Odkryłam ją w jakimś ogrodowiskowym wątku. No i ta kusząca nazwa. Nie mogłam się oprzeć. Podczas pierwszego kwitnienia jest bardziej kompaktowa. Podczas drugiego mocno strzela w górę.
Ogród właściwie nie nadaje się do pokazywania. Jedynie jako tako wyglądają hortensje i róża Leonardo na pniu.
Susza w tym roku zebrała wyjątkowe żniwo
Zostawiam pozdrowienia dla odwiedzających
lasek, obok rudbekii posadziłam siewki białych jeżówek, poczekam rok na ich kwitnienie Zobaczymy czy dadzą tam radę, sucho tam bardzo
makówki ozdobnych maków teraz dojrzewają
Och, jakże mi miło to czytać. Kimono faktycznie jest warta uwagi, choć mnie samej chęć powiększania ilości róż w ogrodzie już minęła. (wraz z pierwszym cięciem)
Z zapartym tchem przeczytałam watek o tym pięknym drzewie i marze zeby miec je w swoim nowym ogrodzie ! Pani Danusia tyle razy wspominałal o tym drzewie zreszta nie tylko w tym wątku ze jestem pewna o jego wyjątkowości. I nawet wypatrzyłam juz je sobie w szkółce
Mam tylko pytanie. W jakiej odległości od murowanego na 1.50 murka-łotu powinnam posadzic to drzewko ?
Wzdłuż ogrodzenia mam juz posadzone szmaragdy i przed nimi kolejno w rzędzie hortensje silver dollar a następnie rozplenice hameln. Wystawa w tym miejacu jest południowa. Dołączam mizerny plan z G naniesoinym w rabacie. mam wielka nadzieje ze ktos z Panstwa podzieli sie swoim doswiadczeniem i powie mi szczerze czy jest tam wystarczajco miejsca dla tego wspanialego drzewka.. nie chcialabym zeby w przyszlosci byl problem z miejscem
Asiu, a ja do tych printerestowych zdjęć tak sceptycznie podchodzę.
A wiesz, że nasadzenia na rondzie są wynikiem dyskusji na Twoim wątku? Przestałam się wstydzić/obawiać wykorzystania żółtych plam w ogrodzie.