Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

makkasia 15:13, 26 lut 2015

Wybierasz się na Gardenię ?
Iwk4 17:43, 26 lut 2015

Iwonka ( Zakochana w ogrodach ), wczoraj wpadłam na pomysł, jak prowadzić Exela, wypowiedzi dziewczyn i wyciągnięte wnioski mi w tym pomogły. Chwilowo z braku czasu zapisuję tam bieżące spostrzeżenia, niekoniecznie z mojego wątku. W wolnej chwili cofnę się do notatek w moim wątku.

Kasiu, muszę doczytać, co Marzenka miała na myśli pisząc o chmurze. Rozumiem, ze jest to wirtualny dysk, ale jak to synchronizuje się z telefonem? Od kilku dni mam nowy telefon i nie opanowałam jeszcze wszystkich funkcji. Ale to już na pv. To nie jest temat na forum ogrodowe

Agnieszko, prawdziwa wiosna jeszcze nie przyszła. Ale teraz jest taki moment, że każdy kwiatek cieszy. A ja mam tak mało krokusów. Po rewolucji ogrodu część z poprzednich lat się zgubiła gdzieś. Są tylko sadzone jesienią.

Reniu, masz RACJĘ. Na róże jest za wcześnie. Róże, lawenda są wrażliwe. Zdążymy przyciąć w marcu. Ja jeszcze nie odgarniałam kopczyków.
Tak swoją drogą bardzo dokładnie czytasz nie tylko pismo obrazkowe. Mi to stwierdzenie Mirelli umknęło. Dziękuję, że dostrzegłaś tą informację

Kasiu
, ta wierzba jest u sąsiadki przy moim płocie. Wreszcie mam coś zapożyczonego Inni mają tak piękne krajobrazy zapożyczone, a ja doczekałam się wierzby Dziś rozkwitły krokusy - sztuk 3. Niestety, mam tylko 30 cebulek, więc każdy jest na wagę złota:
Iwk4 17:53, 26 lut 2015

makkasia napisał(a)
Wybierasz się na Gardenię ?

Kasiu, nawet nie planowałam. Mamy uroczystość rodzinną tego dnia. Ale w maju jest wystawa w Gdańsku. Pisała o tym Ewa 777: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=137 Wstępnie umawiamy się 16 maja w sobotę. Może też byś sobie zaplanowała z nami spotkanie?
Iwk4 18:00, 26 lut 2015

Dziś, gdy wracałam z pracy, tak pięknie zaświeciło słoneczko i odbijało się w liściach żurawek. Weszłam do domu tylko po to, by wziąć aparat do ręki:

I moja Carex ornithopoda 'Variegata' (ptasie łapki)

Miniaturowy rh (nie znam jego nazwy)
Iwk4 18:06, 26 lut 2015

I kilka ujęć mojej wczesnowiosennej rabatki (krokusów muszę w tym roku dokupić na rabatę przy wejściu)

Karol99 18:35, 26 lut 2015

Faktycznie, zdjęcia super wyszły?
A tak z innej beczki, czy tylko mi nie działają powiadomienia?
Iwk4 18:41, 26 lut 2015

Mirka napisał(a)
Na mojej działce szaro buro i ponuro nic nie wyłazi .Lawendę siałam teraz pierwszy raz ale za to ukorzeniałam z sadzonek zielnych w zeszłym roku i tak urosły z sadzonki 10 cm.

Ta ukorzeniona lawenda wydaje się duża. Jak duże robiłaś sadzonki? Masz w dokumentacji? Jestem ciekawa.
I przy okazji mam pytanie, na które odpowiedź ma jeszcze czas (do czasu cięcia, kiedy będą kwitły forsycje): jak proponujecie przyciąć tą lawendę?
Potrzebna mi jest instrukcja

Iwk4 18:43, 26 lut 2015

Karol99 napisał(a)
Faktycznie, zdjęcia super wyszły?
A tak z innej beczki, czy tylko mi nie działają powiadomienia?

Karolu, to jest nas dwóch. Można wejść do wątków przez Nasze ogrody. Na samej górze są te, w których bylły ostatnie wpisy
Napisałam w wątku technicznym, ale jak nie działają powiadomienia, to nie wiem, kiedy Ronin albo Danusia przeczyta
Karol99 18:47, 26 lut 2015

A to dobrze, bo już się martwilem.
makkasia 19:31, 26 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Kasiu, nawet nie planowałam. Mamy uroczystość rodzinną tego dnia. Ale w maju jest wystawa w Gdańsku. Pisała o tym Ewa 777: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=137 Wstępnie umawiamy się 16 maja w sobotę. Może też byś sobie zaplanowała z nami spotkanie?

Na pewno jadę do Gdańska bliżej tego terminu umówimy sie A teraz siedzę w rezerwacji biletów PKP i rozważam ...pojadę tam przede wszystkim po to aby poznać ludzi z Ogrodowiska ..