Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Do raju daleko - u Ewy 18:30, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, z tym sumakiem ciężka sprawa. Jak pociągniesz za odnogę, to pół rabaty masz przeryte. Najlepiej się go pozbyć raz, a dobrze. Ja po takim pozbyciu całą rabatę przekopałam w poszukiwaniu kłączy odnóg, bo on lubi odrastać. Są ładniejsze drzewa, mniej inwazyjne.
Ewa, ja na 90% będę 16 maja, ale to jeszcze czas.
Kalendarz fajny, aż korci pracować

Zapytaj się e-Ma, kiedy On by się zabrał za pierwsze cięcie tuji na bonzaja, gdyby to zależało od temperatury otoczenia i pogody? - mam przy wejściu takiego, co ma co najmniej 3 odnogi. Musze coś z nim zrobić. Jeszcze nie wiem co i jak. Ale mam pewną mysl

Co do sumaka, to popieram Iwonę. Odrosty korzeniowe to koszmar, a jak się wycina to jeszcze szybciej odrastają .
Ja 2 lata temu też kupiłam skuszona wyglądem i opinią Pani w CO. Ale jak zaczęłam czytać w necie o tych odrostach to się go bardzo szybko i bez sentymentów pozbyłam. Tak jak pisze Iwona, są piękniejsze drzewa i bardziej bezproblemowe
Ogród na górce w zakolu wiślanym 18:29, 26 lut 2015

Do góry
Reniu, po pierwsze opisz, co ci tak ładnie wzeszło. Po drugie, czy siałaś lawendę? Pamiętasz, jak pisałaś o zbiorach lawendy. Pobiegłam do ogródka (daleko nie miałam) i też ścięłam i wysiałam kilka nasion. Ale wschodzi i wcale nie jest podobna do lawendy. Ciekawa jestem twojej
Problemy techniczne 18:25, 26 lut 2015

Do góry
Mam pytanie. Po kliknięciu "Powiadomienia " pojawia się informacja:

Czy tak jest tylko u mnie, czy ogólny problem?
Do raju daleko - u Ewy 18:18, 26 lut 2015

Do góry
Ewa, z tym sumakiem ciężka sprawa. Jak pociągniesz za odnogę, to pół rabaty masz przeryte. Najlepiej się go pozbyć raz, a dobrze. Ja po takim pozbyciu całą rabatę przekopałam w poszukiwaniu kłączy odnóg, bo on lubi odrastać. Są ładniejsze drzewa, mniej inwazyjne.
Ewa, ja na 90% będę 16 maja, ale to jeszcze czas.
Kalendarz fajny, aż korci pracować

Zapytaj się e-Ma, kiedy On by się zabrał za pierwsze cięcie tuji na bonzaja, gdyby to zależało od temperatury otoczenia i pogody? - mam przy wejściu takiego, co ma co najmniej 3 odnogi. Musze coś z nim zrobić. Jeszcze nie wiem co i jak. Ale mam pewną mysl
Do raju daleko - u Ewy 18:11, 26 lut 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ciekawe ile by mam wyskoczyło cyferek, gdy były liczone nasze wejścia na inne wątki bez wpisów

Sporo
Ogródek Iwony 18:06, 26 lut 2015

Do góry
I kilka ujęć mojej wczesnowiosennej rabatki (krokusów muszę w tym roku dokupić na rabatę przy wejściu)

Ogródek Iwony 18:00, 26 lut 2015

Do góry
Dziś, gdy wracałam z pracy, tak pięknie zaświeciło słoneczko i odbijało się w liściach żurawek. Weszłam do domu tylko po to, by wziąć aparat do ręki:

I moja Carex ornithopoda 'Variegata' (ptasie łapki)

Miniaturowy rh (nie znam jego nazwy)
Ogródek Iwony 17:53, 26 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Wybierasz się na Gardenię ?

Kasiu, nawet nie planowałam. Mamy uroczystość rodzinną tego dnia. Ale w maju jest wystawa w Gdańsku. Pisała o tym Ewa 777: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4855-do-raju-daleko-u-ewy?page=137 Wstępnie umawiamy się 16 maja w sobotę. Może też byś sobie zaplanowała z nami spotkanie?
Ogródek Iwony 17:43, 26 lut 2015

Do góry
Iwonka ( Zakochana w ogrodach ), wczoraj wpadłam na pomysł, jak prowadzić Exela, wypowiedzi dziewczyn i wyciągnięte wnioski mi w tym pomogły. Chwilowo z braku czasu zapisuję tam bieżące spostrzeżenia, niekoniecznie z mojego wątku. W wolnej chwili cofnę się do notatek w moim wątku.

Kasiu, muszę doczytać, co Marzenka miała na myśli pisząc o chmurze. Rozumiem, ze jest to wirtualny dysk, ale jak to synchronizuje się z telefonem? Od kilku dni mam nowy telefon i nie opanowałam jeszcze wszystkich funkcji. Ale to już na pv. To nie jest temat na forum ogrodowe

Agnieszko, prawdziwa wiosna jeszcze nie przyszła. Ale teraz jest taki moment, że każdy kwiatek cieszy. A ja mam tak mało krokusów. Po rewolucji ogrodu część z poprzednich lat się zgubiła gdzieś. Są tylko sadzone jesienią.

