Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zielony AZYL 08:31, 21 sie 2019

Do góry
Uzupełniamy gabion doczekał się!

Bylinowa łąka 08:12, 21 sie 2019

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Moja Polar Bear, niechcący na pniu. Chyba tak zostanie i w przyszłym roku. Ale ta obcięta normalnie ma większe kwiatostany.

Przetacznikowiec wirginijski miał być wysoki, ponad metr, a jest tak ok 60cm. Prawie go nie widać przy floksach. Za to molinia arundinacea zaczyna zdobić.

I parę ogólnych widoczków. Zdjęcia nie wyszły za dobrze, część jest w takim żółtych odcieniach, ale goniłam z telefonem, bo tylko 10 % baterii zostało.

Koniec.

Piękne Hortki.
Z czasem i ta na pniu będzie miała większe kwiaty. Ja mam 2 na pniu Polar Bear. I jedną normalnie w krzaczku.
Rudbekiowy lan cudny.
Floksy też piekne.
Wzgórze chaosu 08:08, 21 sie 2019

Do góry
I dowód na to, że hortensje lubią naszą glinę.
Przedstawiam moje pierwsze "Hortensjowe przedszkole"
Wzgórze chaosu 08:07, 21 sie 2019

Do góry
Zbliżenie na rabatkę z vanilkami. Z trzema... być może tylko do dzisiaj Rewolucja trwa

W moim małym ogródeczku - Dorota 08:03, 21 sie 2019

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Gdzieś tam daleko grzmi i błyska się, a u mnie spokojnie, ale dość intensywnie leje deszcz.

Fajnie, że masz deszcz. U mnie nic a nic już od tygodnia.
Ogród jak zawsze piękny ,bogaty w kwitnienia i dekoracje.
Jeszcze liliowce cieszą.
Jezowki,lilie ,zawilce,trawy ,hortensje - piękności.
U mnie też jakieś pojedyncze liliowce jeszcze się pojawiają.
Pszczelarnia 07:59, 21 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Im bliżej łąki tym wyższe rośliny mi się posadziły (wszystko na ekstremalnie suche stanowisko)

Ewo a co to za bordowa roślina górująca nad pozostałymi? Jakiś penstemon?
Pszczelarnia 07:56, 21 sie 2019

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Tych nie pamiętam. Miały być niższe. Kupione 2 lata temu. September Charm, chyba.

Na wiosnę można je dzielić - jakbyś mnie przypilnowała, to chętnie podzielę i poślę umyślnym (oby tylko znowu mi się kataklizmy nie zwaliły na duszę).

Tu są inne a nad nimi rutewka - zaobserwuję różnicę. Zastanawiam się, gdzie wsadziłam taki rarytasik Dreaming Swan?

Ewo, tak piękne masz rabaty że nie wiem co powtórzyć dla utrwalenia w pamięci. Z zawilców mam i September Charm i właśnie dokumiłam Dreamin Swan ale ja nie umiem ich tak wyeksponować. Jednak podróże kształcą Wiedzę zdobytą w innych ogrodach, z wielkim powodzeniem wykorzystujesz tworząc rabaty tak niebanalne, lekkie i naturalne zarazem.
Wracam do oglądania, bo raz, to zdecydowanie za mało
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 07:39, 21 sie 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Wystarczy sama stipa i jak fajnie, lekko wyglądają iglaki Pomysł dla mnie
Co to za zielona trawa, te kępy wzdłuż ścieżki?

Ogród Basi 07:26, 21 sie 2019

Do góry
Ta czerwona kropeczka to jakiś nowy kwiatuszek? Mały ogrodnik wam rośnie Pomaga czy tylko podziwia?

Bardzo urokliwie wygląda ten zakątek, masz niesamowicie bujne bergenie
Podziwiam ten hakonkowy szpaler, który również u siebie sadzę. Fajnie porządkuje i zamyka rabaty
Niesamowity miałaś pomysł z obsadzeniem ogrodzenia powojnikami. Taka kolorowa, delikatna radość wśród spokojnego kolorystycznie wnętrza. Podoba mi się ten zamysł U siebie też kiedyś dodam powojniki, ale na obeliskach, bo ogrodzenie już szczelnie obrośnięte.

