Hortensje te które są juz u mnie kilka lat wyglądają ok, ale te z zeszłego roku - masakra....mam nadzieje, ze sie nie zmarnują....
A Charlotte to jedna z niewielu róz bez choróbska jakiegoś....u ciebie nie chorują?
Renia ja już w kilku miejscach czytałam, że te odmianowe tulipany nie powtarzają kwitnienia jeśli co rok się nie wykopuje cebulek, u wielu dziewczyn taka sytuacja miała miejsce, więc to się potwierdza niestety.
Już pomijając koszty, coroczne wykopywanie setek cebulek to nie dla mnie - kupiłam jedną odmianę i na więcej chyba się nie skuszę, stawiam teraz na czosnki, narcyzy i drobnocebulowe.
Ale uroku nikt tulipanom nie odbierze, jeśli miałby być razem z QofN to może Pink Impression - jasny róz, podobna wysokość, podobny kształt kwiatu - pooglądaj sobie.
Super, że odpoczęłaś ... tyle pracy włożyłaś w zakładanie tego ogrodu ... a i on wspaniale sobie radzi ... coraz piękniej się robi u Ciebie ... a trawnik rewelacja!!!
Iwonko
U mnie dobrą ziemię można kupić na składach żwiru, piasku, kamienia ... ale warto też podpytać w okolicy ... może ktoś się ogłasza na OLX?
Pozdrawiam