Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Margo 18:30, 26 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewa, z tym sumakiem ciężka sprawa. Jak pociągniesz za odnogę, to pół rabaty masz przeryte. Najlepiej się go pozbyć raz, a dobrze. Ja po takim pozbyciu całą rabatę przekopałam w poszukiwaniu kłączy odnóg, bo on lubi odrastać. Są ładniejsze drzewa, mniej inwazyjne.
Ewa, ja na 90% będę 16 maja, ale to jeszcze czas.
Kalendarz fajny, aż korci pracować

Zapytaj się e-Ma, kiedy On by się zabrał za pierwsze cięcie tuji na bonzaja, gdyby to zależało od temperatury otoczenia i pogody? - mam przy wejściu takiego, co ma co najmniej 3 odnogi. Musze coś z nim zrobić. Jeszcze nie wiem co i jak. Ale mam pewną mysl

Co do sumaka, to popieram Iwonę. Odrosty korzeniowe to koszmar, a jak się wycina to jeszcze szybciej odrastają .
Ja 2 lata temu też kupiłam skuszona wyglądem i opinią Pani w CO. Ale jak zaczęłam czytać w necie o tych odrostach to się go bardzo szybko i bez sentymentów pozbyłam. Tak jak pisze Iwona, są piękniejsze drzewa i bardziej bezproblemowe
Ewa777 20:46, 26 lut 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewa, z tym sumakiem ciężka sprawa. Jak pociągniesz za odnogę, to pół rabaty masz przeryte. Najlepiej się go pozbyć raz, a dobrze. Ja po takim pozbyciu całą rabatę przekopałam w poszukiwaniu kłączy odnóg, bo on lubi odrastać. Są ładniejsze drzewa, mniej inwazyjne.
Ewa, ja na 90% będę 16 maja, ale to jeszcze czas.
Kalendarz fajny, aż korci pracować

Zapytaj się e-Ma, kiedy On by się zabrał za pierwsze cięcie tuji na bonzaja, gdyby to zależało od temperatury otoczenia i pogody? - mam przy wejściu takiego, co ma co najmniej 3 odnogi. Musze coś z nim zrobić. Jeszcze nie wiem co i jak. Ale mam pewną mysl

Cieszę się Iwonko na to spotkanie
Sumaka będę miała, bo nam się bardzo podoba. Z odrostami na razie dajemy sobie radę Ale ograniczyć by się przydało. Spróbuję zadziałać 5 marca.
Jeżeli chodzi o tuje, to można je ciąć od końca marca do sierpnia.
Ewa777 21:56, 26 lut 2015

Margo napisał(a)

Co do sumaka, to popieram Iwonę. Odrosty korzeniowe to koszmar, a jak się wycina to jeszcze szybciej odrastają .
Ja 2 lata temu też kupiłam skuszona wyglądem i opinią Pani w CO. Ale jak zaczęłam czytać w necie o tych odrostach to się go bardzo szybko i bez sentymentów pozbyłam. Tak jak pisze Iwona, są piękniejsze drzewa i bardziej bezproblemowe

Wiem, że sumak jest problemowy, ale rośnie u nas już 10 lat i się z nim zżyliśmy Bardzo go lubimy
malgorzata_s... 22:10, 26 lut 2015

Sumak jest śliczny jesienią
Ewa777 23:22, 26 lut 2015

Kupiłam dziś Mój Piękny Ogród - wydanie specjalne - cięcie od A do Z
Polecam ten numer dla wszystkich, którzy nie są pewni jak i kiedy ciąć swoje rośliny. Wszystko jest pięknie przedstawione z opisem i rysunkami. Jak ciąć krzewy, hortensje, róże, drzewka i krzewy owocowe, winogrona, lawendę, powojniki, żywopłoty, krzewy na pniu, wrzosiec, glicynię. Naprawdę warto

Dodam kilka obrazków

Ala106 07:21, 27 lut 2015

Oj przydałoby się.
Dzisiaj muszę do miasta, to też zakupię.
Karol99 09:16, 27 lut 2015

Świetne i pomocne rady.
Margo 09:49, 27 lut 2015

Super informacja, na pewno zakupię
Ewa777 15:55, 27 lut 2015

Wrzucę jeszcze zdjęcia z cięcia

Ewa777 15:57, 27 lut 2015

Wczoraj podczas zakupów taka prymulka się do mnie uśmiechnęła