Reniu, masz RACJĘ. Na róże jest za wcześnie. Róże, lawenda są wrażliwe. Zdążymy przyciąć w marcu. Ja jeszcze nie odgarniałam kopczyków.
Tak swoją drogą bardzo dokładnie czytasz nie tylko pismo obrazkowe. Mi to stwierdzenie Mirelli umknęło. Dziękuję, że dostrzegłaś tą informację

Kasiu
, ta wierzba jest u sąsiadki przy moim płocie. Wreszcie mam coś zapożyczonego Inni mają tak piękne krajobrazy zapożyczone, a ja doczekałam się wierzby Dziś rozkwitły krokusy - sztuk 3. Niestety, mam tylko 30 cebulek, więc każdy jest na wagę złota:
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 15:27, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Oj, Kamilko, to masz zmartwienie. Glinę masz pod spodem? Może za słabo się ukorzeniły?

Iwonko, właśnie tak, wstrętna glina... wydawało się, że sporo dobrej ziemi, dołki zaprawione, a tu taki klops... Chociaż wcześniej, moimo silnych wiatrów nic się nie działo, a wtedy zaraz po roztopach były spore opady deszczu i od razu ten silny wiatr i było tak miękko, że powyłaziły
Ogródek Iwony 14:47, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U nas bazie, krokusy i przebiśniegi:

A taką fotkę dziś na fb bratanica wstawiła z przed domu: Canada i komentarz "wczoraj, -26"
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10363250_10206237331597818_4896274998941614359_n.jpg?oh=a25d73a869c55dc6fde8b27e5238ee1a&oe=5583C936&__gda__=1434880867_aa457d3b0632313c0f2fb2101f3d20c6

[/quot]

U mnie na wierzbie prawie nie ma bazi tak zmasakrowała ją rdza, chyba trzeba będzie się pożegnać ze staruszką choć lubię jej parasol to jednak ta jej chorowitość dobija Krokusy u mnie może będa za tydzień
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:12, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, pod domem masz dwa rodzaje miskantów ze względu na wysokość. Możesz przypomnieć, jakie to są? Czy różnica wysokości razi?
Dzięki, że pamiętasz W sprawie vanilek napiszę na pv

szczerze to czasami mnie razi wysokość
tam jest Variegatus i Gracilimus
Jedyne co pamiętam to ten baron dla Ciebie, dlatego prosiłam by dziewczyny pisały do mnie jeśli im coś obiecałam
Ogrodowy spektakl trwa ... 13:37, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszystkiego dobrego na te 3 lata na Ogrodowisku. Piękne róże

Dziękuję Iwonko !
mamy szanse na piękne róże i w tym roku nie ma na razie szkód, zielone patyki

tej jeszcze nie pokazywałam
wielkokwiatowa, wysoka o trudnym do okreslenia kolorze - landrynkowy, paczki ma ładne

Rododendronowy ogród II. 12:00, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
U mnie dziś pogoda w telefonie zwariowała
Mam nową aplikację, do południa świeciło pięknie słoneczko, a w telefonie pokazywało, ze pada śnieg I jak tu wierzyć prognozom? Potem się wypośrodkowało i było pochmurno, bez deszczu.
Bogdziu pozdrawiam

Prognozy sie nie sprawdzają nawet te jednodniowe. Ja sie dzis z tego cieszę, ale czy zawsze tak będzie???
Ogród prawie romantyczny 11:47, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Agnieszko, czekam na tegoroczną wiosnę

Iwonko, ja też plany zrobione, roślinki wybrane i częściowo zakupione tylko w nocy jeszcze przymrozki ale to już przedwiośnie. Wczoraj widziałam dwa piękne klucze dzikich gęsi, a rano słychać żurawie, które po zimie wróciły na stare miejsce
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:25, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu, wszysttko nadrobiłam, doczytałam. Perovska fajnie wygląda w dużych ilościach. Jak znajdę fajne zdjęcie, to ci wkleję. Pozdrawiam

Fajnie, że zajrzałaś.

U mnie jest miejsce na kępkę najwyżej .
Mirkowy ogród (początki) 08:24, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, mierzyłam swoją stipę i ma ok. 5 cm.
Siałaś kiedyś lawendę? To, co kiełkuje nie wygląda wcale jak lawenda

Jak się zostawi kilka pzrekwitłych kwiatostanów, wysiewa sie sama, łatwo rozpoznac siewke, bo jest srebrzysta

gożdziki cudne Mirko, u mnie łany białych i rózowych
Lawendowy zawrót głowy 07:43, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tak sobie patrzę na te twoje fotki, ty masz wszystko tak poukładane, hortka w pięknej donicy, drzewo kominkowe poukładane, jak ty to robisz?
Zadzwoń do I i się jeszcze raz zapytaj, ale teraz użyj pełnej nazwy, nie skrótów myślowych.

Iwonko do Ciebie jeszcze mi daleko....Twoja skrupulatnosc jest dla mnie niedoscigniona

Przeciez zapytalam pełna nazwa
Mirkowy ogród (początki) 06:47, 26 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witam nocny marku Moja stipa stoi w miejscu ma 1 igiełkę słonka potrzebuje Zlawendą nie mam doświadczenia siałam pierwszy raz jeszcze nic nie widać.Za to werbena u mnie szaleje będę miała duuuuuż sadzonek Pozdrawiam z deszczowego Mazowsza
Mirkowy ogród (początki) 00:04, 26 lut 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies