak pisałaś o zbiorach lawendy. Pobiegłam do ogródka (daleko nie miałam) i też ścięłam i wysiałam kilka nasion. Ale wschodzi i wcale nie jest podobna do lawendy. Ciekawa jestem twojej

Moja lawenda śpi, ani kiełka, nic, no to czekam cierpliwie, zdjęcia nie robiłam, bo nie ma czego fotografować.
Ciekawe, co Tobie Iwonko wyrosło?
Pomóżcie wyczarować mi ogród 20:03, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Violu, magnez to dobry pomysl.
Zimowo tam,az zimno mi sie zrobilo. Wole moja wiosnę. Juz 3 krokusy rozkwitly.
Fajnie, ze zdazylas poprzycinac. Bedziesz teraz spokojna o ogrod.

Iwonko, zaskoczyła mnie ta zima tutaj, miałam nadzieję, że będzie cieplej, bo prognozy pogody były obiecujące. Czas mam wypełniony praktycznie do godz. 17.00 od samego rana; cały czas ćwiczenia i zabiegi. Trochę wieczorkiem wpadam na ogrodowisko zobaczyć co u Was, odstresować się
Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:46, 26 lut 2015

Do góry
Violu, magnez to dobry pomysl.
Zimowo tam,az zimno mi sie zrobilo. Wole moja wiosnę. Juz 3 krokusy rozkwitly.
Fajnie, ze zdazylas poprzycinac. Bedziesz teraz spokojna o ogrod.
Ogródek Iwony 19:39, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Cudo
Ogródek Iwony 19:31, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, nawet nie planowałam. Mamy uroczystość rodzinną tego dnia. Ale w maju jest wystawa w Gdańsku. Pisała o tym Ewa 777: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=137 Wstępnie umawiamy się 16 maja w sobotę. Może też byś sobie zaplanowała z nami spotkanie?

Na pewno jadę do Gdańska bliżej tego terminu umówimy sie A teraz siedzę w rezerwacji biletów PKP i rozważam ...pojadę tam przede wszystkim po to aby poznać ludzi z Ogrodowiska ..
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:17, 26 lut 2015

Do góry
Danusiu, czy jest gdzieś wątek albo artykuł, gdzie mogłabym dowiedzieć się, jakie nożyce nadają się do cięcia bukszpanów? Może masz fotki takich?

Ps. Mam problem z Powiadomieniami.

Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 18:46, 26 lut 2015

Do góry
Mirko, wpadnij do mnie w sprawie lawendy
Ogród tworzony z pasją 18:45, 26 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Tulipany to już od stycznia rosną! No niestety, szkoda, że koniec ferii. Będzie mniej czasu na ogród.

Pomyśl, ze niedługo będą wakacje U nas są już oceny na drugi semestr
Ogród tworzony z pasją 18:44, 26 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Faktycznie, zdjęcia super wyszły?
A tak z innej beczki, czy tylko mi nie działają powiadomienia?

Karolu, to jest nas dwóch. Można wejść do wątków przez Nasze ogrody. Na samej górze są te, w których bylły ostatnie wpisy
Napisałam w wątku technicznym, ale jak nie działają powiadomienia, to nie wiem, kiedy Ronin albo Danusia przeczyta
Ogródek Iwony 18:43, 26 lut 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
Faktycznie, zdjęcia super wyszły?
A tak z innej beczki, czy tylko mi nie działają powiadomienia?

Karolu, to jest nas dwóch. Można wejść do wątków przez Nasze ogrody. Na samej górze są te, w których bylły ostatnie wpisy
Napisałam w wątku technicznym, ale jak nie działają powiadomienia, to nie wiem, kiedy Ronin albo Danusia przeczyta
Ogródek Iwony 18:41, 26 lut 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Na mojej działce szaro buro i ponuro nic nie wyłazi .Lawendę siałam teraz pierwszy raz ale za to ukorzeniałam z sadzonek zielnych w zeszłym roku i tak urosły z sadzonki 10 cm.

Ta ukorzeniona lawenda wydaje się duża. Jak duże robiłaś sadzonki? Masz w dokumentacji? Jestem ciekawa.
I przy okazji mam pytanie, na które odpowiedź ma jeszcze czas (do czasu cięcia, kiedy będą kwitły forsycje): jak proponujecie przyciąć tą lawendę?
Potrzebna mi jest instrukcja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies