Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 11:37, 16 wrz 2019

Gosiek33 napisał(a)
Choć u Ciebie mogę podziwiać hortki

W tym roku i tak malo ich A od przyszlego bedzie jeszcze mniej ale nadal sporo.
KasiaBawaria 11:39, 16 wrz 2019

Joku napisał(a)
Cześć Kasiu! Wypatrzyłam u ciebie proso zabarwione na czerwono. Napisz proszę jak się zachowuje u ciebie. Rozłazi się, pokłada, sieje? Mam na razie jeden okaz na próbę, ale zastanawiam się nad większą ilością. Dlatego podpytuję o szczegóły.

Proso rosnie powoli i rozlogi ma bardzo blisko siebie. Nie rozlazi chyba. Chyba ze za piec lat. Rosnie podobnie do hakone. Poklada sie poo sniegach ale mi wtedy to wogole nie przeszkadza.Po deszczu stoi ladnie wyprostowane. U mnie sie nie sieje, ale ja mam prawie wszedzie kore i to pewnie hamuje pojawianie sie nowych roslin.
gogo 19:55, 16 wrz 2019

Kasiu
Po spacerze w Twoim ogrodzie mogę napisać tylko jedno: PRZEPIĘKNIE
Tworzysz cudowne kompozycje, do odgapienia przeze mnie, czyli wszędzie trawy
I ja jestem miłośniczką ogrodówek, które od ubiegłego roku uprawiam w donicach i mam wreszcie kwitnące
Wcześniej, mimo okrywania na zimę, słabo kwitły
Zakochałam się w Twoim cudnym psie

KasiaBawaria 20:29, 16 wrz 2019

gogo napisał(a)
Kasiu
Po spacerze w Twoim ogrodzie mogę napisać tylko jedno: PRZEPIĘKNIE
Tworzysz cudowne kompozycje, do odgapienia przeze mnie, czyli wszędzie trawy
I ja jestem miłośniczką ogrodówek, które od ubiegłego roku uprawiam w donicach i mam wreszcie kwitnące
Wcześniej, mimo okrywania na zimę, słabo kwitły
Zakochałam się w Twoim cudnym psie

Eddie sie czerwieni Milo goscic cie w moich skromnych progach. Z ogrodowkami trzeba miec cierpliwosc- im starsze tym mniej przemarzaja. Ja swoje od dwoch lat nie okrywam i pomimo przymrozkow kwitna.
Joku 21:20, 16 wrz 2019

Dziękuję za informację o prosie.
KasiaBawaria 06:26, 18 wrz 2019

Joku, prosze bardzo.

Uwielbiany przeze mnie miskant adagio.

Agania 10:22, 18 wrz 2019

Kupiłam ten miskant ze względu na limonkowy kolor, a u Ciebie zielony?... a w tle czerwieni się jakaś molinia, proso, trzcinnik...jaki Kasiu?
Aaaa Twoi sąsiedzi to wyrzutki społeczne...każdy na takich wcześniej czy później trafia....nie przejmujcie się za bardzo...lepiej takich ludzi nie ruszać....my tniemy gałęzie drzew od sąsiadów, bo też bez reakcji,a trawnik czytaj ugór wysiekają tylko skrawek przy naszym ogrodzeniu, bo tam palą to co skoszą i jeszcze na dodatek mamy smród i zagrożenie pożarem...

Co to za róża ze strony 87?
Dominika11 10:23, 18 wrz 2019

u mnie adagio też zielony
Agania 10:45, 18 wrz 2019

KasiaBawaria napisał(a)
.

Gdzie takie cuda można kupić to koło na ścianę i kratki, baletnica też niesamowita ?
KasiaBawaria 08:18, 19 wrz 2019

Agania napisał(a)
Kupiłam ten miskant ze względu na limonkowy kolor, a u Ciebie zielony?... a w tle czerwieni się jakaś molinia, proso, trzcinnik...jaki Kasiu?
Aaaa Twoi sąsiedzi to wyrzutki społeczne...każdy na takich wcześniej czy później trafia....nie przejmujcie się za bardzo...lepiej takich ludzi nie ruszać....my tniemy gałęzie drzew od sąsiadów, bo też bez reakcji,a trawnik czytaj ugór wysiekają tylko skrawek przy naszym ogrodzeniu, bo tam palą to co skoszą i jeszcze na dodatek mamy smród i zagrożenie pożarem...

Co to za róża ze strony 87?

To jest to proso, tylko z innej strony pokazane 'Rotstrahlbusch'.

Mi sie chce smiac bo postawili sobie ci sasiedzi ul, bo wiedza ze u nas tyle kwiatow, a u nich w ogrodzie ani jednego kwiatka. Na plot wspolny, stojacy na granicy tez sie nie chca zgodzic. Chcemy plot, to mamy sobie za niego sami zaplacic.

Roza to the fairy- wlasnie znow zakwita.