Dziękuję za info z cisami, będę dosadzać w takim razie Fastigaty. Na razie robiłam łopatowo-grabiowe przymiarki gdzie i ile
Walki z ćmą nie zazdroszczę, zobacz wystarczą dwa dni aby łasuchy tyle zjadły. U mnie pomógł mospilan w podwójnej dawce i codzienna obserwacja. Na szczęście podczas tygodniowego wyjazdu byłam już po pierwszej inwazji a buksy zostawiłam zabezpieczone mospilanem. Ale przeraża mnie ta dawka chemii, którą musimy lać, aby rośliny przetrwały...
Wzgórze chaosu 07:04, 21 sie 2019

Do góry
Moja pierwsza hortensja jeszcze sprzed czasów Ogrodowiska No name, ale wygląda jak limka. Tnę ją dwupoziomowo, ponieważ tę rabatkę widać z dwóch stron. W tle vanilki sadzone 3 lata temu, fajnie się zagęściły. Uwielbiam hortensje bukietowe i wiechowate. Cieszę się, że w mojej glinie dobrze dają sobie radę

I mała zajawka kolejnej rewolucji Pojawiają się derenie IH, rozchodniki - nowość u mnie. Zmian będzie w tym kąciku wiele... Kompletuję fotki i wkrótce premiera

W tym dole bitwa trwa Ale z perspektywy wjazdu niewiele widać, są za to piękne chmurki na niebie
Wzgórze chaosu 06:54, 21 sie 2019

Do góry
Lipcowe wspomnienie Na trawnik nie patrzymy Zachwycam się limkami i hakone, które sadziłam rok temu. Ogrodowiskowe przeboje, które u mnie w takim zestawieniu zagościły i już zostaną Uwielbiam je, cudnie się rozrosły, więc po co więcej kombinować
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:32, 21 sie 2019

Do góry
Lavender Ice powolutku

Okazuje się, że dalia nad nią rosnąca ma identyczne odcienie w sobie

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 06:31, 21 sie 2019

Do góry
Wilczomlecz Bonfire

Stardust z ciemnym rozchodnikiem

Firletka ponowiła kwitnienie

Przepięknie pachnie ta hosta

Przedziwny Ogród 05:37, 21 sie 2019

Do góry
Po powrocie pokażę bardziej profesjonalne fotki. Teraz na gorąco.... ukwiecenie Starówki w Montrealu ( wreszcie jakieś kompozycje kwiastowe)... Zdjęcia robione były w godzinach południowych więc jakość różna, ale tak bardzo chciałam Wam je pokazać. Przepraszam, jeśli je źle odbierzecie... Dziękuję, za odwiedziny na moim wątku, postaram się odpowiedzieć wszystkim, którzy pozostawili swój wpis.
Teraz u mnie jest godzina 23.28.
Wy pewnie już wstajecie do pracy. Miłego dnia Wam życzę. Jutro ( u Was już środa) zwiedzanie podziemnego miasta). Pozdrowienia gorąco

W ogródku emerytki 01:50, 21 sie 2019

Do góry
Na dobranoc: Gucio też lubi Ogrodowisko
Kłopoty - problemy z trawnikiem 01:12, 21 sie 2019

Do góry
TomaszZ napisał(a)

''tą chęć '' posiadania to chyba każdy ma
a jeszcze gdy jest lepiej jak u sąsiadów

Wiem Tomasz, że napisałeś to z przymrużeniem oka, ale ja ,,tej chęci" posiadania trawnika i czegokolwiek lepszego od sąsiadów nie mam. Nie jestem nazbyt wymagający i cieszę się z tego co mam. Sąsiedzi dokoła ,,stają na głowie, nawożą mineralnie czym się tylko da, a i tak najczęściej zaglądają do mnie. Ja nie mam zamiaru nikogo naśladować. Od lat mam własne recepty na ogród, a jak ktoś ma w/g mnie coś ładniejszego, to się tylko cieszę, bo jestem pasjonatem ogrodów i z nikim nie rywalizuję.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:42, 20 sie 2019

Do góry
i Niunia poznająca świat dalii
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 23:41, 20 sie 2019

Do góry
Zostawię tylko na chybcika fotki - kolejna dalia się rozwija

A to z kolei najnowszy mebel ogrodowy wykonany przez mojego eM Mam wreszcie fajne, łatwo dostępne miejsce na doniczki, nawozy, opryskiwacze i różne inne ogrodowe bzdetki

Mam jeszcze w planach tę ramkę wokół drzwi pomalować na szaro

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies